Στάθης Μπούκουρας: Η εκλογή του Σταύρου Δήμα, ήταν η τελευταία μας ευκαιρία να σώσουμε τον τόπο από τους δήθεν αριστερούς

96
Ο π. βουλευτής Στάθης Μπούκουρας

Συνέντευξη στη sfedona.gr και στη Νάνσυ Γιαννιδάκη

Ο πρώην βουλευτής της Κορινθίας Στάθης Μπούκουρας είναι από τα πολιτικά πρόσωπα που έχει τραβήξει τα περισσότερα φλας όχι μόνο στον Τοπικό αλλά και στον Πανελλαδικό Τύπο, με το να είναι απλά ο εαυτός του …

Ένας  «πολυμορφικός» χαρακτήρας που είτε σου αρέσει είτε όχι το σίγουρο είναι ότι δεν σε αφήνει αδιάφορο.

Η συνέντευξη έγινε περισσότερο στο πλαίσιο προσέγγισης της ανθρώπινης πλευράς του  Στάθη Μπούκουρα, πίνοντας καφέ στην παραλία Καλάμια με θέα το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Αλλά … βγήκαν και ειδήσεις!

Νάνσυ Γιαννιδάκη

Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

ΓΙΑΝΝΙΔΑΚΗ: Δήλωση του Μίκη Θεοδωράκη μετά το περιβόητο συλλαλητήριο της Αθήνας: «Η Χρυσή Αυγή αγαπά την πατρίδα με έναν τρόπο εριστικό … Εγώ αγαπώ την πατρίδα μου γιατί αγαπάει όλες τις πατρίδες του κόσμου». Εσείς γιατί και πως αγαπάτε την πατρίδα;

ΜΠΟΥΚΟΥΡΑΣ: Σίγουρα δεν εκφράζω την αγάπη μου όπως ο Μίκης Θεοδωράκης αλλά ούτε και κάποιοι βουλευτές και μέλη της Χρυσής Αυγής. Η αγάπη για την πατρίδα εκφράζεται με την προσφορά. Να δίνεις όχι να παίρνεις. Να δείχνεις αλληλεγγύη και αγάπη στον συνάνθρωπό σου.

Αν σε καλέσει η πατρίδα να υπερασπιστείς τα ιερά και τα όσια να το κάνεις. Πρώτα το εμείς και μετά το εγώ. Έτσι εκφράζω εγώ την αγάπη μου για την πατρίδα.  Και πιστεύω πως έχω δώσει αρκετά και θα δώσω ακόμα περισσότερα αν χρειαστεί.

ΓΙΑΝΝΙΔΑΚΗ: Δέχεστε χαρακτηρισμούς που σας έχουν αποδώσει όπως ρατσιστής, τραμπούκος;

ΜΠΟΥΚΟΥΡΑΣ: Τραμπούκος μπορεί να γίνω, εξαρτάται πάντα ποιόν έχω απέναντί μου. Δεν είμαι όμως ούτε ρατσιστής, ούτε ναζιστής.

 

ΓΙΑΝΝΙΔΑΚΗ: Σας έχουμε δει σε ενέργειες ακτιβισμού για πατριωτικά θέματα. Για ποια άλλα προβλήματα της εποχής θα μπορούσατε να γίνετε ακτιβιστής;

ΜΠΟΥΚΟΥΡΑΣ: Μέχρι  πρόσφατα ο πατριωτικός ακτιβισμός δεν εκφραζόταν  στην κοινωνία. Ήταν ένα μονοπώλιο της Αριστεράς και των Αριστερών. Η αναφορά στο πεζοδρόμιο εκφραζόταν μονάχα από την αριστερά. Τα τελευταία χρόνια βλέπουμε και έναν πατριωτικό ακτιβισμό.

Οτιδήποτε έχει να κάνει με την βελτίωση της ποιότητας ζωής του ανθρώπου, θα το έκανα.

Θα έβγαινα μπροστά για τα δάση  μας, όπως έχω κάνει για το δάσος του Σοφικού  που μάλιστα μια πρόταση μου για την προστασία του έτυχε κοινής αποδοχής από διαφορετικούς ανθρώπους.

Θα μπορούσα να γίνω ακτιβιστής για τα ζώα. Το θέμα με τα αδέσποτα με στεναχωρεί ιδιαίτερα.

