Η Διεθνής Ημέρα Μουσείων 2018 εορτάσθηκε στο Αρχαιολογικό Μουσείο Τεγέας παρουσία του Πρόεδρου της Βουλής

29

“Διαδρομές πολιτισμού. Το Αρχαιολογικό Μουσείο Τεγέας συναντά τη Βουλή των Ελλήνων”, ήταν το θέμα της εκδήλωσης που πραγματοποίησαν από κοινού η Εφορεία Αρχαιοτήτων Αρκαδίας και ο Δήμος Τρίπολης. Η εκδήλωση έγινε χθες, Παρασκευή 25 Μαΐου 2018, στην κοινοτική πλατεία Αλέας Δήμου Τρίπολης, στο πλαίσιο εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων 2018

Η εκδήλωση, που έγινε δίπλα στο Αρχαιολογικό Μουσείο Τεγέας, ήταν αφιερωμένη στη συνεργασία της Εφορίας Αρχαιοτήτων Αρκαδίας με τη Βουλή των Ελλήνων με αφορμή την έκδοση του δίγλωσσου οδηγού του Αρχαιολογικού Μουσείου Τεγέας.

Στην εκδήλωση μίλησαν:

Νίκος Βούτσης, Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων

Δρ. Ιφιγένεια Λεβέντη, Αν. Καθηγήτρια Αρχαιολογίας Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

Δρ. Άννα-Βασιλική Καραπαναγιώτου, Προϊσταμένη ΕΦ.Α. Αρκαδίας

Χαιρετισμό απηύθυνε ο Δήμαρχος Τρίπολης κ. Δημήτρης Παυλής και ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Γιάννης Κατσίρης.

Συμμετείχε η χορωδία «Ορφέας» Τρίπολης

Συντονιστής της εκδήλωσης, που είχε τεθεί υπό την αιγίδα της Βουλής των Ελλήνων, ήταν ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ Σταύρος Ζορμπαλάς.

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΕΓΕΑΣ

Το Αρχαιολογικό Μουσείο Τεγέας ιδρύθηκε το 1907 και είναι ένα από τα πρώτα δημόσια μουσεία του Ελληνικού κράτους. Αναβαθμίσθηκε το 2012 αφού πρώτα εντάχθηκε στο πρόγραμμα «Επανέκθεση Μουσείων», όπως και το Αρχαιολογικό Μουσείο Ναυπλίου. Εκτός των εκθεμάτων περιλαμβάνει ανέκδοτο αρχειακό υλικό, που παρουσιάζεται με μοναδικό διαδραστικό τρόπο. Υπάρχει Ακουστική – Ηχιτική Ξενάγηση για ΑμεΑ, πινακίδες σε γραφή Braiile και ψηφιακές εφαρμογές εμβάθυνσης στην ιστορία και την αρχαιολογία της Τεγεάτιδος.

(Περισσότερα για το Αρχαιολογικό Μουσείο Τεγέας και πλούσιο φωτογραφικό υλικό ΕΔΩ )