Η 5ήμερη των μαθητών της 3ης Λυκείων του Δήμου Άργους Μυκηνών γίνεται στα βήματα των προγόνων του Μ. Αλεξάνδρου

158
Φωτογραφία αρχείου από την εκδρομή του 2013
Φωτογραφία αρχείου από παλαιότερη 5ήμερη στην Βέροια

Για μια ακόμη χρονιά, όλα τα παιδιά της Τρίτης Λυκείου, του δήμου Άργους Μυκηνών (2ο και 3ο ΓΕΛ και 1ο ΕΠΑΛ), μετέχουν στην πενταήμερη εκπαιδευτική τους εκδρομή, χωρίς απουσίες για λόγους οικονομικής αδυναμίας των οικογενειών τους.

Τα τουριστικά λεωφορεία, έφυγαν χθες με προορισμό την Βεργίνα και την Θεσσαλονίκη. Να θυμηθούν και να θυμίσουν ότι η γενιά του Μεγάλου Αλεξάνδρου ξεκίνησε από το Άργος, πριν εγκατασταθεί και μεγαλουργήσει στην Μακεδονία.

Ο δήμος Άργους Μυκηνών, με πρόταση του Δημάρχου Δημήτρη Καμπόσου και απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, τα τελευταία 6 χρόνια καλύπτει τα έξοδα της εκδρομής προκειμένου να μη λείψει κανένα παιδί από αυτή τη μεγάλη εμπειρία γνωριμίας με τις περιοχές όπου γεννήθηκε και έδρασε ο Μεγάλος των Μεγάλων.

Τους μαθητές και τους συνοδούς καθηγητές που, όλοι μαζί, θα μείνουν σε πεντάστερο ξενοδοχείο, ξεπροβόδισε ο ίδιος ο Δημήτρης Καμπόσος λέγοντάς τους μεταξύ άλλων “… εύχομαι να περάσετε καλά και να επιστρέψετε γεροί και ανανεωμένοι για να ριχτείτε στη μάχη των πανελλαδικών εξετάσεων”.

Ο Δήμος Βέροιας, στον οποίο υπάγεται η Βεργίνα έχει αδελφοποιηθεί με τον Δήμο Άργους Μυκηνών. Στην σχετική εκδήλωση του 2013 που είχε γίνει στην Βεργίνα, ο Δήμαρχος Δημήτρης Καμπόσος είχε πει:

Στον ιερό χώρο της Βεργίνας, αμέσως μετά την αδελφοποίηση ΄των Δήμων Άργους Μυκηνών και Βέροιας

“Κάναμε πρόταση σε εσάς στα αδέλφια μας της Βέροιας, που ανήκει η Βεργίνα, στους Ηρακλειδείς, που μας ενώνει το ίδιο αίμα και με χαρά το Δημοτικό σας Συμβούλιο αποδέχτηκε και αποφάσισε να ανταμώσουν τα βήματά μας για να δώσουμε την πραγματική διάσταση της ιστορίας και όχι μυθοπλασίες!..»

 «…Θεωρούμε τιμή αυτή τη συγγένεια και θέλουμε να τη ζωντανέψουμε, – στα πλαίσια μιας αδελφοποίησης – καλλιεργώντας τις σχέσεις ανάμεσα στους Δήμους μας, με κάθε δυνατό τρόπο, αναδεικνύοντας τους ιστορικούς δεσμούς μας, προσφέροντας τη δυνατότητα στους συμπολίτες μας να γνωρίσουν πιο ουσιαστικά και μέσα από φιλικές σχέσεις τους κατοίκους των δύο περιοχών, και ακόμα δημιουργώντας προϋποθέσεις για πολιτιστικές, τουριστικές, εμπορικές δραστηριότητες και ανταλλαγές τεχνογνωσίας.

Οι τόποι μας αναφέρονται στην προϊστορία της Ελλάδας, καθόρισαν στη συνέχεια τους ιστορικούς χρόνους και διαδραμάτισαν σπουδαίο ρόλο στους νεότερους. Πιστεύουμε ότι μπορούν να συμπορευθούν και σήμερα μέσα από τους σύγχρονους τρόπους επικοινωνίας επανασυνδέοντας το νήμα της αέναης κινητικότητας των Ελλήνων….»