 

ΓΙΑΝΝΙΔΑΚΗ: Δύσκολη χρονιά για εσάς το 2014 . Σας άλλαξε η φυλακή;

ΜΠΟΥΚΟΥΡΑΣ: Δύσκολη χρονιά ναι,  μέχρι την επόμενη που θα είναι πάλι δύσκολη. Η ζωή έτσι είναι έχει ανηφόρες,  κατηφόρες…

Η φυλακή δεν με άλλαξε όμως με βοήθησε να εξελιχθώ ως άτομο. Διάβασα πολύ και εκμεταλλεύτηκα αυτόν τον χρόνο μέσα στη φυλακή  για να ασχοληθώ με την ψυχή και το μυαλό μου. Έψαξα μέσα μου να βρω πράγματα που θα με κάνουν καλύτερο άνθρωπο, καλύτερο σύντροφο, καλύτερο πατέρα…

Έτσι όντως το 2014 ήταν για μένα ζόρικη χρονιά όμως το 2015 κρατώντας μόνο τα θετικά ήταν πολύ καλύτερο.

 

ΓΙΑΝΝΙΔΑΚΗ: Οι έντονες καταστάσεις  των τελευταίων χρόνων, έφεραν «αναταράξεις» στην οικογένεια και στο στενό σας κύκλο; Πως το διαχειριστήκατε αυτό;

ΜΠΟΥΚΟΥΡΑΣ: Η οικογένεια μου μπήκε σε μια περιπέτεια πολύ δύσκολή  όμως κάτω από αντίξοες συνθήκες δεθήκαμε περισσότερο.

Η γυναίκα μου, οι άνθρωποι που είναι κοντά μου και με γνωρίζουν από μικρή ηλικία ξέρουν  ότι δεν έχουν να κάνουν με ένα «μέσο άνθρωπο». Η ένταση με ακολουθεί στη ζωή μου από μικρό παιδί δεν ήταν μόνα τα τελευταία χρόνια.  Όταν αγωνίζεσαι, αντιδράς και δεν βολεύεσαι δεν ξέρεις τι θα σου φέρει η μέρα που ξημερώνει.

Ανησύχησαν και ενδεχομένως ανησυχούν για αυτά που έρχονται και θα καλεστώ να δώσω παρών στο μέλλον, όμως δεν είναι κάτι περίεργο για αυτούς. Με ξέρουν.

 

ΓΙΑΝΝΙΔΑΚΗ: Στην πολιτική κάνατε ποιο πολλούς φίλους ή εχθρούς;

ΜΠΟΥΚΟΥΡΑΣ: Στην πολιτική για να προχωρήσεις πρέπει να έχεις και από τα δυο.  Αν ένα από τα δυο λείπει δεν μπορείς να είσαι πολιτικός.

 

Πατριωτική Κίνηση Πολιτών, έχει στόχο να μπει στη Βουλή;

ΜΠΟΥΚΟΥΡΑΣ: Η Πατριωτική Κίνηση ΔΕΝ φτιάχτηκε για να μπει στη Βουλή. Η Πατριωτική Κίνηση φτιάχτηκε για να προσφέρει  κοινωνικό και κοινωφελές έργο.

Βοηθάμε τον άνθρωπο της διπλανής πόρτας ο οποίος δεν έχει την πρόσβαση στα μεγάλα κλειστά γραφεία. Τους μη προνομιούχους, τους ανθρώπους που ζουν κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες.

Μέσα στα σχεδόν 3 χρόνια  που υπάρχει η Πατριωτική Κίνηση έχουμε κάνει μεγάλο και πλούσιο έργο. Έχουμε βοηθήσει πολλούς ανθρώπους χωρίς να το διατυμπανίζουμε και  να το διαφημίζουμε.

 

ΓΙΑΝΝΙΔΑΚΗ: Θα δούμε το όνομα σας ξανά σε ψηφοδέλτιο ;

ΜΠΟΥΚΟΥΡΑΣ: Προτάσεις  είχα και το 2015 . Αυτή τη στιγμή επειδή γίνονται κάποιες διεργασίες στο λεγόμενο πατριωτικό χώρο συμμετέχω σε αυτές τις διαβουλεύσεις και πιστεύω πως έχουν ωριμάσει οι συνθήκες  για επανεκκίνηση και επανασυσπείρωση του υγιούς πατριωτικού χώρου.
Ειδικά με όλο αυτό το κλίμα που υπάρχει τα τελευταία χρόνια με αυτούς τους εθνομηδενιστές κυριολεκτικά που κυβερνούν τον τόπο, ίσως να είναι η τελευταία μας ευκαιρία να βγούμε ξανά στο προσκήνιο και να διεκδικήσουμε όλα αυτά που χάρισε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ στους πολιτικούς μας εχθρούς.

