Η απάντηση της Χρυσής Αυγής στην ανεξαρτητοποίηση του Ευρωβουλευτή Ελευθερίου Συναδινού

157

Η παραίτηση του Ευρωβουλευτή, στρατηγού Ελευθέριου Συναδινού από το κόμμα και η δήλωσή του ό,τι παραμένει στο Ευρωκοινοβούλιο ως ανεξάρτητος, προκάλεσε την σύγκλιση της Κεντρικής Επιτροπής της Χρυσής Αυγής με μοναδικό θέμα την διαχείριση του ζητήματος.

Η ανακοίνωση που δόθηκε στη δημοσιότητα, δεν δίνει απάντηση στις αναφορές του Ευρωβουλευτή «ότι εντός του κινήματος δημιουργήθηκε σταδιακά ένας στενός κύκλος άεργων προσώπων, με μηδενική προθυμία να αναλάβουν έστω και την ελάχιστη πρωτοβουλία να ανταποκριθούν στον παλμό ενός πένητος λαού και μιας εθνικά εξευτελισμένης χώρας».

Αντιθέτως, αναδεικνύει ζήτημα άρνησης του Ευρωβουλευτή στην καταβολή των οικονομικών υποχρεώσεών του προς το κόμμα και τον κατηγορεί για «πράξη μη ηθική, που στρέφεται ενάντια στο Κίνημα, τις Θυσίες και τους Αγώνες του».

Ελευθέριος Συναδινός και Ηλίας Κασιδιάρης σε πρόσφατη κοινή εκπροσώπηση της Χρυσής Αυγής

Στην ίδια ανακοίνωση καταγράφεται η προσπάθεια των πολιτικών αντιπάλων του κόμματος για «δημιουργία γελοίων συστημικών αναχωμάτων», καταλογίζοντας έτσι στον στρατηγό Ελευθέριο Συναδινό (εμμέσως πλην σαφώς), την εξυπηρέτηση τέτοιων σχεδίων.
Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ Κ.Ε. ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ

«Η Κεντρική Επιτροπή του Λαϊκού Συνδέσμου καταδικάζει την κίνηση ανεξαρτητοποίησης του εκλεγμένου με την Χρυσή Αυγή ευρωβουλευτή Συναδινού και τον καλεί άμεσα:

  1. Να παραδώσει την έδρα στο κόμμα.
    2. Να τακτοποιήσει τις οικονομικές του υποχρεώσεις προς το κόμμα.

Κάθε εκλεγμένος εκπρόσωπος του Λαϊκού Συνδέσμου είναι δεσμευμένος με τον λόγο της Τιμής του, σε περίπτωση αποχώρησης ή διαγραφής του, να επιστρέψει την έδρα στο κόμμα και τους ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής.

Η μη τήρηση αυτής της δέσμευσης συνιστά πράξη μη ηθική, που στρέφεται ενάντια στο Κίνημα, τις Θυσίες και τους Αγώνες του.

Η άνοδος της Χρυσής Αυγής είναι δεδομένη και σε αυτή οφείλονται οι αποκλεισμοί, οι διώξεις και η δημιουργία γελοίων συστημικών αναχωμάτων.
Καλούμε όλους τους Έλληνες Εθνικιστές και Πατριώτες σε αγωνιστική εγρήγορση. Συνεχίζουμε δυναμικά μέχρι την Νίκη!»

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ -Κεντρική Επιτροπή

Η δήλωση ανεξαρτητοποίησης Συναδινού ΕΔΩ