Διακανονισμός ή Διακοπή του νερού και είσπραξη μέσω Δ.Ο.Υ. είναι το δίλημμα για τους καταναλωτές της ΔΕΥΑΝ

30

Με ανακοίνωσή της η ΔΕΥΑ Ναυπλίου ενημερώνει του καταναλωτές ότι είναι υποχρεωμένη να λάβει αναγκαστικά μέτρα για την εξόφληση των ληξιπρόθεσμων λογαριασμών νερού, όπως ο νόμος επιβάλλει. Με την ίδια ανακοίνωση, η ΔΕΥΑ Ναυπλίου ανακοινώνει την παροχή διευκολύνσεων για τμηματική εξόφληση, σύμφωνα με ευνοϊκές ρυθμίσεις.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΔΕΥΑΝ

«Γίνεται γνωστό στους καταναλωτές όλου του Καλλικρατικού Δήμου Ναυπλίου των οποίων οι λογαριασμοί κατανάλωσης νερού θα καταστούν ληξιπρόθεσμοι από την 15η Μαρτίου 2018, ότι η Δ.Ε.Υ.Α.Ν. είναι υποχρεωμένη να εξαντλήσει όλες τις νόμιμες διαδικασίες για την εξόφλησή τους, (διακοπή υδροδότησης – είσπραξη μέσω της Δ.Ο.Υ., Ν. 1069/80 – υπ’ αριθμ. 07/2013 Α.Δ.Σ.)
Συνεπώς μετά την ανωτέρω ημερομηνία οι υπόχρεοι καταναλωτές που δεν δύναται να προβούν στην εξόφληση του συνολικού ποσού οφειλής θα έχουν τη δυνατότητα προσερχόμενοι στα γραφεία της Δ.Ε.Υ.Α.Ν. να προχωρήσουν στην διαδικασία σύναψης σχετικού διακανονισμού, με ευνοϊκές ρυθμίσεις.
Έτσι η Δ.Ε.Υ.Α.Ν., γίνεται αντιληπτό ότι, εξαντλεί όλες τις δυνατότητες διευκόλυνσης προς τους καταναλωτές, σε μια περίοδο σαν τη σημερινή έντονης οικονομικής κρίσης, και παράλληλα εξασφαλίζει τα έσοδά της που είναι λίαν απαραίτητα για τις λειτουργικές της ανάγκες, λόγω του ανταποδοτικού χαρακτήρα τους.
Από τη Δ.Ε.Υ.Α.Ν.»