Γενίτσαροι κυβερνούν Τουρκία, Αλβανία και Σκόπια

Ειρήνη Δημοπούλου -Παππά

της Ειρήνης Δημοπούλου –Παππά*

Απειλές από τρεις μεριές γνωρίζει αυτόν τον καιρό η Ελλάδα, και όπως όλα δείχνουν δεν θα ξεμπερδέψει εύκολα. To παράδοξο της Ιστορίας είναι ότι και οι τρείς ηγέτες των χωρών που την απειλούν, είναι Έλληνες.

Ο Έλληνας κύριος Ράμα

Πριν από λίγα χρόνια θα ακουγόταν ως ανέκδοτο η Αλβανία να απειλεί την Ελλάδα. Οι καημένοι Αλβανοί ήρθαν πεινασμένοι και οι Έλληνες τους άνοιξαν τα σπίτια τους (μετά έμαθαν να τα ανοίγουν μόνοι τους). Οι Ελληνίδες παράτησαν τα ξεσκονόπανα και οι Έλληνες τις οικοδομές και παριστάνουν τα αφεντικά. Να όμως που τα πρώην δουλικά όχι μόνο παίρνουν τις εργολαβίες από τους Έλληνες, ανοίγουν φούρνους ως καλοί ηπειρώτες και στέλνουν ζεστό χρήμα στην Αλβανία, αλλά πλέον η φτωχή Αλβανία απειλεί την Ελλάδα. Στην κεφαλή της βρίσκεται ένας ελληνας, ο Έντι Ραμα.

Ο Ράμα, σε αντίθεση με πολλούς Έλληνες της Ελλάδος που αποτάσσονται την Ελληνική Αρχαιότητα μετά βδελυγμίας, χαρακτήρισε τον θεό Δία, Αλβανό. Αν σκεφτεί κανείς ότι το αρχαιότερο μαντείο του θεού πατέρα θεών και ανθρώπων βρίσκεται στην δυσχείμερο Δωδώνη, ο Ράμα θα  είχε δίκιο γεωγραφικά, αν άλλαζε το όνομα της χώρας του σε Ήπειρος και ο Δίας θα γινόταν αυτοδικαίως ηπειρώτης. Θα αναμειγνείονταν βεβαίως στην διαμάχη Κρητες και Αρκάδες, αλλά το γεγονός παραμένει. Ο Ράμα θεωρεί τον Δία «δικό του».

Ο Ραμα κατάγεται από οικογένεια εξωμοτών από τους πολλούς που έβγαλε η Βορειοηπειρωτική κοινότητα στα χρόνια του καθεστώτος Χότζα, όταν οι Έλληνες, χοτζικότεροι του Εμβέρη, εδίωκαν μετά μανίας τους Έλληνες. Πατέρας του, είναι ο γλύπτης Κριστάκ (Χριστάκης) Ράμα που κατάγεται από το Δυρράχιο. Η μητέρα του, Ανέτα Κολέκα από το Βούνο της Χιμάρας, σπούδασε ιατρική στην Πολωνία. Ο πατέρας της, Πέτρος Κολέκας, σπούδασε πολιτικός μηχανικός στην Φλωρεντία, όπως και ο αδελφός του Σπύρος. Και οι δύο οικογένειας ανήκαν στην Χοτζική ελίτ, αφού τα μέλη τους κατείχαν κυβερνητικά αξιώματα.

Το γένος της μητέρας των Πέτρου και Σπύρου, είναι Νούση, ένα καθαρό ηπειρώτικο επίθετο. Αδέρφια του πατέρα της ήσαν ο Γκόγκος, ο οποίος δολοφονήθηκε από τους Αλβανούς,  και ο Κοσμάς Νούσης, πρέσβης της Αλβανίας στην Ελλάδα.

Νικόλα Γκρούεφσκι -Όταν δεν θέλεις εσύ τον Μεγαλέξανδρο…

…Τον θέλουν αυτοί που πιστεύουν σε αυτόν, στην κοινή καταγωγή και στην κοινή τους μοίρα κι έχει κάθε λόγο να θεωρεί δικό του τον Αλέξανδρο, ο Νικόλας αφού είναι Έλληνας Μακεδόνας από την Αχλάδα του νομού Φλωρίνης. Ο παππούς του Νικόλαος Γρούιος πολέμησε στον ελληνοϊταλικόπολέμο, πληγώθηκε και πέθανε στο στρατιωτικό νοσοκομείο Φλωρίνης στις 19-11-1940. Το όνομά του είναι χαραγμένο στο ηρώο της Αχλάδας. Συγγενείς της μητέρας του που είναι Βλάχα, ζουν στον Αρχάγγελο της Πέλλας. Μετά το τέλος του συμμοριτοπολέμου το 1949, η γιαγιά και ο πατέρας του Νίκολα Γκρούεφσκι βρέθηκαν στα Σκόπια.

