Παρουσιάζουν τη φωτιά και το θάψιμο χιλιάδων τόννων σκουπιδιών …ως αποκατάσταση. “Καίγονται και θάβονται 2.000.000 ευρώ στα Δίδυμα” καταγγέλλει η “Δυνατή Ερμιονίδα”

57

Η Δημοτική Παράταξη ΔΥΝΑΤΗ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑ, με μία μόνη φράση περιγράφει την πολιτική ουσία του φιάσκου (όπως εξελίχθηκε) της υπερχωματερής των Διδύμων: «…ρωτάει ο απλός κόσμος. Αν κάνω εγώ κάποια παράβαση θα κληθώ να πληρώσω το ανάλογο πρόστιμο. Αυτοί οι κάποιοι υπεύθυνοι, οι οποίοι με τις επιλογές και τις πράξεις τους κατασπατάλησαν δημόσιο χρήμα 2 εκατομμυρίων περίπου ευρώ, πάλι θα την γλιτώσουν; Πάλι θα μείνουν ατιμώρητοι; Έως πότε δεν θα αποδίδονται ευθύνες; Δεν θα πρέπει να επιληφθεί, επιτέλους, η δικαιοσύνη; Δεν πρέπει να λάμψει η αλήθεια και να σταματήσει αυτός ο συνεχής εμπαιγμός του λαού από διάφορες επιτήδειους»;  Προχωρά όμως ακόμη περισσότερο και προαναγγέλλει τη Νέμεση στην πολιτική Ύβρη που επί χρόνια ρίχνουν στον λαό και στο Περιβάλλον: «Η παράταξη “Δυνατή Ερμιονίδα” θα προσφύγει, εν ονόματι των δημοτών, στη δικαιοσύνη και θα ζητήσει τη διαλεύκανση της υπόθεσης και την απόδοση ευθυνών», δηλώνει στον επίλογο της ανακοίνωσης που έδωσε στην δημοσιότητα χθες 7 Μαρτίου 2018

ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
«Τις τελευταίες μέρες είμαστε θεατές ενός επίλογου σε ένα έργο που ξεκίνησε πριν χρόνια. Οι πρωταγωνιστές πολλοί και διάφοροι. Γνωστοί και άγνωστοι. Το έργο έχει τίτλο “Δεματοποιητής”. – Η Υπερχωματερή. Το κόστος παραγωγής τεράστιο, περίπου 2 εκατομμύρια ευρώ. Το αποτέλεσμα του έργου; Παταγώδης αποτυχία!  

Ο επίλογος: Φωτιά και θάψιμο. 

Οι επιπτώσεις; Tο βόλεϊ με τις ευθύνες συνεχίζεται. Άλλωστε ποιος πλήρωσε για σπατάλη δημοσίου χρήματος; Ποιος τιμωρήθηκε για ανευθυνότητα και παταγώδη αποτυχία; Όλοι στο απυρόβλητο φυσικά και όλα γίνονται για το καλό μας! Και οι υπεύθυνοι; Οι υπεύθυνοι πρώτοι στις αποκρούσεις των ευθυνών τους και στο κρυφτό. Γιατί πρέπει να ξέρεις …. και να κρύβεσαι. Και μετά καθώς ο λαός… “ξεχνάει” γρήγορα, να σου και πάλι πρώτοι στις παράτες, στα χαμόγελα και στα χτυπήματα στην πλάτη. 

Μα που γίνονται αυτά; Στον τόπο μας φυσικά! Για όσους δεν κατάλαβαν πρόκειται για την υπερχωματερή των Διδύμων.

Φωτιά και θάψιμο. 

Αποκατάσταση το λένε επίσημα. Κάποτε παρουσιάστηκε ως έργο πρωτοπόρο που για πρώτη φορά γίνεται κλπ κλπ. και γίνεται για το καλό μας. Βέβαια στοιχίζει μερικά εκατομμύρια ευρώ, αλλά, γίνεται για το καλό μας. Και να φωτογραφίες με σκουπίδια σε συσκευασία δώρου. Και άλλες φωτογραφίες να δείχνουν πόσο νοικοκύρηδες είμαστε. Και να χιλιάδες δέματα να κάνουν υποδοχή σε όσους έρχονται στο δήμο μας κλπ κλπ. Ξέρετε τα πράγματα στράβωσαν, άλλωστε δεν είναι και η πρώτη φορά, και τα πράγματα δεν πήγαν όπως τα είχαμε σχεδιάσει και τα σκουπίδια μας σε συσκευασμένα “δώρα”, δεν τα δέχεται κανένας. Αλληλοκατηγορίες μεταξύ ανεύθυνων υπεύθυνων και ξανά στο ίδιο έργο θεατές. Τελικά τα χρόνια πέρασαν και βρέθηκε η λύση. Για το καλό μας! Θα τα κάψουμε και θα τα θάψουμε. Πρέπει να βρούμε όμως μια ωραία λέξη. Θα το πούμε: Αποκατάσταση! Και έτσι ούτε γάτα ούτε ζημιά! Δε λέτε που σας σώσαμε κιόλας; Γνωστή και η παροιμία φωνάζει ο … για να φοβηθεί ο νοικοκύρης. 

Και ρωτάει ο απλός κόσμος. Αν κάνω εγώ κάποια παράβαση θα κληθώ να πληρώσω το ανάλογο πρόστιμο. Αυτοί οι κάποιοι υπεύθυνοι, οι οποίοι με τις επιλογές και τις πράξεις τους κατασπατάλησαν δημόσιο χρήμα 2 εκατομμυρίων περίπου ευρώ, πάλι θα την γλιτώσουν; Πάλι θα μείνουν ατιμώρητοι; Έως πότε δεν θα αποδίδονται ευθύνες; Δεν θα πρέπει να επιληφθεί, επιτέλους, η δικαιοσύνη; Δεν πρέπει να λάμψει η αλήθεια και να σταματήσει αυτός ο συνεχής εμπαιγμός του λαού από διάφορες επιτήδειους;  

Η παράταξη “Δυνατή Ερμιονίδα” θα προσφύγει, εν ονόματι των δημοτών, στη δικαιοσύνη και θα ζητήσει τη διαλεύκανση της υπόθεσης και την απόδοση ευθυνών».  

(Η ανακοίνωση εκδόθηκε από το Γραφείο Τύπου της “Δυνατής Ερμιονίδας”)