Σύγκρουση γιγάντων – Πλούτωνας – Ποσειδώνας – Ουρανός

437
Θέκλα Μεταξά-Ερευνήτρια αστρολογίας

γράφει η Θέκλα Μεταξά –Ερευνήτρια αστρολογίας

Αναρωτηθήκατε ποτέ, γιατί την τελευταία δεκαετία, τόσο στη χώρα μας, όσο και στον υπόλοιπο κόσμο, υπάρχουν καταιγιστικές εξελίξεις σε όλα τα θέματα που αφορούν τη ζωή μας, οικονομικά, πολιτικά, θρησκευτικά, και τόσα άλλα;

Αν ρίξουμε μια ματιά στο ουράνιο στερέωμα, θα διαβάσουμε την ιστορία μας γραμμένη από τους 3 εξωκρόνιους πλανήτες, Πλούτωνα, Ποσειδώνα και Ουρανό.

Το Νοέμβριο του 2008 ο Πλούτων πέρασε στο ζώδιο του Αιγόκερου, και σκοπεύει να μείνει εκεί μέχρι το Μάρτιο του 2023. Αυτή η συγκατοίκηση συμβολίζει ότι επίκεινται ριζικές αλλαγές από τα θεμέλια της κοινωνίας. Η εξουσία παγιώνεται και αντιστέκεται με κάθε τρόπο σε κάθε αλλαγή που θα μπορούσε να προκύψει, προκειμένου να διατηρήσει τα κατεστημένα. Η μάχη για την εξουσία αναζωπυρώνεται. Εγκαθιδρύεται μια νέα τάξη πραγμάτων, αυτή που οι νοήμονες λαοί πολεμούν για να ανατρέψουν. Η τελευταία διέλευση του Πλούτωνα από το ίδιο ζώδιο ήταν μεταξύ των ετών 1762 και 1777, με δραματικά γεγονότα για την τουρκοκρατούμενη Ελλάδα, εξ αιτίας του ρωσσο-τουρκικού πολέμου.

Ο Ποσειδώνας μπήκε στο ζώδιο των Ιχθύων τον Απρίλιο του 2011 και θα παραμείνει εκεί μέχρι τον Ιανουάριο του 2026. Ο κυβερνήτης λοιπόν του νερού, πάνω στο μεταφυσικό ζώδιο των Ιχθύων, γνωρίζει καλά πώς να κυβερνάει τις μάζες, αναπτύσσει νέους τρόπους εξουσίας, και κυβερνάει κάθε είδους εθιστικές ουσίες και πιστεύω. Ο φανατισμός στα καλύτερά του. Τζιχάντ, Αλλάχου Άκμπαρ και ιεροί πόλεμοι, είναι ενδεικτικές «εθιστικές ουσίες» που ελέγχουν τις μάζες.

Ο Ουρανός πήρε την εκρηκτική θέση του πάνω στο ζώδιο του Κριού το Μάιο του 2010. Θα μείνει εκεί μέχρι το Μάρτιο του 2019. Ο Ουρανός είναι ο πλανήτης του ξαφνικού και του απρόοπτου. Σ’ αυτή τη θέση, δηλαδή πάνω στον Κριό, έχει δώσει γέννηση στους πλέον τυραννικούς αρχηγούς. Δεν έχει όμως μόνο ελαττώματα, έχει και προτερήματα. Είναι ο πλανήτης των επιστημονικών εξελίξεων και της απόκτησης νέων γνώσεων. Όσο για τα ελαττώματά του, τα έδειξε. Η εξεγέρσεις στις αραβικές χώρες άρχισαν την ίδια χρονιά, και λίγο αργότερα άρχισαν και οι εξεγέρσεις των αγανακτισμένων στην Ελλάδα. Ταυτόχρονα βιώσαμε τη βίαιη καταστολή των εξεγέρσεων, είδαμε την ανάπτυξη νέων μορφών τρομοκρατίας, άρχισαν οι αυτοκτονίες, η πείνα, η εξαθλίωση.

Θα αντέξουμε, θα επιβιώσουμε και θα βγούμε νικητές. Ξέρετε γιατί; Γιατί έχουμε ξεγελάσει αυτούς τους γίγαντες εξωκρόνιους πλανήτες. Έχουμε αναπτύξει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την πατρίδα μας, την ιστορία μας, τη μυθολογία μας, που και αυτή είναι ιστορία, και που κακώς την υποβιβάζουν σε κάτι θολό και απροσδιόριστο. Οι Έλληνες τα τελευταία χρόνια μελετούν και αναπτύσσουν εθνικό φρόνημα. Ξεγελάσαμε τον Πλούτωνα, το Θεό του κάτω κόσμου, που αιώνες τώρα περιμένει να υποδεχτεί τις ψυχές στο βασίλειό του. Ξεγελάσαμε τον Ουρανό, τον πατέρα του Κρόνου, που έριχνε τα παιδιά του στα τάρταρα για να μην του πάρουν την εξουσία. Ξεγελάσαμε και τον Ποσειδώνα, που ξεσηκώνει τεράστια κύματα και προκαλεί τρικυμίες, που σείει τη γη από τα θεμέλια, μαζί με το φίλο του, τον Εγκέλαδο, και σπέρνει τον τρόμο. Εμείς όλοι πιστεύουμε πως «ο σοφός κυβερνάει τα άστρα», κατά τα λεγόμενα του Πτολεμαίου του Αλεξανδρινού, του αστρολόγου του 2ου αιώνα, και γνωρίζουμε καλά, πως η γνώση δίνει σοφία και δύναμη.