Οι Γενίτσαροι και ο νέος Εθνικός Ύμνος της Τουρκίας

Και ξαφνικά ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αποφάσισε να αλλάξει τον εθνικό ύμνο της χώρας του. Κάλεσε τους συνθέτες να παρουσιάσουν εναλλακτικές συνθέσεις, ώστε το νόημα του κειμένου να αποδοθεί από μια τέτοια μουσική σύνθεση, που τα λόγια του εθνικού ύμνου να μεταφέρονται στην ψυχή του λαού. Ο Τούρκος πρόεδρος θέλει έτσι να κλείσει την περίοδο του Κεμαλισμού και της εκκοσμίκευσης του κράτους και να γυρίσει το βλέμμα του λαού και της Ιστορίας στην Οθωμανική Αυτοκρατορία.

Η είδηση όμως δεν βρίσκεται εκεί, αλλά στο σκεπτικό της αποφάσεώς του, όπως ο ίδιος το περιγράφει. Ο Τούρκος πρόεδρος αναφέρθηκε  στο έναυσμα ως εξής: «Ο εγγονός μου προχωρά στο σπίτι με τον βηματισμό των Γενιτσάρων. Οι συνθέτες δεν μπορούν να κάνουν μουσική όπως αυτή των Γενιτσάρων;».

Στο σπίτι ή καλύτερα στο παλάτι των Ερντογάν ακούνε τον ύμνο των γενιτσάρων για έναν πολύ συγκεκριμένο λόγο. Γιατί ο Ερντογάν είναι γενίτσαρος. Μιλώντας σε εκδήλωση στην Κωνσταντινούπολη, αναφερόμενος στο ζήτημα της εθνικής καταγωγής του, είπε:

«Ρώτησα τον συγχωρεμένο τον πατέρα μου αν είμαστε Λαζοί ή Τούρκοι. Ο δικός μου παππούς μού είπε ότι, όταν πεθάνουμε και πάμε στον άλλον κόσμο, θα μας ρωτάνε «σε ποιον Θεό πιστεύεις;», «ποιος είναι ο προφήτης σου;» και «ποια είναι η θρησκεία σου;». Δεν θα μας ρωτήσουν για την εθνική μας καταγωγή.Ύστερα από αυτά, όταν ρωτούν εσένα ποια είναι η εθνική σου καταγωγή, εσύ να λες ότι είσαι μουσουλμάνος και να τραβάς τον δρόμο σου» ήταν η απάντηση που έλαβε. Και βέβαια αυτό πρέπει να κάνεις εάν έχεις τύψεις, θέλεις να υπεκφύγεις ή αισθάνεσαι καταδιωκόμενος από το κράτος. Το Ισλάμ είναι άλλωστε μια διεθνιστική θρησκεία.

Μα και σε τηλεοπτική συνέντευξη στο κανάλι NTV, στις 10 Ιουνίου 2011, σε ερώτηση σχετική με  την καταγωγή του, αναφέρθηκε απαξιωτικά στην ελληνική του καταγωγή, όπως λέμε «ο έξω από εδώ», όταν είπε την λέξη Rum (Έλληνας).

Και όλα αυτά γιατί; Γιατί Τούρκοι ερευνητές για λόγους δικούς τους αλλά και προς χάριν της αντιπολιτεύσεως, ανακάλυψαν ότι ο Ερντογάν έχει ελληνική καταγωγή, από το χωριό Ποταμιά της Ριζούντας του Πόντου. Ο ερευνητής Cezmi Yurtsever αναφέρει ότι με τον εξισλαμισμό των Ποντίων, άλλαξαν και οι ελληνικές ονομασίες χωριών και πόλεων σε τουρκικές. Όπως όμως αναφέρει, μέχρι σήμερα οι κάτοικοι του Πόντου χρησιμοποιούν την ελληνική ονομασία των χωριών τους.

Ο Ερντογάν, σε περιοδεία του στην περιοχή, επισκέφθηκετην Ποταμιά. Στην πλατεία του χωριού ένα μεγάλο πανό έγραφε «Potamya Hos Geldiginiz», η Ποταμιά σας καλωσορίζει.

