Πρωτοβουλία Καμπόσου για προώθηση αγροτικών προϊόντων του Αργειακού κάμπου, μέσα από τον δρόμο του Μεταξιού, στην Κινέζικη αγορά

20

Συνεχίζει να εκπλήσσει ο Δήμαρχος Άργους Μυκηνών Δημήτρης Καμπόσος με τις πρωτοβουλίες του και τις ενέργειες του. Αυτή τη φορά, επικεντρώθηκε στην υποβοήθηση προώθησης των προϊόντων, που παράγονται από τους αγρότες του Δήμου, στις αγορές της Κίνας.

Την Παρασκευή 13 Απριλίου 2018 δέχτηκε στο γραφείο του τον κ. Jin Kai, Σύμβουλο για την προώθηση διεθνούς εμπορίου του Εμπορικού Επιμελητηρίου  Huzhou και επιχειρηματίες, μέλη του Εμπορικό Επιμελητήριο της πόλης της Κίνας και συζήτησαν θέματα συνεργασίας. Κατάληξη της όλης συζήτησης, η οποία ήρθε ως επιστέγασμα άλλων πρωτοβουλιών, ήταν η υπογραφή σύμβασης συνεργασίας των δύο περιοχών.

 

Ο Δήμαρχος Άργους Μυκηνών προσέφερε στον κ. Kai αναμνηστική πλακέτα με την Πύλη των Λεόντων ενώ ο κ. Κai προσέφερε στον Δήμαρχο πίνακα διάσημου Κινέζου ζωγράφου κεντημένο με μετάξι, καθώς η πόλη από την οποία προέρχεται είναι μια από τους δρόμους του μεταξιού, όπως δήλωσε ο ίδιος.

Η σύμβαση που υπογράφηκε μεταξύ των δύο πλευρών έχει σκοπό την ενίσχυση των επιχειρηματικών σχέσεων μεταξύ κινεζικών εταιρειών και εταιρειών και επιχειρηματιών του Δήμου Άργους Μυκηνών. Αρωγός αυτής της συνεργασίας η κ. Νικολέττα Καπερώνη, Πρόεδρος της Ελληνοκινεζικής Ένωσης Εμπορικής, Οικονομικής και Πολιτιστικής Επικοινωνίας στην Ελλάδα η οποία κατάγεται από την πόλη του Άργους.

Το Σάββατο, 14 Απριλίου 2018 ο Δήμαρχος Άργους Μυκηνών ταξίδεψε προς την Κίνα, όπου και θα παραστεί σε ένα υψηλότατου κύρους Forum και B2B, υπό την ευθύνη των κυβερνήσεων των Hong Kong, Shenzhen και Guangdong (θα παραστεί και η κυβέρνηση της Chongqing). Το Forum γίνεται με τη συμμετοχή Επενδυτικών Επιμελητηρίων, Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, θεσμικών φορέων, επιχειρηματιών και επιχειρήσεων της Λ. Δ. Κίνας. Θέμα του Forum είναι η “Εξωστρέφεια και Υγιής Επιχειρηματικότητα”.

Τα πλεονεκτήματα και τα οφέλη που θα προκύψουν από την συμμετοχή του Δήμου Άργους Μυκηνών αναμένεται να είναι πολλαπλά ανοίγοντας σημαντικούς ορίζοντες στην εξωστρέφειά των παραγωγικών δυνάμεων του Δήμου.