Ο Καμπόσος ξεσηκώνει τον κόσμο στην εκπομπή της Τσαπανίδου

28
Πόπη Τσαπανίδου. Κεντρική παρουσιάστρια Μεσημβρινού Δελτίου Ειδήσεων στο Star TV
Ο Δήμαρχος Άργους Μυκηνών, Δημήτρης Καμπόσος,
την ώρα της ομιλίας του που ξεσήκωσε τον κόσμο.

Ήταν 3 το μεσημέρι, σήμερα Δευτέρα 5-2-2018, όταν αποφάσισα να ακούσω ειδήσεις από το κανάλι STAR με παρουσιάστρια την Πόπη Τσαπανίδου. Πρώτο θέμα του Μεσημβρινού Δελτίου ήταν το συλλαλητήριο της 4ης Φεβρουαρίου για την Μακεδονία.

Η παρουσιάστρια μιλά για το πάθος που χαρακτήριζε τον κόσμο, ο οποίος δημιούργησε το μεγαλύτερο συλλαλητήριο της μεταπολίτευσης, ενώ στο φόντο βλέπαμε πλάνα από τη λαοθάλασσα να παραληρεί ή από την εξέδρα των ομιλητών με την κάμερα εστιασμένη στον Μίκη Θεοδωράκη. Και ξαφνικά, ακούγεται η φωνή του Δημήτρη Καμπόσου να φωνάζει «…Κάτω τα χέρια από την Μακεδονία» και τον κόσμο στο πλάνο να ανταποκρίνεται κουνώντας τις Ελληνικές σημαίες συνεπαρμένος και φωνάζοντας συνθήματα.

Δεν τον έδειξαν, στο πλάνο, τον Δήμαρχο του Δήμου Άργους Μυκηνών να μιλάει, και ας ήταν ο πρώτος που χαιρέτησε και ο μόνος που ξεσήκωσε αυθόρμητα και παθιασμένα ξεσπάσματα με συνθήματα.

Λίγο αργότερα, με τον ίδιο ακριβώς τρόπο και ενώ πάλι η εικόνα έδειχνε πλάνα του συλλαλητηρίου και τον Μίκη Θεοδωράκη, ακούστηκε ο Καμπόσος να λέει παθιασμένα στον κόσμο «…Vardaska ήταν το όνομά τους. Γιατί θέλουν να κλέψουν το δικό μας»; και ο κόσμος να ανταποκρίνεται με Δύναμη …Ενθουσιασμό και Πάθος, φωνάζοντας το σύνθημα: «Η Μακεδονία είναι Ελληνική»!

Προφανώς, ο τεχνικός που έκανε τη σύνθεση, πήρε τις στιγμές πάθους του κόσμου και τη φωνή του ανθρώπου που τους ξεσήκωνε και έκανε το μοντάζ. Το πρόσωπο, όμως, του Δημάρχου Άργους Μυκηνών δεν το έδειξαν. Οι τηλεθεατές του Star δεν είδαν τον γεμάτο ένταση Καμπόσο να δίνει την ψυχή του καλώντας σε εγρήγορση τους Έλληνες με μηνύματα όπως «…Κάτω τα χέρια από την Μακεδονία» και «Vardaska ήταν το όνομά τους. Γιατί θέλουν να κλέψουν το δικό μας»;

Προφανώς, το κράτος των Αθηνών είναι νοοτροπία και όχι γεωγραφική περιοχή. Και… «πας μη Αθηναίος, άγνωστος».

Αν θέλετε να ζήσετε τις στιγμές ή να πεισθείτε για την αλήθεια των λεγομένων, δείτε τον Καμπόσο να μιλά ΕΔΩ και ακούστε το μεσημεριανό Δελτίο Ειδήσεων του Star της 5ης Φεβρουαρίου 2018.