5ος Μαραθώνιος Ναυπλίου. Κάθε χρόνο και καλύτερος

151
Δημήτρης Κωστούρος και Μαριάννα Βαρδινογιάννη κηρύσσουν την έναρξη των αγώνων

Με τον καιρό σύμμαχο, χιλιάδες επισκέπτες και κάτοικοι του Δήμου Ναυπλιέων, έλαβαν μέρος και συμμετέχουν στις επί μέρους  διαδρομές του 5ου Μαραθωνίου Ναυπλίου, που έχει καθιερωθεί ως η μεγαλύτερη αθλητική διοργάνωση της Πελοποννήσου, στον χώρο του μαζικού αθλητισμού και του δρομικού κινήματος.

Η εκκίνηση των αγωνισμάτων του 5ου Μαραθώνιου Ναυπλίου και του Ημιμαραθωνίου έγινε σήμερα, Κυριακή 4 Μαρτίου 2018 με το πάτημα της σκανδάλης, από κοινού, από τον Δήμαρχο Ναυπλιέων Δημήτρη Κωστούρο και την πρόεδρο του συλλόγου Ελπίδα Μαριάνα Βαρδινογιάννη.

Ο Διοικητής της ΣΣΕ (που έτρεξε μαζί με τους Ευέλπιδες) παραδίδει την φλόγα των αγώνων στον Δήμαρχο Ναυπλιέων

Το πλήθος του κόσμου που έχει κατακλύσει την πόλη του Ναυπλίου και τοποθετημένοι κατά μήκος των διαδρομών, ενθαρρύνει τους δρομείς είναι εντυπωσιακό. Όπως εντυπωσιακές ήταν και οι παράλληλες εκδηλώσεις με κορυφαία την αφή της φλόγας των αγώνων που έγινε μπροστά στο άγαλμα του Ιωάννη Καποδίστρια, λίγο πριν κηρυχθεί η έναρξη των αγώνων.

Οι Ευέλπιδες που έτρεξαν στον Μαραθώνιο μεταφέρουν την φλόγα των αγώνων από τον βωμό της 1ης ΣΣΕ στον βωμό του Ι. Καποδίστρια

Την φλόγα μετέφερε και άναψε τον βωμό, τμήμα  Ευέλπιδων αφού προηγουμένως είχαν πραγματοποιήσει τελετή Έπαρσης της Σημαίας.

Φέτος συμμετείχε στον 5ο Μαραθώνιο Ναυπλίου η Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων με επικεφαλής τον Διοικητή της ΣΣΕ υποστράτηγο Χαράλαμπο Λαλούση.

Λαμπαδηδρομία Ευέλπιδων στους δρόμους του Ναυπλίου

Οι μαθητές της Σχολής Ευελπίδων πραγματοποίησαν χθες, Σάββατο, λαμπαδηδρομία, από τον Πολιτιστικό χώρο ΦΟΥΓΑΡΟ μέχρι το Πολεμικό Μουσείο που ήταν και ο χώρος στέγασης της πρώτης Σχολής Ευελπίδων (η οποία ιδρύθηκε από τον Εθνικό Κυβερνήτη Ιωάννη Καποδίστρια).

Παράδοση της φλόγας από Εύελπη στον Διοικητή της ΣΣΕ υποστράτηγο Χαράλαμπο Λαλούση και τον Δήμαρχο Ναυπλιέων Δημήτρη Κωστούρο

Εκεί παρέδωσαν την φλόγα των αγώνων στον Διοικητή τους και στον Δήμαρχο Ναυπλιέων, που άναψαν τον βωμό μπροστά από την προτομή του στρατηγού Βραχνού, ήρωα του ελληνοϊταλικού πολέμου του 1940.

Στην εκκίνηση των αγωνισμάτων του 5ου Μαραθωνίου Ναυπλίου παραβρέθηκαν ο βουλευτής Αργολίδας Γιάννης Ανδριανός, ο Αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας Τάσος Χειβιδόπουλος, αντιδήμαρχοι και Δημοτικοί Σύμβουλοι του Δήμου Ναυπλιέων, η Περιφερειακή Σύμβουλος Ελένη Παναγιωτοπούλου, το μέλος του ΣΕΓΑΣ Γιάννης Μπόλλας, κα.

Δρομείς σε τμήμα της διαδρομής, κατά μήκος του Αργολικού κόλπου

Τεχνικός Διευθυντής του Μαραθωνίου είναι ο Ευάγγελος Παπαποστόλου που διοργάνωσε τον καλύτερο μέχρι σήμερα Μαραθώνιο Ναυπλίου, επικουρούμενος από 600 περίπου Εθελοντές τις υπηρεσίες του Δήμου και της Τροχαίας καθώς και τη συνεισφορά πολύτιμων χορηγών.