ΚΑΜΠΟΣΟΣ: Το συλλαλητήριο της 18ης Μαρτίου για τη Μακεδονία θα στείλει από την Ιερή Γη της Ολυμπίας το μήνυμα, σε όλο την ανθρωπότητα, “Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΑΔΑ”

71

Η καθημερινή εφημερίδα ΠΡΩΤΗ της Ηλείας φιλοξενεί, στην σημερινή της έκδοση (Δευτέρα 12 Μαρτίου 2018), συνέντευξη του Δημάρχου Άργους Μυκηνών Δημήτρη Καμπόσου, ο οποίος θα είναι κεντρικός ομιλητής στο μεγάλο συλλαλητήριο της 18ης Μαρτίου. Το συλλαλητήριο το οργανώνουν περισσότεροι από 35 φορείς και σύλλογοι της Περιοχής, για να διακηρυχθεί η αντίθεση του Λαού στην παραχώρηση του ονόματος Μακεδονία στους Σκοπιανούς.

Την συνέντευξη πήρε η δημοσιογράφος Άννα Αγγελίδου που με 6 εύστοχες ερωτήσεις, επέτρεψε στον Δήμαρχο Δημήτρη Καμπόσο να αναπτύξει σκέψεις και αισθήματα που διακατέχουν την πλειοψηφία των Ελλήνων.

 

Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

ΑΓΓΕΛΙΔΟΥ: Δήμαρχε ήσασταν ομιλητής και στο συλλαλητήριο για την Μακεδονία, που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, ενώ σε μερικές μέρες θα βρεθείτε στην Ηλεία πάλι για τον ίδιο σκοπό. Τι σας οδήγησε στο να κινηθείτε στον κοινό αγώνα του Ελληνισμού για την Μακεδονία;

ΚΑΜΠΟΣΟΣ: Τα ίδια αισθήματα που ξεσήκωσαν κάθε Έλληνα, οδήγησαν τα βήματά μου στο πρώτο Συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης. Συγχρόνως όμως, ως Δήμαρχος του Δήμου Άργους Μυκηνών είχα εντολή από το Δημοτικό Συμβούλιο (με μόνη αντίρρηση, αυτή της δημοτικής παράταξης που πρόσκειται στην κυβέρνηση) να μοιράσω στους παριστάμενους το Ψήφισμα που είχαμε εκδώσει κατά της παράδοσης του ονόματος της Μακεδονίας στους Σκοπιανούς. Να θυμίσω σε όποιους από τους αναγνώστες σας δεν το γνωρίζουν ότι, η γενιά του Μεγάλου Αλεξάνδρου κρατάει από τους Ποιμενίδες και τους Ηρακληδείς που ξεκίνησαν από το αρχαίο Άργος και ανέβηκαν και βασίλευσαν στην Μακεδονία.

Εκεί, γνωρίστηκα με τους διοργανωτές που μου ζήτησαν να συμμετέχω στην Οργανωτική Επιτροπή του Συλλαλητηρίου των Αθηνών και να μιλήσω προς το 1.000.000 των Ελλήνων. Το έκανα και ήταν συγκλονιστικό να βλέπεις 1.000.000 ανθρώπους κάθε ηλικίας να ανταποκρίνονται στο κάλεσμα που τους έκανα και, όταν είπα «Ψηλά τις Σημαίες Έλληνες», μια θάλασσα από Ελληνικές Σημαίες να υψώνονται και να κυματίζουν, εκφράζοντας τη θέληση των Ελλήνων να αγωνιστούν για να σωθεί το όνομα της Μακεδονίας και η Ιστορία μας. Λειτούργησα και λειτουργώ όπως κάθε Έλληνας που πονάει για την Πατρίδα του.

 

ΑΓΓΕΛΙΔΟΥ. Την Κυριακή 18 Μαρτίου θα είστε κεντρικός ομιλητής στο Πανηλειακό Συλλαλητήριο στον Πύργο, λίγα χιλιόμετρα από την Αρχαία Ολυμπία. Θεωρείτε ότι, το μήνυμα το οποίο μπορεί να στείλει η Ηλεία είναι εξίσου ισχυρό με το μήνυμα το οποία έστειλε η Θεσσαλονίκη, ή η Αθήνα;

ΚΑΜΠΟΣΟΣ: Το συλλαλητήριο του Πύργου Ηλείας είναι το 3ο μεγάλο Συλλαλητήριο που οργανώνεται μέσα στην Ελληνική επικράτεια και μεταφέρει το δικό του ιδιαίτερα ισχυρό μήνυμα.