Με ενδιαφέρει η τοπική αυτοδιοίκηση. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν πολλά Δημοτικά Συμβούλια που δεν εκφράζουν τον πατριωτισμό και αυτό δυσαρεστεί πολλούς συμπολίτες μας. Εφόσον δημιουργηθούν οι κατάλληλες προϋποθέσεις θα συμμετείχα (επικεφαλής ή μη) σε έναν πατριωτικό συνδυασμό  που θα διεκδικούσε τον δήμο Κορινθίων, με σκοπό να αγωνιστεί και να προσφέρει το καλύτερο στον τόπο μας.

 

ΓΙΑΝΝΙΔΑΚΗ: Θα πω πολιτικά ονόματα και θέλω να μου πείτε το πρώτο που σας έρχεται στο μυαλό, Αλέξης Τσίπρας. 

ΜΠΟΥΚΟΥΡΑΣ: Μέγας πολιτικός απατεώνας. Κορόιδεψε τον ελληνικό λαό. Το είχα επισημάνει από το βράδυ των εκλογών του 2015 σε δηλώσεις μου σε τηλεοπτικό κανάλι, ότι ο ελληνικός λαός θα το έχει μετανιώσει σε λιγότερο από 6 μήνες.

ΓΙΑΝΝΙΔΑΚΗ: Κυριάκος Μητσοτάκης.

ΜΠΟΥΚΟΥΡΑΣ: Όπως όλα δείχνουν ο επόμενος πρωθυπουργός της χώρας. Δεν μου αρέσει να κρίνω κάποιον χωρίς να έχει παρουσιάσει κάποιο έργο. Δεν μου αποπνέει απόλυτη εμπιστοσύνη αυτή τη στιγμή… αλλά θα είναι ο επόμενος πρωθυπουργός,  τι να κάνουμε.

ΓΙΑΝΝΙΔΑΚΗ: Σταύρος Δήμας.

ΜΠΟΥΚΟΥΡΑΣ: Εάν είχε εκλεγεί ο συμπατριώτης μας Σταύρος Δήμας για πρόεδρος της Δημοκρατίας το 2014, αυτή τη στιγμή δεν θα βιώναμε από τους Συριζαίους αυτές τις καταστάσεις. Το όνομα του Σταύρου Δήμα με την εκλογή του ήταν η τελευταία μας ευκαιρία να σώσουμε τον τόπο από τους δήθεν αριστερούς. Κάποιοι δεν το πίστεψαν ή δεν το επιδίωξαν. Θα κριθούμε μελλοντικά για τις επιλογές μας.

ΓΙΑΝΝΙΔΑΚΗ: Αλέξανδρος Πνευματικός.

ΜΠΟΥΚΟΥΡΑΣ: Θα πω κάτι που θα το ερμηνεύσει ο καθένας όπως νομίζει. Προτιμώ να έχω έναν έντιμο αντίπαλο απέναντί μου παρά έναν ανέντιμο φίλο.

ΓΙΑΝΝΙΔΑΚΗ: Πέτρος Τατούλης.

ΜΠΟΥΚΟΥΡΑΣ: Πιστεύω έχει περάσει από όλες τις θέσεις, έχει κάνει τον κύκλο του. Και είναι η κατάλληλη στιγμή να κλείσει την πολιτική του καριέρα.

ΠΗΓΗ: http://sfedona.gr/%CF%83%CF%84%CE%AC%CE%B8%CE%B7%CF%82-%CE%BC%CF%80%CE%BF%CF%8D%CE%BA%CE%BF%CF%85%CF%81%CE%B1%CF%82-%CE%B7-%CF%86%CF%85%CE%BB%CE%B1%CE%BA%CE%AE-%CE%B4%CE%B5%CE%BD-%CE%BC%CE%B5-%CE%AC%CE%BB%CE%BB%CE%B1/