Το αδελφάτο των Ιπποτών της Ελεεινής Τραπέζης …ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ –ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ…

95
Πολύδωρος Ιππ. Δάκογλου

γράφει ο Πολύδωρος Ιππ. Δάκογλου

Αν η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ και ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ κέρδισε κάποιους χαρακτηρισμούς, γνωστούς σε όλους, τους κέρδισε με το σπαθί της. Και απατεώνες (πολιτικοί) είναι, και κλέφτες (ελπίδων) είναι και προδότες (αρχών) είναι και δουλικά (ξένων εντολέων) είναι και ξεπουλητάρια (ιδεών και συντρόφων) είναι. Ο Ερντογκάν έφερε στην επιφάνεια έναν ακόμη χαρακτηρισμό …και Μπρανκαλεονιστές είναι.

Οι παλαιότεροι και οι φίλοι του καλού θεάτρου και κινηματογράφου είναι σίγουρο πως θα θυμούνται τους Άγγλους κλασσικούς Μόντυ Πάιθονς (Monty Python). Θα θυμούνται ίσως και τις κλασσικές κωμωδίες με κεντρικό ήρωα, το ελεεινό ιππότη Μπρανκαλεόνε. Τον ιππότη που όταν τον στρίμωξαν οι αντίπαλοι, καβάλησε το άλογό του και την κοπάνησε βγάζοντας φτερά και φωνάζοντας στους διώκτες του «Φτάστε με και θα σας δείξω εγώ»!

Αυτή τη σκηνή ξαναζήσαμε χάρις στους τούρκους αποφασισμένους και τους έλληνες «ψύχραιμους» αξιωματικούς του ναυτικού (αποφεύγω τον προσδιορισμό «πολεμικού»), στα Ίμια. Και ακούσαμε τον ελεεινό ιππότη Μπρανκαλεόνε να επαναλαμβάνει το «Φτάστε με και θα σας δείξω εγώ»!  Μόνο που τα είπε πιο εκμοντερνισμένα και σαλονάτα, δια στόματος του υπουργού εξωτερικών, τέως συμβούλου του Γ.Α.Π. και νυν εκλεκτού του κ. Τσίπρα «Η Τουρκία έφτασε στην κόκκινη γραμμή και με κάποια έννοια την προσπέρασε και τους είπαμε ότι δεν θα υπάρξει ξανά τέτοια “ειρηνική” ας το πούμε συμπεριφορά από την ελληνική πλευρά».

Όταν μάλιστα ρωτήθηκε από ένα ανυπότακτο δημοσιογράφο «τι θα πράξει η Ελλάδα αν υπάρξει ανάλογο περιστατικό εμβολισμού» απάντησε: «Δεν θα το ξανακάνει. Δεν πρέπει να ξαναγίνει. Αυτό πρέπει να το ακούσουν οι Τούρκοι. Τους το έχω πει. Η Ελλάδα δεν είναι ούτε Συρία, ούτε Ιράκ. Είμαστε ένα αναπτυγμένο κράτος με καλή άμυνα, καλά αμυντικά συστήματα, καλούς συμμάχους υψηλή διπλωματική χωρητικότητα».

Τον άκουσαν τον Μπρανκαλεόνε οι Τούρκοι και έστειλαν 5 πολεμικά να εμποδίσουν τη γεώτρηση στο οικόπεδο 3 της Κυπριακής Α.Ο.Ζ. Της Α.Ο.Ζ. του Κυπριακού κράτους (Εθνικά ελληνικής κρατικής υπόστασης) για το οποίο ίσχυε το λεγόμενο «Ενιαίο Αμυντικό Δόγμα» και το «Κύπρος Αιγαίο… Μέτωπο Ενιαίο»

Το αδελφάτο των Ιπποτών της Ελεεινής Τραπέζης υποδήλωσε την παρουσία και την κυριαρχία του με αντίστοιχες δηλώσεις του κ. Τσίπρα και του κ. Καμμένου.

Και για να μην τρέφουμε φρούδες ελπίδες, το ίδιο ισχυρή ήταν και η σιωπή των ομοτράπεζών τους στην εναλλαγή της εξουσίας, Νέας Δημοκρατίας και Κινήματος Αλλαγής (ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ, ΚΙΔΗΣΟ, ΠΟΤΑΜΙ).

Όσο για τον «αναμάρτητο λαό», τον τροφοδότη των συστημικών κομμάτων, κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να ανατρέξει στον Περικλή Γιαννόπουλο και να διαβάσει τι λέει.