Ο εγωισμός του Δημάρχου ευθύνεται για την υποβάθμιση των εκδηλώσεων, στην Ερμιόνη, για την Γ’ Εθνοσυνέλευση

33
Φωτογραφία από το Μπλογκ του Σταμάτη Δαμαλίτη

Για την αποχή των Πολιτών από τις εορταστικές εκδηλώσεις για την Γ’ Εθνοσυνέλευση στην Ερμιόνη καθώς και τα «σφάλματα» και τις παραλήψεις κατά την εφαρμογή του πρωτοκόλλου, ευθύνεται η Δημοτική αρχή. Αυτό τονίζει η  Δημοτική Παράταξη «Προοδευτική Συμμαχία Ερμιονίδας», με ανακοίνωσή της στην οποία καταλογίζει ευθύνες και εξηγεί πως, «προς χάρη της επιτυχίας των εκδηλώσεων, δεν άσκησε κριτική πριν και κατά τον χρόνο των εκδηλώσεων».

Τάσος Λάμπρου Δημ. Σύμβουλος Ερμιονίδας

Είναι χαρακτηριστική η παραίνεση του Δημοτικού Συμβούλου και επικεφαλής της παράταξης Τάσου Λάμπρου, προς τον Δήμαρχο Δημήτρη Σφυρή, όπου του επισημαίνει πως «Για να πετύχουν οι εκδηλώσεις απαιτείται να εξασφαλιστεί αποδοτική και ουσιαστική συνεργασία με όλους τους συλλόγους, τους φορείς και τις κοινωνικές πολιτιστικές δομές της τοπικής κοινωνίας μας το οποίο αυτό στην φετινή χρονιά δεν εξασφαλίστηκε!!!!».

 «Είμαστε στην εποχή του «εμείς» και όχι στην εποχή του «εγώ» που τα ξέρουμε όλα και έχουμε άποψη για τα πάντα. Ακούστε τις παροτρύνσεις μου και δεν θα χάσετε, το έχει ανάγκη η τοπική μας κοινωνία», καταλήγει ο Τάσος Λάμπρου, ο οποίος στην ανακοίνωσή του αναφέρει σειρά σφαλμάτων και παραλήψεων που έγιναν και που είχαν ως αποτέλεσμα την υποβάθμιση του εορτασμού.

Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής!

«Είναι πάγια θέση της παράταξης, στα πλαίσια προετοιμασίας μεγάλων εκδηλώσεων για το Δήμο μας να μην προχωρούμε σε κριτικές θέσεις, σε άσκηση αντιπολιτευτικού ελέγχου. Όμως μετά το τέλος των εκδηλώσεων έχουμε κάθε νόμιμο δικαίωμα να ασκήσουμε το συνταγματικό μας δικαίωμα, να ελέγχουμε πράξεις και παραλείψεις και να συμβάλλουμε στο να μην επαναληφθούν ξανά στο μέλλον. Ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις για την Γ’ Εθνοσυνέλευση στην Ερμιόνη και ο Δήμος με το δελτίο τύπου ξέχασε να αναφέρει ότι στις εκδηλώσεις συμμετείχαν οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων, σκόπιμη η μη αναφορά δεν νομίζετε….

   –  Στις μεγάλες εκδηλώσεις, μέριμνα του Δήμου είναι να προσκληθούν οι δημότες μας, να έχουν ενεργή συμμετοχή στις εορταστικές εκδηλώσεις. Σημαντικό ότι μας τίμησαν οι Βουλευτές μας και η Περιφερειακή διοίκηση αλλά έλειψαν οι δημότες μας… Για να πετύχουν οι εκδηλώσεις απαιτείται να εξασφαλιστεί αποδοτική και ουσιαστική συνεργασία με όλους τους συλλόγους, τους φορείς και τις κοινωνικές πολιτιστικές δομές της τοπικής κοινωνίας μας το οποίο αυτό στην φετινή χρονιά δεν εξασφαλίστηκε!!!!

   –  Για να μην δημιουργούνται σοβαρές παρεξηγήσεις, και στις εορταστικές εκδηλώσεις ανταποκρίθηκαν όλοι οι Βουλευτές του Νομού μας, τους τιμάς εξίσου όλους, δεν κάνεις διακρίσεις και έτσι στην ώρα της τελετής δεν «ακούς» σοβαρά παράπονα για τη μη τήρηση του πρωτοκόλλου, για μεροληπτική αντιμετώπιση. 

   – Επίσης η εξασφάλιση της επιτυχίας μιας εκδήλωσης προϋποθέτει τήρηση κατά γράμμα του προγράμματος από όλους και κυρίως από τους οργανωτές, τους συντάκτες του προγράμματος και φυσικά αυτό φέτος δεν τηρήθηκε

   – Τέλος για να υπάρχει μέγιστη δυνατή δημοσιότητα απαιτείται έγκαιρα και έγκυρα να εκδώσει η οργανωτική επιτροπή το δελτίο τύπου μαζί με την πρόσκληση προς τα ΜΜΕ του νομού μας για να ανταποκριθούν τα περισσότερα από αυτά στις εορταστικές εκδηλώσεις του Δήμου μας.

Απαιτείται σοβαρότητα κύριοι της Δημοτικής Αρχής για να μην γίνονται τόσο σοβαρά λάθη και επιτέλους τολμήστε, λειτουργήστε συλλογικά, ενεργοποιείστε για την επιτυχία των εκδηλώσεων όλους τους φορείς της τοπικής μας κοινωνίας, είμαστε στην εποχή του «εμείς» και όχι στην εποχή του «εγώ» που τα ξέρουμε όλα και έχουμε άποψη για τα πάντα.

Ακούστε τις παροτρύνσεις μου και δεν θα χάσετε, το έχει ανάγκη η τοπική μας κοινωνία.

Για τη Δημοτική Παράταξη

«Προοδευτική Συμμαχία Ερμιονίδας»

Ο επικεφαλής, Τάσος Γ. Λάμπρου

Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Ερμιονίδας»