ΠΑΥΛΗΣ: «Το δικό μας μέλλον… στα δικά μας χέρια»

30

Ξεκινώντας τον χαιρετισμό του, στην έναρξη του 10ου Περιφερειακού Συνεδρίου για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση που διεξάγεται στην Τρίπολη, ο Δήμαρχος της πόλης Δημήτρης Παυλής κατέθεσε μια διαπίστωση και συγχρόνως έθεσε 4 ερωτήματα:

«Αν ήταν τόσο απλά τα πράγματα, μέσα από αντίστοιχα συνέδρια του παρελθόντος και προσπάθειες διαφόρων κυβερνήσεων και θεσμών, είναι σίγουρο πως θα είχε υπάρξει φως στο τούνελ και σίγουρα οι πολίτες αυτής της περιφέρειας, θα είχαν νιώσει στο πετσί τους αλλά και στην τσέπη τους, μια ανάπτυξη και μια ποιότητα στην καθημερινότητά τους που σίγουρα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, θα ήταν πολύ λιγότερα. Αυτό όμως δεν έχει συμβεί.

-Τι προτείνεται καινούργιο από το σημερινό συνέδριο;

-Μήπως το συνέδριο αυτό είναι διαφορετικό; Θα μας δοθούν λύσεις τώρα;

-Είναι απαραίτητο να γίνει άλλο ένα συνέδριο;

-Είναι ο κατάλληλος χρόνος»;

Λίγο αργότερα, έκανε μια εύστοχη υπόδειξη στους παρόντες κυβερνητικούς εκπροσώπους: «Η λογική της κυβέρνησης, θα πρέπει να είναι τέτοια, ώστε να βοηθήσει θεσμικά, μεθοδολογικά αλλά και χρηματοδοτικά, να υπάρξει συνέργεια όλων των τομέων σε ένα παραγωγικό σχέδιο για την επόμενη περίοδο και όχι απλά να εξαγγέλλει έργα και δράσεις. Και βέβαια, πρέπει να αναπτύξουμε μια νέα νοοτροπία συνεργασίας, να το ονομάσουμε παραγωγικό πατριωτισμό, με σεβασμό στο περιβάλλον και υλοποίηση ενός κοινωνικά βιώσιμου παραγωγικού μοντέλου, σε ένα σωστά δομημένο κοινωνικό και δυναμικό κράτος, που να αποτελεί σημαντικό συστατικό στοιχείο της ανάπτυξης».

Και χρωματίζοντας τη φωνή του τους είπε: «…η ανάπτυξη της επιχειρηματικής δραστηριότητας, πρέπει να σχεδιάζεται και να βασίζεται, στον περιφερειακό και στον τομεακό σχεδιασμό».

 

Ο Δήμαρχος Τρίπολης, αναφέρθηκε στο ρόλο της πόλης που εκπροσωπεί λέγοντας: «Η Τρίπολη είναι μια πόλη με ιστορία, μια πόλη ανοιχτή, τόσο λειτουργικά όσο και γεωγραφικά, έχει αναπτυγμένο το αίσθημα της ανθρωπιάς και της αλληλεγγύης και αυτό μας οδήγησε σε καθαρή θέση και άποψη, στην στήριξη της εθνικής υπόθεσης της διαχείρισης του προσφυγικού ζητήματος».

Και κατέληξε: «Αφού, η κρίση μας έκανε όλους σοφότερους, είναι νομίζω πεποίθηση των περισσοτέρων, πως στο βαθμό που αναλογεί στον καθένα μας, θα πρέπει να βάλουμε πλάτη, όχι μόνο για να βγούμε από την κρίση, αλλά κυρίως να μην επαναλάβουμε τα σοβαρά λάθη του παρελθόντος, που οδήγησαν σε ένα άκρως αποτυχημένο μοντέλο που χρεοκόπησε τη χώρα»

Διαβάστε ολόκληρο το κείμενο του χαιρετισμού ΕΔΩ