Το συγκριτικό πλεονέκτημα του Άργους, το βράδυ της Μ. Παρασκευής

54

Οι αιρετοί εκπρόσωποι των τουριστικών παραγόντων του Ναυπλίου και της Μονεμβασιάς, κ.κ. Κωνσταντίνος Μιχόπουλος και Δημήτρης Πολλάλης, δηλώνουν στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ό,τι «οι πόλεις τους πέτυχαν να γίνουν κορυφαίοι προορισμοί της Πελοποννήσου για της ημέρες της Λαμπρής, επενδύοντας στην κατανυκτική ατμόσφαιρα που δημιουργούν την Μ. Παρασκευή».

Αναλύουν μάλιστα περισσότερο εξηγώντας ό,τι «η κατανυκτική ατμόσφαιρα επιτυγχάνεται με την αξιοποίηση της σύγκλισης των Επιταφίων της πόλης στην Πλατεία Συντάγματος (Μιχόπουλος-Ναύπλιον) και τους θρησκευτικούς ύμνους που συνοδεύουν τους Επιταφίους (Πολλάλης-Μονεμβασιά)».

Η Σύγκλιση των Επιταφίων της πόλης του Άργους, οι Εκκλησιαστικού Ύμνοι που θα ψάλλουν οι κορυφαίοι Πέτρος Γαϊτάνος και Δημ. Μπάσης), σε συνδυασμό με την μεγαλοπρέπεια που προσδίδει ο Ι.Ν. του Αγίου Πέτρου (που δεσπόζει του χώρου) και η γαλήνη που αποπνέει το υδάτινο στοιχείο της αναπλασμένης πλατείας, δημιουργούν το συγκριτικό πλεονέκτημα του Άργους. Και όλα αυτά, υπό το βλέμμα του Αρχαίου Κάστρου της Λάρισσας.

Η καθιέρωση των εθίμων και η μετεξέλιξη μιας εκδήλωσης σε θεσμικό γεγονός, απαιτούν την ιδιαιτερότητα, την ανταπόκριση στα βαθύτερα θέλω των πολιτών και την Πίστη αυτών που τα διοργανώνουν.

Γι’ αυτό, η απόδοση Τιμής ανήκει στην Δημοτική Καμπόσου και στην Δημοτική Επιχείρηση ΚΕΔΑΜ που τα τελευταία χρόνια πέτυχαν ώστε, χάρις και στην κατανυκτική κορυφαία εκδήλωση της Μ. Παρασκευής, να μπει το Άργος στον πίνακα επιλογών των επισκεπτών της Πελοποννήσου. Κυρίως όμως, πέτυχαν να αποδώσουν στους Ορθόδοξους Χριστιανούς συνδημότες τους (και τους ξένους επισκέπτες) τον χώρο, την Τιμή και την Προβολή που αξίζει στην κορυφαία στιγμή της εξέλιξης του Θείου Πάθους.

 

Οι δηλώσεις για τους κορυφαίους προορισμούς της Πελοποννήσου ΕΔΩ

Οι αρνητική στάση της αντιπολίτευσης ΕΔΩ