Μια Θεματική Μουσική Παράσταση -έκπληξη με 19 συντελεστές επί σκηνής στην Αίθουσα Τέχνης «Μ. Αλέξανδρος»

303

Ήταν μια παράσταση μαγική. Με γρήγορη εναλλαγή ομιλιών, Χορευτικών, Απαγγελιών, Βίντεοπροβολών, Τραγουδιών γραμμένων ειδικά για την παράσταση.

Κορυφαίοι καλλιτέχνες και προσωπικότητες με σπουδαία προσφορά στον Ελληνισμό, καθήλωσαν όλους όσους παρακολούθησαν την Θεματική Μουσική Παράσταση “Η επιστροφή του Αλέξανδρου”, που δόθηκε χτες Κυριακή 6 Μαΐου, στην Αίθουσα Τέχνης «Μ. Αλέξανδρος», στο Άργος.

Ο σπουδαίος Συνθέτης και Ενορχηστρωτής Γιώργος Χαλκίδης, ένωσε τις δυνάμεις του με την Αρχαιολόγο Λιάνα Σουβαλτζή (μίλησε για τις ανασκαφές για τον τάφο του Μ. Αλεξάνδρου στην όαση Σίβα) και τον συγγραφέα και Στιχουργό Γιώργο Λεκάκη (μίλησε για την Αργεία καταγωγή της Μακεδονικής Δυναστείας και το γενεαλογικό δέντρο του Ν. Αλεξάνδρου) και χάρισε στους θεατές 2,5 ώρες αξέχαστες.

Καλλιτέχνες όπως η αγαπημένη Κωνσταντίνα, η βραβευμένη Αργεία Αναστασία Δημητρίου –Νίνου, η Σοπράνο Σοφία Κουτσούρη, ο Τενόρος Νικήτας Γκρίτζαλης και η Χορογράφος Γεωργία Αλτινασιώτη με το 6μελές μπαλέτο «Προμηθεύς Πυρφόρος», ταξίδεψαν τους θεατές της παράστασης στο χρόνο και στην ζωή του μεγάλου εκπολιτιστή  Αλέξανδρου. Τους έβαλαν να ζήσουν στο πλευρό του στρατηλάτη, κρίσιμες στιγμές της πορείας του και τους μύησαν στους ήχους και τις αξίες του κόσμου που έφτιαξε ο Μέγας Αλέξανδρος, μπολιάζοντας τον Ελληνισμό με τα τοπικά ήθη και έθιμα των λαών που έφερνε κοντά του.

Ήταν μια παράσταση  -έκπληξη, που θα άξιζε να επαναληφθεί το καλοκαίρι, στο Αρχαίο Θέατρο, προκειμένου να δοθεί η δυνατότητα να την παρακολουθήσουν συμμετέχοντας σε μια τέτοιας αξίας μυσταγωγία, χιλιάδες Αργείοι και επισκέπτες της πόλης.

Από τον οργανωτή σύλλογο «ΣΑΦΕΜ» ο Πρόεδρός του Βαγγέλης Στόγιος, υλοποιώντας απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου τιμήθηκε ο Δήμαρχος Άργους Μυκηνών Δημήτρης Καμπόσος. Το βραβείο και το τιμητικό δίπλωμα παρέλαβε η σύζυγος του Δημάρχου λόγω απουσίας του Δημήτρη Καμπόσου στο εξωτερικό. Λόγω της απουσίας του, χαιρέτισε την  παράσταση με video χαιρετισμό.

Υπήρξε πολύ μεγάλο ενδιαφέρον για την κάλυψη της εκδήλωσης από όλα σχεδόν τα ΜΜΕ της Αργολίδας, ενώ η παράσταση μεταδόθηκε απ’ ευθείας, σε Αυστραλία, Ηνωμένες Πολιτείες και Ευρώπη, μέσω του Super TV.

Από πλευράς της Δημοτικής αρχής παρέστησαν ο Πρόεδρος της ΚΕΔΑΜ Πέτρος Διολίτσης, η αντιπρόεδρος Ελισάβετ Δήμα, ο Πρόεδρος του Αθλητικού Κέντρου Βαγγέλης Τζαβέλας, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Δημήτρης ΣΚΟΥΦΗΣ, ο Πρόεδρος των Ξενοδόχων Πέτρος Κουτσόπουλος, ο τ. Πρόεδρος της Τουριστικής Επιχείρησης Ν. Κίου Παναγιώτης Πολίτης και ο αντιδήμαρχος Παν. Δούρος.