Η Ελλάδα στη δεύτερη ή και τρίτη ταχύτητα της εξέλιξης

18

Στο 3ο Microsoft Summit, που θα διεξαχθεί την Τρίτη 22 Μαΐου στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και έχει κεντρικό θέμα το «Χώρες, Οργανισμοί, Άνθρωποι», θα παρευρεθούν σημαντικές προσωπικότητες από τη διεθνή tech σκηνή.

Ένας από τους σημαντικότερους ομιλητές θα είναι ο Toomas Hendrik Ilves, Πρόεδρος της Εσθονίας από το 2006 έως το 2016. Ο Εσθονός πολιτικός θα αναφερθεί στους τρόπους που η μικρή αυτή χώρα της Βαλτικής αξιοποίησε την ψηφιακή τεχνολογία, ώστε να πρωταγωνιστεί στην καινοτομία, και να φθάσει στο σημείο να αποκαλείται ως e-Εσθονία.

Όπως αναφέρει ο Γιάννης Γορανίτης, σε άρθρο του στο Liberal.gr, o Toomas Hendrik Ilves θα μας εξηγήσει γιατί «μόνο τρεις πράξεις δεν διενεργούνται ηλεκτρονικά στην χώρα του: Ο γάμος, το διαζύγιο και η αγοραπωλησία γης. Τα δύο πρώτα για προφανείς λόγους, το τρίτο γιατί η Εσθονία είναι μια πολύ μικρή χώρα και θέλουν να ξέρουν ποιος αγοράζει το έδαφός της».

Και για να έχουμε μια συγκριτική εικόνα με την κατάσταση στην Ελλάδα, παραθέτουμε μια μικρή φράση από πρόσφατη συνέντευξη της Πέγκυ Αντωνάκου, (CEO της Microsoft για την Ελλάδα, την Κύπρο και την Μάλτα).

«Στόχος μας είναι να μη μείνει η Ελλάδα στη δεύτερη ή και τρίτη ταχύτητα της εξέλιξης».