Το Ναύπλιο γιόρτασε τον πρώτο Μαραθώνιο της Άνοιξης!

25

Ο 5ος Μαραθώνιος Ναυπλίου ξεπέρασε τα όρια ενός ακόμη  δρομικού γεγονότος και έγινε μια μεγάλη γιορτή για το Δήμο Ναυπλιέων. Όλοι οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία παράλληλα με την αξέχαστη δρομική εμπειρία με φόντο το Παλαμήδι αλλά και το μαγευτικό Μπούρτζι, το επιθαλάσσιο φρούριο που αποτελεί σήμα κατατεθέν του Ναυπλίου, να απολαύσουν ένα ξεχωριστό Σαββατοκύριακο στο Ναύπλιο παρακολουθώντας δράσεις με κοινωνικό, πολιτιστικό, τουριστικό και ιστορικό χαρακτήρα.

Το πρόγραμμα των παράλληλων εκδηλώσεων της διοργάνωσης ήταν εμπλουτισμένο με πολλά πολιτιστικά δρώμενα δίνοντας την ευκαιρία σε όσους επιθυμούσαν να διασκεδάσουν ποικιλοτρόπως.

Μουσικές εκδηλώσεις, ψυχαγωγικές δράσεις και παιχνίδια δραστηριοτήτων για μικρούς και μεγάλους πλαισίωσαν την διοργάνωση από την Παρασκευή 2 Μαρτίου 2018 δίνοντας την ευκαιρία για ψυχαγωγία σε δρομείς και δημότες.

Την παραμονή του αγώνα οι εορταστικές εκδηλώσεις κορυφώθηκαν με τη συνεργασία του Εμπορικού Συλλόγου εντάσσοντας για πρώτη φορά στην περιοχή  την  «Μαραθώνια Νύχτα Εκπτώσεών».

Για πρώτη φορά επίσης στο Πρόγραμμα Ξεναγήσεων που πραγματοποιήθηκε με μεγάλη συμμετοχή εντάχθηκε και η Αρχαιολογική διαδρομή του Δήμου Ναυπλιέων: Τίρυνθα- Δενδρά- Μιδέα. Η πρώτη πιλοτική εφαρμογή αυτής της διαδρομής  έγινε το Σάββατο 3 Μαρτίου 2018 για δημότες, αθλητές και επισκέπτες. Η ξενάγηση διήρκεσε 2 ώρες και 30΄και αξιολογήθηκε εξαιρετικά από τα 40 άτομα που την παρακολούθησαν με την συμμετοχή στην ξενάγηση και στην περιήγηση πάνω από 40 επισκεπτών και δημοτών. Η μετακίνηση έγινε με την ευγενική χορηγία της ΚΤΕΛ Αργολίδας.

Την ημέρα του αγώνα ξεχωριστή ατμόσφαιρα έδωσε στην προσπάθεια μικρών και μεγάλων ΑΘΛΗΤΩΝ το συγκρότημα τυμπάνων BATALA.