Κατέβηκε από το λεωφορείο, χόρεψε με τους συγχωριανούς του που ήσαν ντυμένοι με παραδοσιακές ποντιακές στολές και στην ομιλία του είπε ότι ένας απόδημος από την Ποταμιά, όταν επισκέπτεται το χωριό του, το αποκαλεί με την παραδοσιακή ονομασία του «Ποταμιά» και όχι με την τουρκική ονομασία «Guneysu» (νερό του νότου).

Το βίντεο με την υποδοχή του Ερντογάν στην Ποταμιά, το χρησιμοποίησε ο ηγέτης του κόμματος Devlet Bahceli κατά την διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας, προκειμένου να πλήξει τον Eρντογάν προβάλλοντας το ότι είναι ελληνικής καταγωγής. Μάλλον ο ισχυρισμός ενήργησε θετικά, γιατί οι τούρκοι εκτίμησαν τις ηγετικές ικανότητες του Έλληνα.

Ο Τούρκος ερευνητής παραθέτει ακόμη στοιχεία από το φορολογικό αρχείο της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας του έτους 1850, στο οποίο βρήκε τα στοιχεία του προπάππου του Ερντογάν, ο οποίος πλήρωνε ως δείχνει το αρχείο, φόρους υψηλότερους αυτών των συχωριανών του, άρα, συμπεραίνει ο ερευνητής ήταν ο πλέον ευκατάσταστος και τέθηκε επικεφαλής αντάρτικης ομάδας Ελλήνων του Πόντου.

Το φορολογικό βιβλίο αναφέρει το εξισλαμισμένο επίθετό του που ήταν Bakatoglu Memis και στην στήλη «εθνική καταγωγή», την λέξη «εξισλαμισθείς». Η οικογένεια άλλαξε το επίθετο αυτό το 1934, διότι η λέξη «Bakat» εθεωρείτο βρισιά, καθώς οι Έλληνες αντάρτες αποκαλούνταν «Bakat», αποστάτης, στασιαστής εναντίον των Τούρκων.

Έλληνας και Αντιπρόεδρος της Τουρκίας

Γεννημένος στα Δειλινά του Δήμου Αρριανών Ροδόπης, το 1972, ο Χακάν Τσαβούσογλου  είναι ένας από τους αντιπροέδρους της τουρκικής κυβερνήσεως. Κατά την επίσκεψή του στην γενέτειρά του Κομοτηνή τον Νοέμβριο του 2017, ο Τσαβούσογλου έκανε λόγο για «τουρκική μουσουλμανική μειονότητα, που αριθμεί 150.000 μέλη» και δίνει «αγώνα επιβίωσης»  μαζί με τις  «τουρκικές μειονότητες» στην «Μακεδονία», στην Βουλγαρία και στο Κόσσοβο, οι οποίες «μοιράζονται την ίδια κακή μοίρα», αφού τυγχάνουν άνισης μεταχείρισης από τις χώρες στις οποίες βρίσκονται. Διαβεβαίωσε ότι η Τουρκία είναι πάντοτε κοντά στην «τουρκική μειονότητα» της Δυτικής Θράκης και επεσήμανε ότι το γεγονός ότι η τουρκική κυβέρνηση έδωσε καθήκοντα σε βουλευτή με καταγωγή από τη Δυτική Θράκη, δείχνει ότι η κυβέρνηση Ερντογάν ενδιαφέρεται για την μειονότητα.

Ο Χακάν Τσαβούσογλου σπούδασε σε πανεπιστήμιο της Άγκυρας και δραστηριοποιήθηκε σε σύλλογο Δυτικοθρακιωτών της Προύσας, όπου και εξελέγη βουλευτής το 2011 με το κόμμα του Ερντογάν.

Να σημειωθεί ότι ένας άλλος Έλληνας μουσουλμάνος, έφυγε στον ίδιο κυβερνητικό ανασχηματισμό. Πρόκειται για τον καταγόμενο από τα Αρριανά, Μεχμέτ Μουεζίνογλου, ο οποίος αποπέμφθηκε από το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

Χαρακτηριστική του πνεύματος Τσαβούσογλου είναι η φράση που χρησιμοποίησε απευθυνόμενος κατά την επίσκεψή του στο μαθητικό παζάρι που έλαβε χώραν στο μειονοτικό Γυμνάσιο-Λύκειο Κομοτηνής. «Ότι πουλάτε, το αγοράζω!» είπε ο Κομοτηναίος Αντιπρόεδρος της Τουρκίας και πράγματι αγόρασε ό, τι υπήρχε στο παζάρι, όπως άλλωστε συστηματικά κάνει του τουρκικό κράτος στην Θράκη, αγοράζοντας κυριολεκτικά ό,τι πωλείται…

Συμπέρασμα; Όταν την Ελλάδα την διοικούν ανθέλληνες, κάποιοι σπεύδουν να διεκδικήσουν κομμάτια της.

