Τα κίνητρα και τα βήματα του Δημήτρη Καμπόσου στην εκστρατεία σύνδεσης του Μεγάλου Αλεξάνδρου με το Άργος

80
Παντού όπου μίλησε εντυπωσίασε για τη δύναμη της ψυχής του και το αληθινό του χαρακτήρα του

Είναι γνωστή η αγάπη και η πίστη του Δημήτρη Καμπόσου στο μεγαλείο της Ελλάδος και του Άργους. Είναι το Πιστεύω του που, δεν το δείχνει ευκαιριακά αλλά που, σχεδιάζει και προσπαθεί γι’ αυτό.

Μόνιμος στόχος του να αναδείξει την ιστορία του Άργους και των Αργείων. Να κάνει κοινωνούς τους σημερινούς Αργείους και να υψώσει στην εκτίμηση όλων των Ελλήνων την πόλη του.

Πόσοι, στ’ αλήθεια θυμόντουσαν την σχέση του Άργους με τη γενιά του Μεγάλου Αλεξάνδρου; Ήταν μια ξεχασμένη υπόθεση, για την οποία μιλούσαν κάποιοι καθηγητές και μελετητές της ιστορίας. Σήμερα, έχει γίνει κτήμα εκατομμυρίων Ελλήνων και ξένων. Δεν έγινε χωρίς κόπο και σχέδιο αυτή η προσπάθεια. Αν ψάξουμε στα χρόνια της δημαρχίας Καμπόσου, θα βρούμε το αποτύπωνα αυτού του μεγάλου σχεδιασμού.

Επιστημονικό Συνέδριο, με Πρόεδρο τον Γιάννη Σχοινά,
για την καταγωγή των Αργείων και την σύνδεση με τους Ηρακλειδείς!

Πρώτα, διοργάνωσε ένα Επιστημονικό Συνέδριο για την καταγωγή των Αργείων και την σύνδεσή τους με τους Ηρακλειδείς!

Μετά έφερε στη δημοσιότητα το περίφημο βιβλίο για το Άργος το πολυδίψιον!

Στη συνέχεια έφτιαξε την πιο σύγχρονη Αίθουσα Τέχνης της Πελοποννήσου και την ονόμασε «Μέγας Αλέξανδρος»!

Σχεδίασε και έφερε εις πέρας την αδελφοποίηση με τον Δήμο Βέροιας, όπου υπάγεται η Βεργίνα!

Καθιέρωσε ως προορισμό της 5θήμερης εκδρομής των μαθητών της Γ’ Λυκείου, τον αρχαιολογικό χώρο της Βεργίνας, φέρνοντας τους νέους Αργείους σε επαφή με το ιστορικό τους παρελθόν.

Ζήτησε και εγκρίθηκε το Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου (πλην της παράταξης Νικητόπουλου) για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας και την σύνδεση της γενιάς του Μ. Αλεξάνδρου με το Αρχαίο Άργος.

Πήγε στο συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης, μοίρασε χιλιάδες αντίτυπα από το Ψήφισμα και έπεισε τον  κεντρικό ομιλητή να αναφερθεί, εκτός κειμένου, στο Άργος ως τόπου καταγωγής της γενιάς του Φιλίππου και του Αλεξάνδρου.

Έγινε μέλος της Επιτροπής διοργάνωσης του συλλαλητηρίου των Αθηνών και ως πρώτος ομιλητής, ξεσήκωσε τον κόσμο, με αποτέλεσμα να μάθουν για το Άργος και την σχέση του με τους Μακεδόνες Βασιλείς, δεκάδες εκατομμύρια Έλληνες και ξένοι, σε όλο τον κόσμο.

Από την ομιλία του στην Κατερίνη

Ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση της Ένωσης συγγραφέων Κατερίνης και υπήρξε ο Κεντρικός ομιλητής σε μεγάλη εκδήλωση για την Μακεδονία όπου πάλι ανέδειξε την ευθεία σχέση Άργους και Μακεδόνων βασιλέων

Τέλος (προς το παρόν) αποδέχτηκε την πρόσκληση των διοργανωτών και έγινε ο κεντρικός ομιλητής του συλλαλητηρίου (στον Πύργο Ηλείας) για την Μακεδονία, κάνοντας τον κόσμο να παραληρεί και μεταφέροντας την ιστορική γνώση του δεσμού αίματος των Αργείων με τον Μέγα Αλέξανδρο.

Μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής του Συλλαλητηρίου στον Πύργο Ηλείας, σε κοινή συνέντευξη τύπου, στο Άργος

 

Η σύνδεση του Άργους με τον Μ. Αλέξανδρο φέρνει σαν πρώτο αποτελέσματα την επαναφορά στο προσκήνιο της δημοσιότητας τον Δήμο Άργους Μυκηνών. Σαν φυσικό επακόλουθο θα έχουμε την αύξηση της επισκεψιμότητας στην πόλη.

Ο Δημήτρης Καμπόσος, σχεδίασε και έκανε πράξη αυτό που όλοι ζητούν, την σύνδεση της ιστορίας με την επισκεψιμότητα ενός τόπου. Οι Αργείοι θα απολαύσουν το αποτέλεσμα και ο Καμπόσος την ικανοποίηση πως υπηρέτησε, το όνειρό του, τον Δήμο του και την Ελλάδα.

Πολύδωρος Ιππ. Δάκογλου

 

Υπό το βλέμμα του Κολοκοτρώνη, στον Πύργο, φωνάζει “Ψηλά τις Σημαίες… Ψηλά την Ελλάδα μωρέ!!”