Δενδροφύτευση και εξωραϊσμός της σχολικής αυλής του Γυμνασίου Νέας Κίου με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Δασοπονίας

233
Δημήτρης Σκούφης

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Δασοπονίας το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Νέας Κίου, ενημέρωσε   τους   μαθητές και τις μαθήτριες  του  Γυμνασίου Νέας Κίου σχετικά με τα δάση,  το αστικό και περιαστικό πράσινο. Η δράση έγινε την Πέμπτη 22 Μαρτίου 2018, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αργολίδας, το Δήμο  Άργους –Μυκηνών, τον Πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης  Δήμου Άργους-Μυκηνών Παναγιώτη ΣΚΟΥΦΗ, τον Πρόεδρο της Τοπικής Ενότητας Νέας Κίου  Νικόλαο Μουτάφη και τη Διεύθυνση Δασών Αργολίδας,.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες, αφού ενημερώθηκαν  για τη σημασία των δασών και του πρασίνου γενικότερα στη ζωή τους, προέβησαν  σε δενδροφύτευση και εξωραϊσμό της σχολικής τους αυλής στον  αύλειο χώρο του Γυμνασίου Νέας Κίου με αρωματικά και καλλωπιστικά φυτά   σε κατάλληλα διαμορφωμένο χώρο του προαυλίου τους.

Τα δέντρα είναι προσφορά της Διεύθυνσης Δασών Αργολίδας ενώ τα αρωματικά και καλλωπιστικά φυτά είναι προσφορά της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Άργους -Μυκηνών.