Στην Θεσσαλονίκη, την πρωτεύουσα της Μακεδονίας, το μήνυμα ήταν ένα τεράστιο και απόλυτο ΟΧΙ προς την κυβερνητική (και όχι μόνο) πρόθεση για παράδοση του ονόματος Μακεδονία, υπό την μορφή σύνθετης ονομασίας, κατ’ απαίτηση ξένων παραγόντων. Ο ξεσηκωμός των Μακεδόνων, όπου γης, δημιούργησε νέα δεδομένα και πολλοί, κορυφαίοι θεσμικά παράγοντες, αναγκάσθηκαν να αλλάξουν στάση.

Στην Αθήνα, η λαοθάλασσα του 1.000.000 που συγκεντρώθηκε από όλη την Ελλάδα, έστειλε το μήνυμα όλων των Ελλήνων. Ένα μήνυμα αντίστασης στην πλαστογράφηση της Ιστορίας μας που, τα κόμματα και οι πολιτικοί, αλλά και ο ξένος παράγων, δεν μπορούν πλέον να αγνοήσουν.

Το Συλλαλητήριο που γίνεται την Κυριακή 18 Μαρτίου στο Πύργο Ηλείας, λόγω του ειδικού βάρους της Ολυμπίας και των Ολυμπιακών Αγώνων, στέλνει το μήνυμα Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΑΔΑ, σε όλη την ανθρωπότητα. Γι’ αυτό και θα πρέπει να είναι μαζικό και αγωνιστικό. Η παρουσία μου ως κεντρικού ομιλητή είναι μεγάλη τιμή και με συγκλονίζει. Θα προσπαθήσω να ανταποκριθώ στην ευθύνη του αιτήματος των οργανωτών, του Δήμου Άργους Μυκηνώ, γεννήτορος της γενιάς του Αλεξάνδρου και της ιερής γης της Ολυμπίας, όπου θα διεξαχθεί.

 

ΑΓΓΕΛΙΔΟΥ: Από τις επισκέψεις σας ανά την Ελλάδα βλέπετε ότι ο κόσμος εκφράζει τις ανησυχίες του όσο αφορά το θέμα της Μακεδονίας;

ΚΑΜΠΟΣΟΣ: Οι Έλληνες είναι εύπιστος, αλλά υπερήφανος και αξιοπρεπής λαός. Ταπεινώθηκε από τους πολιτικούς και τα κόμματα που εμπιστεύθηκε. Υπέφερε, προδομένος από τις πολιτικές του ηγεσίες, ύβρεις της προσωπικότητάς του υποβάθμιση του επίπεδου ζωής του και διάψευση των προσδοκιών του. Έζησε ακόμη, την αρπαγή των παιδιών του από τα ξένα κράτη της Ευρώπης, όπου στράφηκαν οι νέοι μας αναζητώντας αυτό που το Σύνταγμα εγγυάται και τα κόμματα που μας διοικούν δεν το περιφρούρησαν… το δικαίωμα στην εργασία.

Τα ανέχτηκε όλα, γιατί του επέβαλαν την άποψη πως «δεν μπορεί να γίνει αλλιώς». Όμως, η Τιμή και ο Πατριωτισμός, που είναι μέσα στο DNA του, δεν του επιτρέπουν να δεχτεί την πλαστογράφηση της ιστορίας του και τον επεκτατισμό των γειτόνων του εις βάρος της Μακεδονίας. Παντού όπου πήγα και πηγαίνω, η αντίθεση προς τις κυβερνητικές επιδιώξεις είναι απόλυτη. Θα έλεγα ότι ζούμε το πρωτοφανές, οι Έλληνες να διαδηλώνουν κατά της κυβερνήσεώς τους υπερασπιζόμενοι την Ιστορία τους.

