Εαρινή Ισημερία του 2018

225
Θέκλα Μεταξά-Ερευνήτρια αστρολογίας

γράφει η Θέκλα Μεταξά –ερευνήτρια αστρολογίας

Φτάσαμε στην εαρινή ισημερία, τη γιορτή του Ήλιου, μέρα με ιδιαίτερη σημασία για όλα τα μυσταγωγικά τάγματα που λειτούργησαν από τα πολύ αρχαία χρόνια, γιατί γνώριζαν την ιδιαίτερη σημασία αυτής της στιγμής, στην εξέλιξη των ουσιών της Φύσης. Οι δυο ισημερίες του χρόνου και τα δυο ηλιοστάσια, ονομάζονται «φυσικές γιορτές» επειδή συνδυάζονται με τα αντίστοιχα τέσσερα φυσικά γεγονότα, τις τροπές και τις ισημερίες, δηλαδή, τους τέσσερις σταθμούς στον ετήσιο κύκλο της εξέλιξης των ουσιών της Φύσης.

Στην αρχαιότητα, η εαρινή ισημερία, συμβόλιζε για πολλούς λαούς την αρχή του χρόνου. Το ίδιο ισχύει και για την αστρολογία.

Η εαρινή ισημερία συμβαίνει όταν ο Ήλιος μπαίνει στην 1η μοίρα του Κριού. Φέτος το φαινόμενο αυτό θα συμβεί στις 20 Μαρτίου και ώρα 06.15 μ.μ.

Αυτή η στιγμή του χρόνου είναι πολύ σημαντική για την εξέλιξη των γεγονότων που θα ακολουθήσουν, γιατί από το ωροσκόπιο της ισημερίας, μπορούμε να βγάλουμε συμπεράσματα για τις εξελίξεις στη ζωή των ανθρώπων όλης της χρονιάς. Ο κυβερνήτης όλου του ωροσκοπίου, είναι και ο κυβερνήτης της χρονιάς, και ανάλογα με τις ιδιότητές του, καταλαβαίνουμε περίπου και το αν η χρονιά θα είναι ευνοϊκή ή δυσμενής για την ανθρωπότητα. Ένας ευνοϊκός πλανήτης ως κυβερνήτης, μπορεί να βελτιώσει τις δυσάρεστες καταστάσεις, και ένας δυσμενής πλανήτης, μπορεί να σημαίνει πως έρχονται χειρότερα δεινά για τον κόσμο.

Λυπάμαι που είμαι υποχρεωμένη να το αναφέρω, αλλά πρέπει να πω την αλήθεια. Ο κυβερνήτης της νέας χρονιάς, είναι ένας από τους δυο δυσμενείς πλανήτες, ο Άρης.

Είναι πολύ ισχυρός, σε έξαρση, πάνω στο ζώδιο του Αιγόκερου, και δυστυχώς μέσα στον 4ο οίκο της Πατρίδας.  Ο Άρης είναι ο θεός του πολέμου, συμβολίζει άγριες καταστάσεις, πολεμικό κλίμα, στρατό ή αστυνομία, κάτι γενικά που με βίαιο τρόπο προσπαθεί να επιβληθεί.

Ο Ερμής αντιπροσωπεύει το λαό, το ίδιο και η Σελήνη. Ο Ερμής όμως κυβερνάει και τον 10 οίκο, της εξουσίας. Βρίσκεται με μικρή δύναμη στον 7ο οίκο, των ανοιχτών εχθρών, και προσπαθεί να ανακάμψει από ένα χτύπημα που δέχτηκε από τον Κρόνο. Η Σελήνη-λαός όμως, παίρνει μια ανέλπιστη βοήθεια από ένα πανίσχυρο Κρόνο, έναν «από μηχανής Θεό», που μετά από απίστευτες ταλαιπωρίες, θα τη βγάλει από τα αδιέξοδα.

 

«Προδότης δεν είναι μόνον αυτός που φανερώνει τα μυστικά της πατρίδος στους εχθρούς, αλλά είναι και εκείνος που ενώ κατέχει δημόσιο αξίωμα, εν γνώση του δεν προβαίνει στις απαραίτητες ενέργειες για να βελτιώσει το βιοτικό επίπεδο των ανθρώπων πάνω στους οποίους άρχει…» Θουκυδίδης, 460-398 π.Χ.

Αυτό θα πρέπει να είναι το ρητό που θα χαρακτηρίζει την εξουσία αυτή τη χρονιά.

 Οι Ορφικοί συνέδεαν την εαρινή ισημερία με το θάνατο του Διονύσου του Ζαγρέως και την αναγέννησή του με την παρέμβαση της Θεάς Αθηνάς, δηλαδή με την παρέμβαση της σοφίας. Ο Διόνυσος μεταμορφωνόταν σε Διόνυσο τον Ελευθερέα, δηλαδή στον ελευθερωτή των ανθρώπινων ψυχών από τα δεσμά της ύλης. Έτσι, ο Διόνυσος ο Ζαγρεύς από χθόνια θεότητα μεταμορφωνόταν σε ουράνια θεότητα.

Αυτόν τον «Ελευθερέα» θα αναμένουμε κι εμείς, γεμάτοι ελπίδα, αν και θα ήταν σοφότερο να θυμηθούμε και να εφαρμόσουμε εκείνο το περίφημο και γνωστό «Συν Αθηνά και χείρα κίνε