ΔΗΜΟΣ ΝΑΥΠΛΙΕΩΝ: «Απαιτούμε και διεκδικούμε το στρατόπεδο του ΚΕΜΧ και το Πεδίο Βολής να εκχωρηθούν στον Δήμο, αν…»

240

Με ομόφωνη απόφασή του, το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ναυπλιέων ενέκρινε την πρόταση του Δημάρχου Δημήτρη Κωστούρου για διεκδίκηση των στρατοπέδων ΚΕΜΧ και Πεδίου Βολής προκειμένου να στεγασθεί το Διοικητικό Κέντρο του Δήμου, της Περιφέρειας και των Κρατικών Υπηρεσιών με παράλληλη δημιουργία χώρων αθλητισμού, αναψυχής και περιβαλλοντικής βελτίωσης.

Η διεκδίκηση αυτή γίνεται εν όψει της υποβάθμισης ή και οριστικής διακοπής του Κέντρου Εκπαίδευσης Μηχανικού. Στο σχετικό Ψήφισμα τονίζεται δε πως ο δήμος δεν κάνει αποδεκτή καμία άλλη πιθανή χρήση των χώρων, όπως, πώληση ή ενοικίαση σε ιδιώτες ή δημιουργία χώρων φιλοξενίας Προσφύγων και παρανόμων μεταναστών.

Το Δημοτικό Συμβούλιο εξουσιοδότησε τον Δήμαρχο Ναυπλιέων για την προώθηση και διαχείριση του θέματος.

ΤΟ ΨΗΦΙΣΜΑ (Αριθμός Απόφασης 47/2018)

Η λειτουργία του ΚΕΜΧ Ναυπλίου μέχρι σήμερα αποτελεί γεγονός  ιστορικής  αξίας με επιρροή στην οικονομική και κοινωνική ζωή του τόπου.

Η τοπική κοινωνία του Ναυπλίου έχει αποδεχθεί, ενσωματώσει και  βοηθήσει  στη εύρυθμη λειτουργία του στρατοπέδου . Οι ανάγκες  της άμυνας της χώρας και η οργάνωση του στρατού οδηγούν σε αποφάσεις του αρμόδιου  Υπουργείου  σύμφωνα με τις οποίες  οι  νεοσύλλεκτοι δε θα παρουσιάζονται  στα μέχρι  τώρα Κέντρα  Εκπαίδευσης του  στρατού ξηράς  (11 στρατόπεδα)   αλλά σε στρατόπεδα Υποδοχής οπλιτών σε νησιά και  παραμεθόριες περιοχές.   Η απόφαση αυτή δεν αφορά μόνο το Κ.Ε.ΜΧ Ναυπλίου αλλά 11 στρατόπεδα. 

Το  ΚΕΜΧ θα συνεχίσει  για κάποιο  διάστημα να δέχεται για  εκπαίδευση άλλες ειδικότητες.

Σε περίπτωση που το υπουργείο αποφασίσει το κλείσιμο του Κ.Ε.Μ.Χ ζητούμε την άμεση δρομολόγηση της παραχώρησης του στρατοπέδου και του πεδίου βολής στο Δήμο και στην τοπική κοινωνία.

Οι πιθανές χρήσεις είναι Διοικητικό πάρκο (Δήμος -περιφέρεια κ.α.), στέγαση υπηρεσιών (πυροσβεστική, ΔΕΗ κ.α.), εκπαίδευση, αθλητισμός, χώροι πρασίνου και αναψυχής κ.α.

Σε περίπτωση που η λειτουργία του στρατοπέδου υποβαθμιστεί στο  επίπεδο που αυτή τη στιγμή  λέγεται  ότι  θα  υποβαθμιστεί,  η παραχώρηση στο  Δήμο  είναι  ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ.

Για άλλες  “χρήσεις” δεν αφήνουμε περιθώρια.

Απαιτούμε και μένουμε αμετακίνητοι σε αυτό που διεκδικούμε. Το  Ναύπλιο  δικαιούται ειδικής μεταχείρισης, ως μοναδικός και  ξεχωριστός τόπος και αυτό αποδεικνύεται καθημερινά.

2. Εξουσιοδοτεί τον Δήμαρχο για τις περαιτέρω ενέργειες.