 

ΑΓΓΕΛΙΔΟΥ: Ποιοι είναι οι κίνδυνοι οι οποίοι κατά την γνώμη σας προκύπτουν από μία σύνθετη ονομασία η οποία θα έχει μέσα τον όρο Μακεδονία;

ΚΑΜΠΟΣΟΣ: Αν και ο χώρος δεν επιτρέπει μια γεωπολιτική ανάλυση, θα πω δύο μόνο στοιχεία. Όλη η υπόθεση με την προσπάθεια σφετερισμού του ονόματος της Μακεδονίας και της διαγραφής της ελληνικότητας των Μακεδόνων, είναι στημένη από εξωτερικούς παράγοντες που επιθυμούν την Ελλάδα μικρή και αδύναμη για να την λεηλατήσουν. Αν υπάρξει ένα κράτος που θα το ονομάσουν Μακεδονία (το όποιο δεύτερο συνθετικό θα διαγραφεί στην πράξη), το επόμενο βήμα θα είναι να ωριμάσει το αίτημα συνένωσής του με μια περιφέρεια της Ελλάδος που φέρει το όνομα Μακεδονία με προσδιορισμό κεντρική, δυτική ή ανατολική.

Οι βόρειοι γείτονές μας έχουν όνομα. Μέχρι τον 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο ονομάζονταν Βαρντάσκα και δεν γνώριζαν ούτε διεκδικούσαν τίποτε για Μακεδονία. Αυτό είναι ένα σχέδιο για αποκοπή της Μακεδονίας και της ιστορίας της από τον Ελληνικό κορμό, για να ακολουθήσει η Θράκη που θα βρεθεί αποκομμένη από την Ελλάδα και θα την προσαρτήσουν στην Τουρκία, και βέβαια, τα νησιά του Αιγαίου. Μας θέλουν με σύνορα στη Θεσσαλία και αυτό δεν μπορούμε να το επιτρέψουμε. Χύθηκε πολύ αίμα για να ελευθερώσουμε ένα μεγάλο κομμάτι της Μακεδονίας μας και δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι μέχρι το Μοναστήρι ήταν Ελλάδα και για αυτή την Ελλάδα σκοτώθηκε ο Παύλος Μελάς και οι άλλοι Μακεδονομάχοι που πήγαν εκεί και πολέμησαν, προερχόμενοι από κάθε γωνιά της Ελλάδας.

 

ΑΓΓΕΛΙΔΟΥ: Τις τελευταίες μέρες η Χώρα μας μοιάζει με καζάνι που βράζει. Από τη μία το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων, από την άλλη η Τουρκική προκλητικότητα στο Αιγαίο, ενώ «ανοιχτό» παραμένει και το ζήτημα των δύο Ελλήνων στρατιωτών οι οποίοι βρίσκονται φυλακισμένοι στην Τουρκία καθώς πέρασαν κατά μερικά μέτρα τα σύνορα. Πιστεύετε ότι για να πέσουν λίγο οι τόνοι και να επανέλθει η ηρεμία στην περιοχή θα πρέπει η χώρα μας, να «ρίξει λίγο νερό στο κρασί της» τουλάχιστον ως προς το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων;

ΚΑΜΠΟΣΟΣ: Για να επανέλθει η ηρεμία η χώρα θα πρέπει να διακηρύξει μια ανυποχώρητη εθνική πολιτική και σε κάθε τόνο και προς κάθε κατεύθυνση να γνωστοποιήσει την αδιαπραγμάτευτη απόφασή της να υπερασπιστεί τα ιστορικά της δικαιώματα και τα συμφέροντα του λαού της. Δεν υπάρχει κανένα περιθώριο να ρίξουμε και άλλο νερό στο κρασί μας, αν θέλουμε να ζούμε Ελεύθεροι και αντάξιοι της ιστορίας μας.

 

ΑΓΓΕΛΙΔΟΥ: Ποιο είναι το μήνυμα που θέλετε να μεταφέρετε στον κόσμο της Ηλείας και της υπόλοιπης Πελοποννήσου με αφορμή το συλλαλητήριο της Κυριακής 18 Μαρτίου στην Ηλεία;

ΚΑΜΠΟΣΟΣ: Έλληνες, μην εφησυχάζετε. Ψηλά τις Σημαίες. Ελάτε να στείλουμε στους κυβερνώντες την Ελλάδα και τον κόσμο, από την Ιερή Γη της Ολυμπίας, το αδιαπραγμάτευτο μήνυμα: «Τα σχέδιά σας δεν θα περάσουν Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΑΔΑ».

Ελάτε να αφιερώσουμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, αυτό το συλλαλητήριο στους δύο στρατιωτικούς μας, που αιχμαλώτισαν οι Τούρκοι και που η κυβέρνησή μας «δεν δείχνει να ανησυχεί ιδιαίτερα» γι’ αυτό.

ΕΛΑΤΕ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 18 ΜΑΡΤΙΟΥ, στις 12.00 στο συλλαλητήριο.