Ο Μητροπολίτης Ηλείας κ.κ. Γερμανός καλεί κληρικούς και λαϊκούς να συμμετέχουν στο συλλαλητήριο του Πύργου, για την Μακεδονία

46

Τη στήριξη της Ιεράς Μητρόπολης Ηλείας για το Πανηλειακό Συλλαλητήριο για τη Μακεδονία που θα γίνει την Κυριακή στον Πύργο εξέφρασε με δηλώσεις του ο Μητροπολίτης Ηλείας κ.κ Γερμανός. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης ερωτηθείς από τον δημοσιογράφο Παναγιώτη Δημητρακόπουλο για το συλλαλητήριο της Κυριακής στον Πύργο ανέφερε:

Μητροπολίτης Ηλείας κ.κ. Γερμανός

“Η Μακεδονία είναι μία και είναι Ελληνική. Οι γείτονές μας Σκοπιανοί δεν είναι Μακεδόνες. Ως Έλληνες ελάμβαναν μέρος στους Ολυμπιακούς αγώνες στην Ολυμπία μας από της ιδρύσεώς τους, από το 776π.χ Η ιστορία το βεβαιώνει.

Βεβαίως η Ιερά Μητρόπολη Ηλείας θα λάβη μέρος στο Πανηλειακό Συλλαλητήριο που συνδιοργανώνουν οι Φορείς του Πύργου και όλης της Ηλείας, γιατί Ηλείοι είναι όλα τα Μέλη της Τοπικής μας Εκκλησίας.

Δια τούτο συνιστώ σ’ όλους τους Ηλείους Κληρικούς και Λαϊκούς να παρευρεθούν ώστε Πανηλειακά να τονισθή η αλήθεια ό,τι η Μακεδονία είναι μία και είναι Ελληνική.

Μόνον συνιστώ: Η εκδήλωσις να μη χρωματισθή με κομματικά χρώματα και να είναι κατά πάντα ειρηνική και ευγενική ως αρμόζει στους Ηλείους Ορθόδοξους Χριστιανούς.”