Παρουσίασθηκαν στο Άργος τα Πρακτικά της Διημερίδας για τον Εθνικό Διχασμό

55

Ο Δήμος Άργους-Μυκηνών, η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Άργους-Μυκηνών, ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Αργολίδας, η Παιδική Νεανική Βιβλιοθήκη του Δήμου Άργους-Μυκηνών και οι Γραφικές Τέχνες Ν-ΤΥPΟ παρουσίασαν, το Σάββατο 3 Μαρτίου 2018 και ώρα 7 μ.μ. στην Αίθουσα Τέχνης και Πολιτισμού “Μέγας Αλέξανδρος” τα Πρακτικά της Διημερίδας για τον Εθνικό Διχασμό.
Τα Πρακτικά παρουσίασαν οι:
* Ευάνθης Χατζηβασιλείου, Καθηγητής Ιστορίας του Μεταπολεμικού Κόσμου του ΕΚΠΑ,
* Δημήτριος Γιαννακόπουλος, Δρ. Ιστορίας του ΕΚΠΑ, Σχολικός Σύμβουλος Φιλολόγων Αργολίδας και
* Βασίλειος Τσιλιμίγκρας, Φιλόλογος-Ιστορικός.
Με ανακοίνωσή του ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Αργολίδας χαρακτηρίζει την εν λόγω Διημερίδα ως απαρχή της καθιέρωσής του σε ένα – πανελλαδικής εμβέλειας, πλέον – βήμα για τον ιστορικό διάλογο.
Στην ίδια ανακοίνωση, εκφράζει τις θερμές του ευχαριστίες προς τον Δήμο Άργους-Μυκηνών και την ΚΕΔΑΜ για την ολόπλευρη στήριξη τόσο στην πραγματοποίηση της εν λόγω Διημερίδας, που είχε διοργανωθεί στις 7-8 Νοεμβρίου 2015 στην Αίθουσα Τέχνης “Μέγας Αλέξανδρος”, με τίτλο «1915-2015, 100 χρόνια από τον Εθνικό Διχασμό: Οι πολιτικές, πολιτειακές, κοινωνικές διαστάσεις των γεγονότων και οι μεταγενέστερες επιδράσεις», όσο και στην πραγματοποίηση της Έκδοσης των Πρακτικών.
Αναμφίβολα, πρόκειται για ένα σημαντικό εκδοτικό γεγονός, το οποίο υπερβαίνει την Αργολίδα.
Τα αντίτυπα της έκδοσης θα διανεμηθούν, με προτεραιότητα εκπαιδευτικούς οργανισμούς και φορείς εντός διμήνου.
Να σημειώσουμε ότι ο τόμος των πρακτικών θα προσφέρεται από τον Δήμο Άργους Μυκηνών σε “επώνυμους” επισκέπτες της πόλης και άλλους φίλους που τιμούν τον Δήμο.