Μερική έκλειψη Ηλίου στις 15 Φεβρουαρίου 2018

180
Θέκλα Μεταξά-Ερευνήτρια αστρολογίας

γράφει η  Θέκλα Μεταξά –Ερευνήτρια Αστρολογίας

Αυτή είναι και η τελευταία έκλειψη του χειμώνα, και θα την αποχαιρετίσουμε με ελαφριά καρδιά, για να βρούμε την ησυχία μας έστω για λίγους μήνες, μέχρι τον Ιούλιο, που θα αρχίσουν οι εκλείψεις του καλοκαιριού.

Αυτή η έκλειψη Ηλίου είναι μερική (ο ήλιος δεν καλύπτεται εντελώς ) και συμβαίνει όταν η Σελήνη μπαίνει ανάμεσα στη Γη και τον Ήλιο. Θα είναι ορατή μόνο στο Ν. Ημισφαίριο, Ν. Πόλο, Αργεντινή, Χιλή, Ουρουγουάη και Ν. Βραζιλία. Η διάρκειά της θα είναι περίπου 4 ώρες, και το υψηλότερο σημείο της παρατηρείται στις 10.51΄μ.μ. ώρα Ελλάδος.

Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι το ποια μηνύματα μπορεί να φέρει στην Πατρίδα μας, μια έκλειψη στον Υδροχόο, όπως είναι η συγκεκριμένη, και μάλιστα σε συνδυασμό με Νέα Σελήνη. Την ώρα της έκλειψης ανατέλλει το ζώδιο του Ζυγού, και η κυβερνήτριά του Αφροδίτη, που συμβολίζει το λαό, βρίσκεται πανίσχυρη στο ζώδιο των Ιχθύων, στον ευνοϊκό 5ο οίκο. Καιρό είχαμε να δούμε το λαό μας σε τέτοια ευχάριστη κατάσταση, με ανεβασμένο ηθικό και με όρεξη για αγώνες.

Η Σελήνη – βασικός παράγων για μια αστρολογική έρευνα – είναι αρκετά δυνατή, και ο Κρόνος πανίσχυρος στον Αιγόκερο. Το μόνο δυσάρεστο είναι ότι η έκλειψη συμβαίνει στον 4ο οίκο, τον οίκο της Πατρίδας. Αυτό δείχνει πως τα εθνικά θέματα θα συνεχίσουν να απασχολούν τον κόσμο, ο οποίος δεν το βάζει κάτω, και συνεχίζει να αγωνίζεται για τα κεκτημένα του. Θα υπάρχει μια έξαρση σε θέματα που αφορούν εκκλησιαστικές υποθέσεις, και μάλλον θα προκύψουν διαμάχες, καθώς επίσης σε θέματα που αφορούν νομικές υποθέσεις, που θα μπουν σε προτεραιότητα, με σκοπό να αποσπάσουν την προσοχή του κόσμου.

Στο Μεσουράνημα, το ζώδιο του Λέοντα, στην πρώτη μοίρα, με κυβερνήτη του τον Ήλιο που μερικώς εκλείπει, και συμβολίζει την εξουσία που διαρκώς θα χάνει έδαφος. Εκεί κοντά βρίσκεται και ο αστέρας Ταλιθά, ένας αστέρας που συμβολίζει τις προσπάθειες για αναβίωση μιας κατάστασης που βρίσκεται σε φθίνουσα πορεία (για τους γνώστες και μελετητές των Ευαγγελίων, θυμίζω την ανάσταση της κόρης του Ιάειρου από τον Ιησού, που χρησιμοποίησε τη φράση «Ταλιθά Κούμι» για να πετύχει το έργο του).

Κοντά στο σημείο της έκλειψης, θα βρίσκονται δυο αστεροειδείς, η Ήρα και η Υγεία, που συμβολίζουν την αγάπη, τη συμπόνια, την υγεία και τις θεραπείες, θέματα που θα κυριαρχήσουν τους μήνες μετά την έκλειψη. Επίσης στο ίδιο σημείο, θα συναντήσουμε τον αστέρα Gienah, του αστερισμού του Κύκνου, που κρύβει μέσα του ένα Θεό, το Δία.

Η μυθολογία μας αναφέρει πως ο Δίας ερωτεύτηκε τη Λήδα, βασίλισσα της Σπάρτης και σύζυγο του Τυνδάρεω, και πως για να την κατακτήσει μεταμορφώθηκε σε κύκνο. Την ίδια μέρα που η Λήδα κοιμήθηκε με τον κύκνο, ήρθε σε επαφή και με το σύζυγό της. Έτσι, με το πλήρωμα του χρόνου, έφερε στη ζωή 4 παιδιά, που γεννήθηκαν μέσα σε 2 αυγά, την Ελένη και τον Πολυδεύκη, παιδιά του Δία, και την Κλυταιμνήστρα και τον Κάστορα, παιδιά του Τυνδάρεω. Ο Κάστωρ και ο Πολυδεύκης αποτέλεσαν τον αστερισμό των Διδύμων, οι δε Ελένη και Κλυταιμνήστρα έπαιξαν ιδιαίτερα σημαντικούς ρόλους στον πόλεμο της Τροίας.