ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΑΒΡΗΛΟΣ: «Να γίνει σεβαστός ο διακριτός ρόλος των δύο βαθμών αυτοδιοίκησης και να εξαλειφθεί κάθε μορφή εξάρτησης των Δήμων από την Περιφέρεια»     

67
Ο Γιώργος Γαβρήλος, μιλάει στο Συνέδριο

Ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Γιώργος Γαβρήλος, συμμετείχε ενεργά στο κυβερνητικό «Αναπτυξιακό Συνέδριο» που έγινε στην Τρίπολη. Έλαβε μέρος σε τέσσερα διαφορετικά τραπέζια συζήτησης, όπου, δεν παρέλειψε να αναφερθεί σε όλα τα μεγάλα έργα που έχει ανάγκη η Αργολίδα για την ανάπτυξή της.

Μιλώντας, ενώπιον του Υπουργού Εσωτερικών κ. Σκουρλέτη, επεσήμανε την ανάγκη αλλαγής του θεσμικού πλαισίου ένταξης και χρηματοδότησης των έργων που πραγματοποιούν οι Δήμοι μέσω του Προγράμματος  Δημοσίων Επενδύσεων και του ΕΣΠΑ.

Αναφέρθηκε στην ανάγκη εξάλειψης κάθε μορφής διαμεσολάβησης του Β΄ βαθμού αυτοδιοίκησης και ειδικότερα του εκάστοτε Περιφερειάρχη στον αναπτυξιακό σχεδιασμό των Δήμων που φαλκιδεύει τη συνταγματική κατοχύρωση της ισοτιμίας των δύο βαθμών αυτοδιοίκησης.

Όπως είπε χαρακτηριστικά: «Για να υπάρξει ισόρροπη ανάπτυξη μεταξύ Δήμων αλλά και μεταξύ Περιφερειακών Ενοτήτων, πρέπει να γίνει σεβαστός πρώτα απ’ όλα ο συνταγματικός κανόνας της τήρησης των διακριτών ρόλων των δύο βαθμών αυτοδιοίκησης και να εξαλειφθεί κάθε μορφή εξάρτησης του α΄ βαθμού από τον β΄ βαθμό»

Επίσης, ζήτησε να τεθούν ασφαλιστικές δικλείδες δημόσιου ελέγχου όλων των αναπτυξιακών εταιρειών των ΟΤΑ, που τα τελευταία χρόνια διαχειρίζονται τεράστιους οικονομικούς πόρους.