Η Έρις θα φέρει Διχόνοια;

240
Θέκλα Μεταξά-Ερευνήτρια αστρολογίας

γράφει η Θέκλα Μεταξά

Ερευνήτρια Αστρολογίας

Έρις, έτσι ονομάζεται ο πέμπτος κατά σειράν πλανήτης νάνος, μετά τον Πλούτωνα, που πριν λίγα χρόνια υποβιβάστηκε, τη Δήμητρα, τον Μακεμάκε και τη Χαουμέια. Η Έρις βρίσκεται στο ηλιακό μας σύστημα, και είναι το δέκατο μεγαλύτερο σώμα που περιφέρεται γύρω από τον Ήλιο, χωρίς να είναι δορυφόρος.

Η Έρις δεν κινείται μόνη της, έχει και έναν μικρό δορυφόρο, τη Δυσνομία, που υπήρξε κόρη της κατά τη Μυθολογία.

Βρισκόταν στον αστερισμό του Υδροχόου από το 1800 έως το 1846, έπειτα «μετακόμισε» στους Ιχθύες και παρέμεινε εκεί μέχρι τη δεκαετία του 1920. Σήμερα υπολογίζεται πως βρίσκεται στην 21η μοίρα του αστερισμού του Κριού. Για μεγάλο χρονικό διάστημα τη συναντούσαμε παρέα με τον Ουρανό, πλανήτη των εκπλήξεων, και τώρα βρίσκεται μαζί με τον Ήλιο. Κάνει μια απόλυτα δυσαρμονική όψη τετραγώνου με το Γενέθλιο Ήλιο της Ελλάδας, αλλά και με τον Πλούτωνα που βρίσκεται στις 21 μοίρες του αστερισμού του Αιγόκερου.

Ο Αιγόκερος είναι παραδοσιακά ο αστερισμός που κυβερνάει το Μεσουράνημα, μια οργανική και ιδιαίτερης σημασίας θέση. Έχοντας ανεβάσει τον Πλούτωνα στο σημείο αυτό, του δίνει την ευκαιρία να έχει θέση επιρροής στα τεκταινόμενα, και δυστυχώς, οι αλλαγές που επιφέρει, γίνονται με οδυνηρό τρόπο. Ποιος δεν γνωρίζει τι συμβολίζει η Πλούτων στη Μυθολογία μας; Ο κυρίαρχος του κάτω κόσμου, ο άρπαγας, που δεν δίστασε ακόμα και την Περσεφόνη να αρπάξει από τη μητέρα της. Οι ιδιότητές του ταιριάζουν απόλυτα με τις καταστάσεις που βιώνουμε.

Έρις και Πλούτων με τα τετράγωνά τους, έφεραν στην Ελλάδα το φαινόμενο των αυτοκτονιών, και του ξαφνικού περάσματος από την ευδαιμονία στην κατάθλιψη.

Η Έρις φέρνει εντάσεις και διχόνοια. Οι περισσότεροι θα θυμούνται τις εντάσεις που είχαν οι αντιδράσεις των αγανακτισμένων Ελλήνων στις διαδηλώσεις, την εποχή που έγινε αντιληπτό ποιο θα είναι το μέλλον της χώρας, εξ αιτίας των ανίκανων κυβερνήσεων.

Η χαϊδεμένη κορούλα της Έριδας, η Δυσνομία, κατάφερε να κάνει μια μειονότητα που δεν αντιπροσωπεύει την πλειοψηφία των Ελλήνων, και κατά συνέπεια τη θέληση του λαού, να κυβερνάει αψηφώντας γραπτούς και άγραφους νόμους.

Πολύ φοβάμαι ότι η Έρις θα φέρει τη χώρα μας σε σημείο αφανισμού, κάτι που θα εκδηλωθεί πολύ σύντομα. Αυτή θα είναι η πρώτη φάση. Σε δεύτερη φάση, και χρονικά μετά το 2020 που θα αρχίσει να μειώνεται η δυσμένεια του τετραγώνου Πλούτωνα με γενέθλιο Ήλιο της Ελλάδας, θα αρχίσουμε να ανεβαίνουμε σε όλους τους τομείς, και να ξαναχτίζουμε την Πατρίδα μας.

Αλλά τι καλό θα μπορούσε να περιμένει κανείς από την Έριδα; Ξεχάσαμε το δόλιο ρόλο της στους γάμους του Πηλέα με τη Θέτιδα, όπου αποφάσισε να προκαλέσει διχόνοιες και μίση ανάμεσα σε θνητούς και αθανάτους, πετώντας στη μέση του γλεντιού, εκείνο το χρυσό μήλο; Πού κατάληξε αυτή η πρόκληση; Στον πρώτο εμφύλιο πόλεμο της Ελληνικής Ιστορίας, τον Τρωικό πόλεμο. Όχι πως δεν υπήρχε η αιτία για τον πόλεμο αυτό, αλλά η συμβολή της Έριδας ήταν αυτό που λέμε «το κερασάκι στην τούρτα», η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι, και η κατάσταση έπρεπε να εκτονωθεί, με έναν τόσο αιματηρό εμφύλιο πόλεμο.

Λένε ότι η ιστορία επαναλαμβάνεται, και χρειάζεται μεγάλη προσοχή, γιατί η Έρις είναι εδώ, και έτοιμη να αναλάβει δράση.