Ο Γιώργος Κόνδης, νέος Πρόεδρος της Ένωσης Συγγραφέων και Λογοτεχνών Αργολίδας

423
Γιώργος Κόνδης

Ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Συγγραφέων και Λογοτεχνών Αργολίδας –Ε.Σ.Λ.Α.

Το νέο Δ.Σ της ΕΣΛΑ συγκροτήθηκε ως εξής:
Πρόεδρος: Γιώργος Κόνδης
Γεν. Γραμματέας: Γκέλη Ντηλιά
Αντιπρόεδρος: Θεοδόσης Σπαντιδέας

Μέλη:

Δημήτρης Γαλάνης
Γιάννης Σαρρής (Δραγώνας)
Νίκη Τσεκούρα
Κατερίνα Παπαδριανού.

Η απελθούσα Πρόεδρος Κατερίνα Παπανδριανού, στο Βουλευτικό
με τον Δήμαρχο Ναυπλιέων Δημ. Κωστούρο

Η Ένωση Συγγραφέων και Λογοτεχνών Αργολίδας –Ε.Σ.Λ.Α.,  είναι η συλλογική έκφραση της θέλησης των συγγραφέων και λογοτεχνών Αργολίδας να δημιουργήσουν ένα ελεύθερο βήμα για τα Γράμματα και τις Τέχνες στο Νομό και να συνδεθούν με το σύνολο των ανθρώπων που δημιουργούν στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Από τη δική τους συμμετοχή εξαρτάται κυρίως η καλή της πορεία. Γι’ αυτό και απευθύνεται σε όλες και όλους όσοι μοιράζονται τις ίδιες δημιουργικές ιδέες, αναζητώντας την ενεργή συμμετοχή τους ώστε να ενισχύσουμε και να αναδείξουμε κάθε προσπάθεια για τον πολιτισμό στην Αργολίδα.

Παρά τη μικρή της ηλικία και τα πενιχρά έως ανύπαρκτα οικονομικά της μέσα, η ΕΣΛΑ κατάφερε να αναδείξει το έργο των συγγραφέων και των λογοτεχνών της Αργολίδας συμμετέχοντας σε παρουσιάσεις έργων και ιδιαίτερα στην μεγάλη Έκθεση Βιβλίου στο Ναύπλιο (δεύτερη συνεχή χρονιά).

Σημαντική δράση ήταν η επιτυχής διοργάνωση του πρώτου λογοτεχνικού διαγωνισμού στην Αργολίδα, όπου τα κείμενα που βραβεύθηκαν αποτέλεσαν το περιεχόμενο μιας καλαίσθητης έκδοσης, της πρώτης συλλογικής έκδοσης της ΕΣΛΑ.
Πριν από την εκλογική διαδικασία, έγινε αναφορά στα πεπραγμένα της Ένωσης. Αναγνωρίσθηκε από όλους, η μεγάλη προσφορά της απερχόμενης προέδρου Κατερίνας Παπαδριανού, στις ιδέες και τις προσπάθειες της οποίας οφείλονται κυρίως οι παραπάνω επιτυχίες.

Τα μέλη της ΕΣΛΑ αποδέχτηκαν με σεβασμό την απόφασή της να συμμετέχει από άλλη θέση και εξέλεξαν το νέο Δ.Σ.