Ο Τσαουσέσκου, ο Καραμανλής και ο Τσίπρας…

641
Η στιγμή της εκτέλεσης του ζεύγους Τσαουσέσκου

Τη δεκαετία του 1970 ο πανίσχυρος δικτάτορας και απόλυτος τύραννος της Ρουμανίας, σύντροφος Νικολάε Τσαουσέσκου διέταξε τον πρύτανη του πανεπιστημίου του Ιασίου να ανακηρύξει την αγράμματη σχεδόν σύζυγό του Έλενα, γνωστή και ως συντρόφισσα Λενούτσα, διδάκτορα στο τομέα Φυσικής. Ο τότε πρύτανης αρνήθηκε να το κάνει και έκτοτε αγνοούνται τα ίχνη του. Την επομένη δεκαετία η Ακαδημία Αθηνών, υπό την προεδρία του ποιητή Βρεττάκου ανακήρυξε τη σύντροφο Λένούτσα ακαδημαϊκό κρίνοντας την προσφορά της στην επιστημονική έρευνα στον τομέα της Φυσικής επιστήμης κι ας ήξεραν όλοι ότι οι εργασίες της ήταν ψευδεπίγραφες.

Όταν το ολέθριο ζεύγος Τσαουσέσκου κατέρρευσε μέσα σε μια θάλασσα αίματος νέων παιδιών που εκτέλεσε η κομμουνιστική πολιτιφυλακή, η Ακαδημία Αθηνών ήρε τον τίτλο της ακαδημαϊκού από τη Λενούτσα και ο ποιητής Βρεττάκος δικαιολογήθηκε λέγονταςμας πίεσε ο Καραμανλής να της τον δώσουμε”…...

Λίγα χρόνια αργότερα ο πρύτανης του ΑΠΘ Αντώνης Τρακατέλλης ανακήρυξε διδάκτορα Ιατρικής τη νηπιαγωγό Νατάσα Παζαΐτη, σύζυγο του ανηψιού του θείου με το κληρονομικό χάρισμα. Ο ίδιος κατόπιν έγινε ευρωβουλευτής και ο αδερφός του αρχιεπίσκοπος.

Εφέτος το Πολυτεχνείο ανακήρυξε καθηγήτρια την Περιστέρα Μπαζιάνα, σύζυγο Αλέκσι, η οποία είχε χρηματίσει και ως ερευνητικό προσωπικό του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας.

Ηθικόν δίδαγμα: Το μικρό μας προτεκτοράτο είναι πολύ πιο σάπιο από την κομμουνιστική Ρουμανία του Ceausescu.

ΠΗΓΗ: http://koinosparanomastis.blogspot.gr/2018/04/ceausescu.html#more