Ουρανός, ο πλανήτης των εκπλήξεων

346
Θέκλα Μεταξά-Ερευνήτρια αστρολογίας

Κάθε φορά που ένας εξωκρόνιος πλανήτης εγκαταλείπει το ζώδιο στο οποίο βρίσκεται, και αρχίζει να «κατοικεί» στο επόμενο, εμείς οι αστρολόγοι περιμένουμε μεταβολές σε βάθος και με μεγάλη διάρκεια. Σύντομα, συγκεκριμένα στις 15 Μαΐου, ο Ουρανός εγκαταλείπει το ζώδιο του Κριού, και εγκαθίσταται για 8 χρόνια στο ζώδιο του Ταύρου.

Έτσι λοιπόν, θα έχουμε και τους τρεις εξωκρόνιους πλανήτες πάνω σε «θηλυκά» ζώδια. Ίσως ο γυναικείος πληθυσμός του πλανήτη να ξεκινήσει μια σειρά από εκδηλώσεις απαιτώντας χαμένα δικαιώματα.

Ο Ουρανός είναι ο πλανήτης των ξαφνικών αλλαγών, των εκπλήξεων και των ταραχών. Προκαλεί αναστάτωση, αστάθεια, κοινωνικές εξεγέρσεις, μεταβολές, μας βγάζει από τα καθιερωμένα, αλλάζουμε τις εκτιμήσεις μας για τις διάφορες αξίες, όσο δε για τον καιρό, προκαλεί ακραία καιρικά φαινόμενα, και όπως φαίνεται, θα φέρει σταδιακά μια νέα εποχή παγετώνων.

Ο Ταύρος είναι ένα γήινο ζώδιο που συνδέεται με τα υλικά αγαθά, τα οικονομικά, την τροφή και την ευμάρεια. Αντίθετα από τον Ουρανό, είναι σταθερό και αργοκίνητο. Αυτή λοιπόν η συγκατοίκηση δεν φαίνεται να είναι αρμονική.

Το Δεκέμβριο του 2017 ο Κρόνος μπήκε στο ζώδιο του Αιγόκερου, και αργότερα θα δούμε να μπαίνει στο ίδιο ζώδιο και ο Δίας. Και οι δυο μαζί θα πλησιάσουν τον Πλούτωνα, για να δούμε μια ευθυγράμμιση των τριών αυτών πλανητών στο τέλος του 2020.

 

Τελευταία φορά που ο Ουρανός βρέθηκε στο ζώδιο του Ταύρου ήταν μεταξύ των ετών 1934 και 1941. Τα γεγονότα που συνέβησαν αυτή την περίοδο είναι γνωστά, άνοδος του Χίτλερ, άνοδος του Μεταξά στην εξουσία, θάνατος Βενιζέλου, Ελληνοϊταλικός πόλεμος, έναρξη Γερμανικής κατοχής και πολλά άλλα.

Μια όμοια θέση του Ουρανού υπήρχε και μεταξύ των ετών 1850 και 1859, όπου η Οθωμανική Αυτοκρατορία βρέθηκε στα πρόθυρα της διάλυσης, και μετά τον Κριμαϊκό πόλεμο με τη Ρωσία, αναγκάστηκε να κάνει τον πρώτο εξωτερικό δανεισμό.

 

 Οι αστρολόγοι της Αναγέννησης έλεγαν πως για κάθε ίδρυση κράτους, αυτοκρατορίας, βασιλείου, πόλεων ή άνοδο κάποιων ατόμων στην εξουσία, η συζυγία Κρόνου και Δία παίζει πολύ σημαντικό ρόλο. Η ίδρυση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας έγινε το 1285, κοντά σε σύνοδο Κρόνου – Δία στο πολεμικό ζώδιο του Τοξότη.  Οι Τούρκοι εκδιώχθηκαν από την Περσία το 1202, και πήγαν να κατοικήσουν στη Σεβάστεια και το Ικόνιο, μετά από σύνοδο Κρόνου – Δία στο αέρινο ζώδιο του Ζυγού. Στην αστρολογική ιστορία της Τουρκίας, οι αποτυχίες είναι περισσότερες από τι κατακτήσεις, μετά από κάθε τέτοια σύνοδο. Το 2020 προβλέπεται έτος αποτυχίας και απώλειας για την Τουρκία.

Αυτός λοιπόν ο πλανήτης, ο Ουρανός, στη Μυθολογία μας ήταν ο πρωτότοκος υιός αλλά και σύζυγος της Γαίας, με την οποία απέκτησε παιδιά Τιτάνες, Τιτανίδες, Κύκλωπες και Εκατόγχειρες, τα οποία φυλάκιζε στα Τάρταρα, για να μην του πάρουν την εξουσία. Το στερνοπούλι του όμως, ο Κρόνος, κατάφερε να απελευθερωθεί, να εξουδετερώσει τον πατέρα του και να πάρει την εξουσία. Από το αίμα του Ουρανού γεννήθηκαν οι Ερινύες, οι Γίγαντες και οι Νύμφες, αλλά και η Θεά της Ομορφιάς και του Έρωτα Αφροδίτη.

Νέες συνθήκες διαβίωσης, μακριά από τα καθιερωμένα,  θα επικρατήσουν με την είσοδο του Ουρανού στον Ταύρο, και είναι στο χέρι μας να τις συνηθίσουμε.