Τις πταίει για την εξέλιξη αυτών των Ελλήνων στο αίμα, σε ανθέλληνες; Φταίνε οι διωγμοί που τους ανάγκασαν να αποδείξουν ότι είναι πιο τούρκοι κι από τους τούρκους προκειμένου να επιβιώσουν. Και πριν κανείς αντιτείνει πως θάπρεπε να αντισταθούν και να γίνουν ήρωες του Έθνους και νεομάρτυρες, ας κοιτάξει πόσες παραχωρήσεις έχει ο ίδιος στην καμπούρα του σε καιρό ειρήνης, προτού κρίνει αυτούς που έζησαν την τουρκική θηριωδία στην σάρκα και στις οικογένειές τους.

Φταίει το ελλαδικό κράτος-μητριά που δημιουργεί γενιτσάρους. Αυτό που στέλνει τα παιδιά του μετανάστες μέχρι σήμερα. Αυτό που παραπετάει τους Έλληνες Μουσουλμάνους της Θράκης και τους στέλνει στην αγκαλιά της Τουρκίας. Αυτό που αντί να αγκαλιάσει τους Έλληνες όπου γης, τους κοιτάζει στο πορτοφόλι και ζητά τη συνδρομή τους στα δύσκολα.

Αυτό το λιμαλαίο κράτος μητριά όψεται για τον Ερντογάν, και για όλους όσους σαν αυτόν γυρεύουν να πάρουν το κομμάτι της μητρικής γης, δηλαδή της μητρικής αγάπης, που θεωρούν πως δικαιούνται. Όχι, δεν θα τους το δώσουμε βεβαίως. Ας φροντίσουμε όμως να μην κατασκευάσει αυτό το κράτος άλλους γενιτσάρους.

* Η Ειρήνη Δημοπούλου

Διευθύνει την εβδομαδιαία εφημερίδα ΕΜΠΡΟΣ

ΠΗΓΗ: https://eirhinika.wordpress.com/2018/03/29/%CE%B3%CE%B5%CE%BD%CE%AF%CF%84%CF%83%CE%B1%CF%81%CE%BF%CE%B9-%CE%BA%CF%85%CE%B2%CE%B5%CF%81%CE%BD%CE%BF%CF%8D%CE%BD-%CF%84%CE%BF%CF%85%CF%81%CE%BA%CE%AF%CE%B1-%CE%B1%CE%BB%CE%B2%CE%B1%CE%BD%CE%AF/

 

 

Share
Δημοσιεύτηκε από
akromolio

Recent Posts

Δήμος Βέλου-Βόχας: Στηθαία ασφαλείας σε επικίνδυνα σημεία

Ένα σημαντικό βήμα για τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας έγινε στα επικίνδυνα σημεία του οδικού…

% μέρες πρίν

Κατηγορείται η Δημοτική Αρχή για παραπλάνηση και λαϊκισμό!

Όσοι παρακολούθησαν το τελευταίο (δια ζώσης) Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ναυπλιέων άκουσαν τον αντιδήμαρχο Οικονομικών…

% μέρες πρίν

Ημερίδα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών

Αύριο, Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2024 στις 10 το πρωί στην αίθουσα του Βουλευτικού, θα διεξαχθεί…

% μέρες πρίν

Η ανατίναξη της Γέφυρας του Γοργοποτάμου

Γράφει ο Παναγιώτης Μυργιώτης  Ο στρατηγός Ναπολέων Ζέρβας την 11η Ιουνίου 1941 δημιουργεί τις βάσεις…

% μέρες πρίν

Από λόγια καλά πάμε κ. Πτωχέ

γράφει η Ντίνα Καλομοίρα Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Δημήτρης Πτωχός, στην παρέμβασή του κατά τη συζήτηση…

% μέρες πρίν

Ανάπλαση Παραλιακού Μετώπου Βραχατίου

Ένα από τα πλέον σημαντικά έργα για την ενίσχυση της τοπικής ανάπτυξης και τη βελτίωση…

% μέρες πρίν