Πολυξένη Αργειτάκη Μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής

Το δρομικό κίνημα και η συμβολή του στο περιβάλλον και την ιστορική μνήμη

Οι παράλληλες εκδηλώσεις που πλαισιώνουν και υποστηρίζουν την μεγαλύτερη αθλητική γιορτή της Πελοποννήσου, τον Μαραθώνιο Ναυπλίου ξεκίνησαν χθες, Παρασκευή 2 Μαρτίου 2018.

Με πρωτοβουλία και οργανωτική ευθύνη του Κέντρου Ελληνικών Σπουδών (Ελλάδος) πραγματοποιήθηκε, στο Ναύπλιον, Εκπαιδευτική Ημερίδα  με τίτλο «Αθλητισμός για Όλους – η Ανάπτυξη του Δρομικού Κινήματος»

Κεντρική Ομιλήτρια ήταν η Πολυξένη Αργειτάκη, Επίκουρος Καθηγήτρια Σ.Ε.Φ.Α.Α, Εθνικό & Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Β’ Αντιπρόεδρος ΣΕΓΑΣ, Μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και συνομιλητής ο Ανδρέας Δημητράκης Πρωταθλητής Ελλάδος στα 800μ. και 1.500μ.

Η κα Αργειτάκη, μιλώντας για το αναπτυσσόμενο δρομικό κίνημα, και αναφερόμενη στην συμβολή του στην καλλιέργεια περιβαλλοντικής συνείδησης και την προστασία της ιστορικής μνήμης, ανέφερε μεταξύ άλλων:

“Η μεταβολή του τρόπου ζωής του σύγχρονου ανθρώπου επέφερε τον προσανατολισμό του στην ευεργετική επίδραση της σωματικής άσκησης στην καθημερινότητά του.

Η σωματική άσκηση είναι κάτι που πρέπει να γίνεται εφ’ όρου ζωής διότι έχει όχι μόνο σωματικά αλλά και σημαντικά ψυχικά και κοινωνικά οφέλη.

Το δρομικό κίνημα απολαμβάνει σημαντική άνθηση τα τελευταία χρόνια και τείνει να γίνει ένας νέος τρόπος ζωής σε ολόκληρο τον κόσμο. Επιστημονικές μελέτες έδειξαν ότι όταν το τρέξιμο γίνεται μέρος της καθημερινότητας του ατόμου και είναι ορατά τα αποτελέσματά του, αυξάνει την ευχαρίστηση και την ευεξία του.

Οι περισσότεροι δρομικοί αγώνες διαμορφώνουν και ένα θετικό περιβαλλοντικό πρόσημο διότι συνδυάζονται με μεθοδικές περιβαλλοντικές προσπάθειες αποκτώντας έτσι και μία ευρύτερη κοινωνική διάσταση”.

Την εκδήλωση παρακολούθησαν ο Δήμαρχος Ναυπλιέων και Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του Μαραθωνίου Ναυπλίου κ. Δημήτρης Κωστούρος, ο Διευθυντής του Κέντρου Ελληνικών Σπουδών Ελλάδος του Πανεπιστημίου Harvard κ. Ιωάννης Πετρόπουλος, ο εκπρόσωπος του ΣΕΓΑΣ Γιάννης Μπόλλας, η εντεταλμένη τουρισμού του Δήμου Ναυπλιέων Πόπη Καλκούνου κα.

Δημήτρης Κωστούρος. Δήμαρχος Ναυπλιέων

Σχολιάστε ελεύθερα

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

x

ΤΟ ΜΑΘΑΤΕ;

Ονομάζουν τη μετακίνηση πληθυσμών από τρίτες χώρες ως νόμιμο δικαίωμα μετανάστευσης και παραχωρούν Εθνική Κυριαρχία της Ελλάδος στον τριτοκοσμικό ΟΗΕ

Ξεκινά σήμερα στο Μαρακές μια πολύ σημαντική σύνοδος εκπροσώπων των κρατών μελών του ΟΗΕ με ...