ΚΑΜΠΟΣΟΣ: «Ο Μεγάλος των Μεγάλων» κατάγεται από το Άργος

183
Ο Δημήτρης Καμπόσος ανταποδίδει τα χειροκροτήματα στον κόσμο
Το πανώ του Άργους δέσποζε της συγκέντρωσης

Ο Δήμαρχος Άργους Μυκηνών ξεκίνησε πρώτος απ’ όλους, τους χαιρετισμούς στο συλλαλητήριο της πλατείας Συντάγματος, όπως του είχε ζητηθεί, ως απόδοση τιμής στον τόπο καταγωγής της γενιάς του Μ. Αλεξάνδρου και αναγνώρισης της ικανότητάς του να μεταδώσει αγωνιστικό παλμό.

Ένα εκατομμύριο Έλληνες που ήσαν παρόντες και περισσότεροι από δέκα εκατομμύρια που το παρακολούθησαν από τους δέκτες τους και τους υπολογιστές τους σε όλο τον κόσμο, έμαθαν την ιστορική αλήθεια και ένιωσαν την καρδιά τους να σκιρτά από το πάθος του Δημάρχου Άργους Μυκηνών.

Είναι χαρακτηριστικό ότι (πλην του Μίκη Θεοδωράκη) ο Δημήτρης Καμπόσος ήταν ο ομιλητής που διακόπηκε τις περισσότερες φορές από όλους με συνθήματα που φώναζε ο κόσμος. Τιμώντας τον, ο παρουσιαστής των ομιλητών είπε στον κόσμο: «Ο Δήμαρχος τα είπε όλα και τα είπε κατά τον πλέον εμφαντικό τρόπο. Ένα μεγάλο χειροκρότημα γιατί έχουμε ανάγκη να το θυμόμαστε όλοι μαζί ό,τι δεν σκύβουμε το κεφάλι».

Η ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΑΜΠΟΣΟΥ

«Το Άργος είναι εδώ!

Η γενέτειρα του Μεγάλου των Μεγάλων, που προσπαθούν έντεχνα να αποσιωπήσουν, είναι εδώ. Βροντοφωνάζει σε όλη την οικουμένη ότι η Μακεδονία είναι μία. Το όνομά της δεν παζαρεύεται.

Η γενιά του Μ. Αλεξάνδρου, το ξέρουν όλοι, το έχει γράψει ο πατέρας της Ιστορίας ο Ηρόδοτος, ο Θουκυδίδης, ο Καλλισθένης, ο Πλούταρχος, που είπαν ότι η γενιά των Ποιμενιδών, των Ηρακλειδών, ξεκίνησε από το Άργος για να πάει στη Μακεδονία και να μεταλαμπαδεύσει το φως των Δαναών σε όλο τον πλανήτη. 2.700 χρόνια δεν μπορούν να καλυφθούν με ψέματα 20 χρόνων. 

Κυβερνήσεις που δεν έχουν δύναμη ψυχής, που σκύβουν το κεφάλι, που οδηγούν τους λαούς σε μνημόνια, να τους απαξιώσουν να τους εξαθλιώσουν, να τους γονατίσουν και να τους κλέψουν. (Διακοπή Καμπόσου από συνθήματα)

Η Μακεδονία, το ξέρουν όλοι, είναι Ελληνική!

Ελληνίδες και Έλληνες πατριώτες, εδώ δεν μας έφερε κανένα κόμμα, εδώ μας έφερε η συνείδησή μας, η συνείδηση των Ελλήνων. Να φωνάξουμε δυνατά «κάτω τα χέρια από την ιστορία μας. Κάτω τα χέρια από την Μακεδονία (Διακοπή Καμπόσου από συνθήματα).

Μέχρι σήμερα ξέραμε όλοι, τους κλέφτες και τους κακοποιούς να θέλουν να αλλάζουν ονόματα. Γιατί δεν κρατάνε το δικό τους όνομα; Vardaska ήταν το όνομά τους. Γιατί θέλουν να κλέψουν το δικό μας; Γιατί λένε ψέματα;

Έλληνες δεν είναι μόνο τα δέκα εκατομμύρια στην πατρίδα μας. Είναι τα άλλα τριάντα σε όλο τον πλανήτη και Έλληνες είναι όλοι εκείνοι που έχουν σπουδάσει την Ελληνική Παιδεία. Είναι εκατομμύρια οι Έλληνες…

Έλληνες σηκώστε, μωρέ, ψηλά το κεφάλι. Σηκώστε τις σημαίες… σηκώστε τις σημαίες… ψηλά τις σημαίες! (Διακοπή Καμπόσου από συνθήματα).

Το Άργος έστειλε στα πέρατα της γης το μήνυμα, και το έγραψαν όλοι, και τους το ξαναλέμε άλλη μια φορά. Ανοίξτε τα βιβλία της Ιστορίας. Διαβάστε τι έγραψε ο Ηρόδοτος. Πως θα μεταφράσετε Σκοπιανοί το όνομα Αλέξανδρος;  Πως θα μεταφράσετε στα σλαύικα το όνομα Μακεδονία;

Η Μακεδονία είναι μία… η Μακεδονία των Ελλήνων.

Ψηλά τις σημαίες! Ψηλά το κεφάλι! Τον αγώνα τον συνεχίζουμε Έλληνες! Δεν σκύβουμε… Δεν σταματάμε»!

(Συνεχή συνθήματα με υψωμένες σημαίες)

Το σχετικό Video μπορείτε να το δείτε ΕΔΩ