Ο Πέτρος Τατούλης έζησε το όνειρο της ζωής του. Τίμησε τον Μάο Τσε Τουγκ καταθέτοντας στεφάνι στο άγαλμά του, στην πόλη όπου γεννήθηκε

379

Από τα κορυφαία στελέχη του ΕΚΚΕ, στα φοιτητικά του χρόνια, ο Πέτρος Τατούλης και, όπως οι περισσότεροι της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς, θαυμαστής του Μάο Τσε Τουγκ ηγέτη της Κομμουνιστικής Κίνας.

Όνειρο ζωής, για τον εν συνεχεία βουλευτή και υπουργό της Νέας Δημοκρατίας, το προσκύνημα στον τόπο γέννησης του συγγραφέα του «Κόκκινου Βιβλίου» με τις σκέψεις του Μάο που αποτελούσαν το Ευαγγέλιο για εκατοντάδες εκατομμύρια κομμουνιστές. Το πραγματοποίησε σήμερα, με την ιδιότητα του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου.

Αξιοποιώντας την επίσημη επίσκεψη που πραγματοποίησε στην Κίνα, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης επισκέφθηκε την πόλη Shaoshan, γενέτειρα του Προέδρου Μάο, όπου βρίσκεται το Μουσείο και το σπίτι του.

Κατά την επίσκεψη του στην Επαρχία Hunan και πιο συγκεκριμένα στην πόλη Shaoshan, κατέθεσε στεφάνι στο μπρούτζινο άγαλμα του εμπνευστή της Πολιτιστικής Επανάστασης που δεσπόζει στην κεντρική πλατεία της πόλης. Στη συνέχεια, ο κ. Τατούλης ξεναγήθηκε με κάθε επισημότητα στο Μουσείο του Μάο, όπου εκτίθενται αρχειακό υλικό και προσωπικά αντικείμενα του Προέδρου Μάο. Τέλος, ο κ. Τατούλης, μετέβη στο σπίτι του Μάο όπου και ξεναγήθηκε στους χώρους που γεννήθηκε και μεγάλωσε.