Γράφει η Θέκλα Μεταξά –Ερευνήτρια Αστρολογίας
Γεωτρήσεις τέλος στην Κυπριακή ΑΟΖ. Η Τουρκία δέσμευσε το 70% των οικοπέδων.
Θερμό ναυτικό επεισόδιο στα Ίμια.
Η Τουρκία θέλει να εισβάλει στην Ελλάδα.
Η Τουρκία αμφισβητεί τη Συνθήκη της Λοζάννης και απαιτεί μερίδιο από το Αιγαίο και τα Ελληνικά νησιά.
Αυτές είναι μερικές από τις τελευταίες προκλήσεις των «άσπονδων» φίλων και «γειτόνων» μας. Το τι ακριβώς κάνει την Τουρκία να σηκώνει τέτοιο ανάστημα και να προκαλεί μ’ αυτό τον τρόπο, είναι θέμα που πρέπει να αναλύσουν ειδικοί αναλυτές. Αυτό που μπορώ να αναλύσω εγώ μέσω αστρολογίας, είναι οι αστρολογικές συνθήκες της πορείας της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.
Η ίδρυση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας έγινε το 1285, κοντά σε σύνοδο Κρόνου – Δία στο πολεμικό ζώδιο του Τοξότη. Ένα τουρκικό φύλλο που προηγήθηκε των Οθωμανών, οι γνωστοί Σκύθες, άφησαν την πατρίδα τους το 844, μετά από σύνοδο Κρόνου – Δία στο πύρινο ζώδιο του Λέοντα, μετανάστευσαν στην περιοχή της Αρμενίας, και αργότερα στην Περσία. Μια ακόμα σύνοδος στο ζώδιο του Ταύρου, έφερε τον πόλεμο ανάμεσα σε Χριστιανούς και Τούρκους, με αφορμή την κατάκτηση της Ιερουσαλήμ. Η Ιερουσαλήμ περιήλθε στους Χριστιανούς, για να περάσει αργότερα στα χέρια του φοβερού Σαλαδίνου, μετά από σύνοδο Κρόνου – Δία στο ζώδιο της Παρθένου. Οι Τούρκοι εκδιώχθηκαν από την Περσία το 1202, και πήγαν να κατοικήσουν στη Σεβάστεια και το Ικόνιο, μετά από σύνοδο Κρόνου – Δία στο αέρινο ζώδιο του Ζυγού. Κάποιοι από τους Τούρκους που κατοικούσαν στην Αίγυπτο, διώχτηκαν από τους Μαμελούκους το 1250, πέντε χρόνια μετά από μια όμοια σύνοδο, και αυτό το γεγονός στάθηκε η αφορμή της ίδρυσης του δικού τους βασιλείου, που κράτησε 267 χρόνια.
Άλλη μια σύνοδος αυτών των πλανητών στο ζώδιο του Ζυγού, το 1305, δίνει στους Οθωμανούς την ώθηση για νίκες και κατακτήσεις στην Ευρώπη, και κατάκτηση της Ρόδου το 1308. Ακολούθησαν πολλές τέτοιες σύνοδοι Κρόνου – Δία, πολύ σημαντικές για την ιστορία αυτού του έθνους, με αποκορύφωμα τη σύνοδο του 1444 στον Καρκίνο. Τα γεγονότα που ακολούθησαν οδήγησαν στο θάνατο του Σουλτάνου Μουράτ, και την άνοδο του γιου του Μεχμέτ του Β’ στο θρόνο. Ο Μεχμέτ ήταν αποφασισμένος να ιδρύσει μια παντοδύναμη αυτοκρατορία, και ήθελε οπωσδήποτε την Κωνσταντινούπολη για πρωτεύουσα του κράτους του, πράγμα που κατάφερε να πετύχει.
Ο Αστερισμός συνδέεται με την Ηριγόνη, που σύμφωνα με τη Μυθολογία μας ήταν κόρη του Ικάριου, του Αθηναίου που κάποτε είχε την τιμή να φιλοξενήσει το Θεό Διόνυσο. Μια παρεξήγηση έστειλε τον Ικάριο στο θάνατο, και η Ηριγόνη από την απελπισία της κρεμάστηκε από ένα δέντρο. Οι Θεοί έστειλαν πατέρα και κόρη στον Ουρανό, και αποτέλεσαν τους Αστερισμούς του Βοώτη και της Παρθένου.
Αλήθεια ή ψέματα, δεν γνωρίζω, ένα όμως είναι σίγουρο. Στη σημερινή «Οθωμανική Αυτοκρατορία», ούτε η Ηριγόνη, ούτε ο Ικάριος είναι πρόθυμοι να ενισχύσουν τα σχέδια του σύγχρονου Σουλτάνου.
Είναι εντυπωσιακό. Ο παραιτηθείς μετά πολλών επαίνων αντιδήμαρχος Πολιτισμού Κώστας Καράπαυλος παραδέχτηκε ότι συμφώνησε και…
Την Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2024 συγκροτήθηκε σε σώμα το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΛΜΕ Αργολίδας για…
Οι κατηγορίες τις οποίες απευθύνει δημοσίως η Δημοτική Παράταξη “Ναύπλιο Επόμενη Μέρα” κατά της διοίκησης…
Με αφορμή την παράλυση των μηχανισμών παροχής υπηρεσιών προς τους Δημότες, από τη διοίκηση Μαλτέζου,…
Διαβάστε τι είπε η Ευρωβουλευτής Αφροδίτη Λατινοπούλου απευθυνόμενη προς την Oλομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου και αναφερόμενη…
γράφει ο Α.ΛΗΘΙΝΟΣ Κάντε ένα κόπο. Ανατρέξτε να δείτε πόσο ήταν το δημόσιο χρέος ως…