Υπάρχουν ακόμα υποστηρικτές του Γιωργάκη Παπανδρέου

178

του Βασίλη Διαμαντάκου

«Με βάση τα έως τώρα στοιχεία και τις εξελίξεις, καθώς και τις διαφαινόμενες προοπτικές, ευρισκόμεθα ενώπιον ενός πρωτοφανούς δημοσιονομικού εκτροχιασμού, ο οποίος δεν δικαιολογείται, παρά μόνο σε πολύ μικρό βαθμό, από την κάμψη της οικονομικής δραστηριότητας. Είναι δε απολύτως βέβαιο ότι η παρούσα δημοσιονομική θέση της χώρας δεν είναι διατηρήσιμη», αναγράφεται στην εσωτερικής χρίσης έκθεση της ΤτΕ που έφερε στο φως της δημοσιότητας η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ και συντάχθηκε πριν από τις εκλογές του 2009.

Αυτή την έκθεση παρέλαβαν κάποιοι θαυμαστές του Γιωργάκη Παπανδρέου (ναι υπάρχουν ακόμη τέτοιοι) και το έκαναν σημαία. Στόχος τους να περάσουν από τον εξαγνισμό της Κάναθου πηγής* τον πρωθυπουργό που ο λαός, με την ψήφο του, τον άφησε εκτός Κοινοβουλίου.  Τον πολιτικό που ενώ συνομιλούσε πίσω από την πλάτη των Ελλήνων με εκπροσώπους του ΔΝΤ για την δυσμενή κατάσταση των δημοσιονομικών της χώρας και είχε ενημερωθεί από τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος επακριβώς γι’ αυτήν, κέρδισε τις εκλογές υποσχόμενος «ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ» και μόλις ανέλαβε την εξουσία μοίραζε 500ευρα σε λαθρομετανάστες και σε δέντρα. Τον υβριστή του λαού των Ελλήνων που δεν έχανε ευκαιρία να μας απονείμει τα κοσμητικά επίθετα του τεμπέλη, του απατεώνα, του βολεμένου.

Και βέβαια, δεν περίμενε κανείς από τους τρόφιμους του Παπανδρεϊκού κομματικού παρακράτους, που διαγκωνιζόντουσαν επί χρόνια στην οικειοποίηση και στην κατασπατάληση του αποτελέσματος της εργασίας των Ελλήνων, να κατηγορήσουν την πηγή της ισχύος τους. Θα περίμενε όμως να σιωπούν και να μη μιλούν για «δικαίωση Παπανδρέου».

Όμως θα περίμενε κάποιος, από τους Νεοδημοκράτες (που το κόμμα τους είναι συνυπεύθυνο της κατάρρευσης) να απαντήσουν, όπως απάντησε ο Παπαθανασίου, με στοιχεία που δείχνουν ότι, ο Παπανδρέου ήταν ακόμα χειρότερος από τον Καραμανλή στην διαχείριση των οικονομικών. Ότι έκανε σοβαρές  σπατάλες τον πρώτο χρόνο, ότι δεν ανέδειξε το μέγεθος του προβλήματος αλλά αξέθρεψε τον εφησυχασμό, άφησε ανέγγιχτα τα  κομματικά τρωκτικά και άφησε το χρόνο να τσουλήσει χωρίς επιβολή δραστικών μέτρων, αρκούμενος να υπογράψει την αποδοχή μειωμένης εθνικής κυριαρχίας.

Ο Πρετεντέρης και η Στάη, που έδιναν τη μνημονιακή Παπανδρεϊκή γραμμή του Mega και του Οργανισμού Λαμπράκη, ως γνήσια τέκνα του συστήματος, διασώθηκαν και παραμένουν καλοαμοιβόμενοι. Oι 420 εργαζόμενοι, όμως, του καναλιού που κλείνει υπό το βάρος των χρεών του, πετάγονται στο δρόμο και οδηγούνται σε διαδικασία φτωχοποίησης και κοινωνικής περιθωριοποίησης.

Έτσι έχουν πράγματα. Ο Παπανδρέου, τρίτη γενιά κληρονόμου της πρωθυπουργίας, να πληρώνεται με δεκάδες χιλιάδες ευρώ για μια διάλεξη όπου εξηγεί πως άνοιξε τους ασκούς του Αιόλου καταστρέφοντας την Ελλάδα και οι εναπομείναντες υποστηρικτές του (περίπου το 30% των οπαδών της Χρυσής Αυγής) να απαιτούν δικαίωση αντί να επαιτούν μία συγνώμη για όσα ζήσαμε και ζούμε εξ αιτίας τους

Βασίλης Διαμαντάκος