Γιορτάσαμε και τον Άγιο Βαλεντίνο (Με καθυστέρηση)

40
Ηριγόνη και Ικάριος
Θέκλα Μεταξά-Ερευνήτρια αστρολογίας

γράφει η Θέκλα Μεταξά –ερευνήτρια αστρολογίας

Έρωτας και Ψυχή, αρχαίοι Θεοί, αστεροειδείς και άγιοι, φαίνεται ότι έπεισαν ακόμα και την Εκκλησία να θεωρήσει τον «έρωτα» άγιο και αποδεκτό και να κατανοήσει την ανάγκη των θνητών να γιορτάσουν τον έρωτά τους. Ο Άγιος Βαλεντίνος έγινε πολύ δημοφιλής, σε Δύση και Ανατολή, ιδιαίτερα από τότε που οι σωστές δημόσιες σχέσεις, τον καθιέρωσαν ως τον Άγιο του Έρωτα.

Ο Έρωτας και η Ψυχή είναι αθάνατοι. Ο Δίας, όπως συνήθιζε σε παρόμοιες περιπτώσεις, τους έκανε ουράνια σώματα. Κάπου ανάμεσα στον Άρη και το Δία, βρίσκεται η ζώνη των Αστεροειδών. Εκεί βρίσκεται και το αθάνατο ζευγάρι.

Ας δούμε λοιπόν, πόσο μπορεί ο αστεροειδής αυτός, ο Έρως, να επηρεάσει τη φύση του ανθρώπου και να καθορίσει την ερωτική του συμπεριφορά.

ΕΡΩΤΑΣ ΣΤΟΝ ΚΡΙΟ

Ενστικτώδικα και γρήγορα ο άνθρωπος με τον Έρωτα στον Κριό, αποκτά ερωτική μανία.

ΕΡΩΤΑΣ ΣΤΟΝ ΤΑΥΡΟ

Αυτού του είδους οι εραστές είναι αισθησιακοί και κτητικοί. Η κτητικότητα είναι το κύριο χαρακτηριστικό της ερωτικής τους συμπεριφοράς.

ΕΡΩΤΑΣ ΣΤΟΥΣ ΔΙΔΥΜΟΥΣ

Αυτοί οι εραστές έχουν σεξουαλική περιέργεια και ενδιαφέρον. Τους αρέσει να είναι αναγνωρίσιμοι ερωτικά και διεγείρονται όταν τους το λες.

ΕΡΩΤΑΣ ΣΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ

Εδώ υπάρχει η ανάγκη για συναισθηματική φροντίδα στον έρωτα. Φοβούνται την απόρριψη.

ΕΡΩΤΑΣ ΣΤΟ ΛΕΟΝΤΑ

Ο Έρωτας στο Λέοντα ζει για την αγάπη και την έλξη. Αυτά τα άτομα είναι πολύ πιο πιστά στο σύντροφό τους, από πολλούς άλλους.

ΕΡΩΤΑΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΘΕΝΟ

Αυτοί οι εραστές ερωτεύονται μέσα από το πνεύμα του συντρόφου τους. Είναι συναισθηματικοί και απαιτούν την πνευματική επαφή με το σύντροφό τους.

ΕΡΩΤΑΣ ΣΤΟ ΖΥΓΟ

Στους εραστές με αυτή τη θέση του Έρωτα, επικρατεί το φλερτ και πιστεύουν πως αυτή η φάση της σχέσης είναι σημαντικότερη από τη σεξουαλική πράξη.

ΕΡΩΤΑΣ ΣΤΟ ΣΚΟΡΠΙΟ

Αυτή είναι μια ιδιαίτερα ερωτική-σεξουαλική θέση του Έρωτα. Οι εραστές πιστεύουν δυνατά στη δύναμη της αγάπης και του σεξ.

ΕΡΩΤΑΣ ΣΤΟΝ ΤΟΞΟΤΗ

Είναι ενθουσιώδεις και πολύ εξωστρεφείς. Το σεξ είναι ένα είδος απόλαυσης που συνδέεται με τη διασκέδαση.

ΕΡΩΤΑΣ ΣΤΟΝ ΑΙΓΟΚΕΡΟ

Με τον Έρωτα σ’ αυτή τη θέση, οι άνθρωποι γίνονται συναισθηματικοί, αισθησιακοί και γήινοι. Το λίμπιντο είναι δυνατό, αλλά ελεγχόμενο.

ΕΡΩΤΑΣ ΣΤΟΝ ΥΔΡΟΧΟΟ

Αυτού του είδους οι εραστές αγαπούν κάθε τι το ασυνήθιστο. Η ποικιλία τους διεγείρει.

ΕΡΩΤΑΣ ΣΤΟΥΣ ΙΧΘΕΙΣ

Εδώ ο έρωτας θυμίζει χαμαιλέοντα. Ο εραστής προσαρμόζει τις ανάγκες του στις ανάγκες του/της συντρόφου του.

 

Κατά τη διάρκεια του 7ου και του 8ου μήνα του Αττικού ημερολογίου, οι αρχαίοι μας πρόγονοι, γιόρταζαν τους γάμους, την αγάπη, τη ζωή και τη διασκέδαση. Από τα μισά του Ιανουαρίου άρχιζαν οι γιορτές που ήταν αφιερωμένες στο γάμο, και τιμούσαν το Δία, την Ήρα, την Αφροδίτη, την Αρτέμιδα και την Πειθώ.

Η Ελλάδα ήταν γεμάτη φως και αγάπη, και αυτό το φως ζήλεψαν οι εχθροί της. Αυτό το φως είναι που τους ενοχλεί και τώρα και γι’ αυτό προσπαθούν να την καταστρέψουν. Έχουν κάνει λάθος όμως, αυτό το φως είναι θεϊκό και δεν σβήνει ποτέ. Τίποτα δεν πεθαίνει όταν υπάρχει μνήμη, και εμείς θα θυμόμαστε πάντα τις αρχαίες γιορτές τις γεμάτες αγάπη και φως, και θα διαιωνίζουμε το ελληνικό πνεύμα.