Έφυγε από τη ζωή ο Κυριάκος Καλκάνης

102

Έφυγε από τη ζωή, νωρίς σήμερα το πρωί, ο δημιουργός και ιδιοκτήτης της εφημερίδας ΕΙΔΗΣΕΙΣ που κυριάρχησε επί δεκαετίες στην ενημέρωση του νομού Αργολίδας, Κυριάκος Καλκάνης.

Ό άλλοτε παντοδύναμος εκδότης, στον οποίο οφείλεται η πολιτική προώθηση πολλών στελεχών του κραταιού (τότε) ΠΑΣΟΚ, τα τελευταία χρόνια της ζωής του είχε εγκαταλειφθεί από τους «πολιτικούς του προστάτες» και ζούσε πάμπτωχος, στηριζόμενος στα παιδιά του και λίγους φίλους.

Ο Κυριάκος Καλκάνης, Μανιάτης στην καταγωγή, διεκρίνετο για την «μπέσα του». Ουδέποτε αποκάλυψε τους πληροφοριοδότες του, παρά το γεγονός ότι αυτό του στοίχισε πολλές δικαστικές καταδίκες.

Την έλλειψη ευρύτερης μόρφωσης και δυνατότητας γραφής ποιοτικών κειμένων την υποκαθιστούσε με το εντυπωσιακό πείσμα του και την συνεχή παρουσία του στις περισσότερες εκδηλώσεις αλλά και γεγονότα που ελάμβαναν χώρα στην Αργολίδα.

Από τις ΕΙΔΗΣΕΙΣ, εφημερίδα που υπήρξε πολέμια της δεξιάς και στήριζε το ΠΑΣΟΚ και την αριστερά (αλλά στηριζόταν και από δεξιούς πολιτικούς), πέρασε όλη σχεδόν η παλιά γενιά δημοσιογράφων της Αργολίδας (Πιτσάκης, Γαλανόπουλος, Γκάτζιος, Αργυρίου, Τασσόπουλος, Χαρίτσης).

Τις τελευταίες ημέρες της ζωής του τις πέρασε κατάκοιτος σε κέντρο αποκατάστασης στην Τρίπολης. Έφυγε σε ηλικία 85 ετών. Για την κηδεία του, που και πότε θα γίνει, θα αποφασίσουν τα παιδιά του.