Το Folk Festival Tripolis αποτελεί, πλέον, θεσμό για τη Χορωδία Τρίπολης

81

Μετά την επιτυχία, την οποία σημείωσε το Νεανικό Χορωδιακό Folk Festival Tripolis, το διήμερο 10 και 11 Μαρτίου, στο Μαλλιαροπούλειο θέατρο, οι έμπειροι περί τα χορωδιακά δρώμενα, άνθρωποι της Χορωδίας Τρίπολης  εμφανίζονται αποφασισμένοι να επαναλάβουν, και του χρόνου τη μουσική εκδήλωση, ως Πανελλήνιο “2° Folk Festival Tripolis”, πάντα με Ελληνικό και Ξένο Φολκλορικό Πρόγραμμα και δίνοντας προτεραιότητα σε νεανικές χορωδίες υψηλής ποιοτικής στάθμης.

Η Χορωδία Τρίπολης, το Καλλιτεχνικό Σωματείο της πρωτεύουσας του Μωριά, που, επί 33 συναπτά έτη προσφέρει υπεύθυνο ΔΩΡΕΑΝ Πολιτισμό στην Τρίπολη, παρά την οικονομική κρίση, δεν το βάζει κάτω…. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, το διήμερο Φολκλορικό Νεανικό Χορωδιακό Φεστιβάλ, στο οποίο έδωσαν το παρόν τους εφτά Νεανικά Σύνολα, με 250 ερμηνευτές!

Οι Χορωδίες εντυπωσιάστηκαν από το Μαλλιαροπούλειο θέατρο, το οποίο αποτελεί κόσμημα για την Τρίπολη, όπως και από την άψογη οργάνωση….

Έφη Καψιμάλη

Παρουσιάστρια του Προγράμματος ήταν η, γιατρός και μέλος του Δ.Σ., Έφη Καψιμάλη, η οποία και άρεσε ξεφεύγοντας από τα τετριμμένα….

Με ανακοίνωσή του, το Δ.Σ. της Χορωδίας Τρίπολης “ευχαριστεί τα Διοικητικά Συμβούλια, τους Μαέστρους και τους Χορωδούς των Πολυφωνικών Συγκροτημάτων, από Αθήνα, Πάτρα και Ναύπλιο, που, τίμησαν την πρόσκλησή μας και συμμετείχαν στο Φεστιβάλ, το Φιλότεχνο κοινό της πόλης για την προσέλευσή του, τον Δήμο Τρίπολης, για την παραχώρηση του Μαλλιαροπουλείου και, ιδιαίτερα, τη φιλότιμη δυάδα του Θεάτρου, τον Θεόδωρο Τσάμη και τον Άρη Καμβύση.

Ακόμη, ευχαριστεί τη “La Vita”, που, συμμετείχε και εκπροσώπησε, επάξια, τη Χορωδία Τρίπολης, και, ιδιαίτερα, τη Μαέστρο, Ελένη Αλεξοπούλου, που, εργάζεται, αόκνως και αφιλοκερδώς, για να φτάσει το Τμήμα της εκεί, που, είναι, καθώς και τους λοιπούς συντελεστές: Θανάση Μουρλά (βιολί), Βασίλη Γεωργακόπουλο (πιάνο), Παναγιώτη Τραχανά (κρουστά) και Δέποινα Μπαμπά (διδασκαλία κινήσεων)”.