Τα μικρά βιβλιοπωλεία της Ελλάδας γιορτάζουν την Ημέρα Μικρών Βιβλιοπωλείων για πρώτη χρονιά

21

Φέτος για πρώτη χρονιά όλα τα μικρά βιβλιοπωλεία της Ελλάδας ενώνονται και γιορτάζουν την Ημέρα Μικρών Βιβλιοπωλείων: ένα μεγάλο ανοιξιάτικο πάρτι με εκδηλώσεις πέρα από τα συνηθισμένα, που θα ξανασυστήσει τα μικρά βιβλιοπωλεία στους αναγνώστες σε κάθε γειτονιά της χώρας.

Τα μικρά βιβλιοπωλεία δεν είναι μόνο μαγαζιά. Είναι χώροι που αγαπούν οι βιβλιόφιλοι, χώροι που φροντίζουν για τους αναγνώστες κάθε γειτονιάς, χώροι που προωθούν τον πολιτισμό και την ανάγνωση σε κάθε γωνιά της Ελλάδας. Είναι αυτά που προσφέρουν ανοιχτόκαρδα τη γνώση και τις περιπέτειες που κρύβει μέσα του κάθε βιβλίο.

Το τελευταίο Σάββατο του Απριλίου τα μικρά βιβλιοπωλεία όλης της Ελλάδας ενώνονται και μέσα από ξεχωριστές εκδηλώσεις συμμετέχουν σε μια μεγάλη γιορτή, την Ημέρα Μικρών Βιβλιοπωλείων! Στις 28 Απριλίου  κάνουμε #miavoltastamikra, γιορτάζουμε και συναντάμε βιβλιοπώλες, συγγραφείς, εικονογράφους και άλλους αναγνώστες σε ένα τεράστιο ανοιξιάτικο πάρτι στους χώρους που αγαπάμε περισσότερο: τα μικρά βιβλιοπωλεία!

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΜΙΚΡΩΝ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΩΝ
Η Ημέρα Μικρών Βιβλιοπωλείων θα γίνει για πρώτη φορά στην Ελλάδα στις 28 Απριλίου του 2018, δηλαδή το τελευταίο Σάββατο του Απριλίου. Βασίζεται σε μια ιδέα που έρχεται από το εξωτερικό, όπου αρκετές χώρες αφιερώνουν μια ημέρα στα μικρά βιβλιοπωλεία. Σκοπός της είναι να ξανασυστήσει τα μικρά βιβλιοπωλεία στους αναγνώστες μέσα από μια μεγάλη γιορτή για το βιβλίο.
Κάθε μικρό βιβλιοπωλείο που συμμετέχει στην Ημέρα Μικρών Βιβλιοπωλείων καλείται να διοργανώσει για τις 28 Απριλίου εκδηλώσεις γεμάτες φαντασία, εκδηλώσεις πέρα από τα συνηθισμένα. Να αναζητήσει πρωτότυπους τρόπους να μιλήσει για βιβλία, να προτείνει νέα πράγματα στους μικρούς και μεγάλους αναγνώστες. Έτσι οι παρουσιάσεις βιβλίων δεν είναι στην ατζέντα.
Η Ημέρα Μικρών Βιβλιοπωλείων είναι μια πρωτοβουλία της βιβλιοφιλικής σελίδας So much reading και της κοινότητας μικρών βιβλιοπωλείων LITTLE BOOKSTORES, που ευελπιστούν η ημέρα αυτή να γίνει ένα μοναδικό γεγονός που θα φέρει ακόμα πιο κοντά όλους τους αναγνώστες στα μικρά βιβλιοπωλεία και θα υπογραμμίσει τη σημασία τους για το βιβλίο, τον πολιτισμό και τις γειτονιές μας.

ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ
Οι εκδηλώσεις της πρώτης Ημέρας Μικρών Βιβλιοπωλείων δεν μπορούν παρά να είναι πρωτότυπες, αναπάντεχες και εορταστικές!
Πικ νικ σε βιβλιοπωλεία, μαραθώνιοι ανάγνωσης, ανοιχτές λέσχες ανάγνωσης, αφιερώματα σε λογοτεχνικά ρεύματα, ξεναγήσεις στα παρασκήνια των βιβλιοπωλείων, κυνήγια βιβλιοθησαυρών, εργαστήρια βιβλιοδεσίας, αφηγήσεις παραμυθιών,  δραματοποιήσεις βιβλίων, εργαστήρια flash fiction συγγραφής, ζωντανή μουσική και πολλές ακόμη εκπλήξεις περιμένουν τους μικρούς και μεγάλους αναγνώστες που θα επισκεφτούν τα μικρά βιβλιοπωλεία της κάθε γειτονιάς!

ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΕΙ ΕΝΑ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ
Η Ημέρα Μικρών Βιβλιοπωλείων είναι ανοιχτή για όλα τα μικρά βιβλιοπωλεία. Για να συμμετάσχει ένα βιβλιοπωλείο αρκεί να επισκεφτεί την ιστοσελίδα της Ημέρας Μικρών Βιβλιοπωλείων και να συμπληρώσει τη φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος. Διαφορετικά να στείλει e-mail στο [email protected].

ΠΟΥ ΑΛΛΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ
Ήδη στο εξωτερικό αρκετές χώρες αφιερώνουν μια ημέρα στα μικρά τους βιβλιοπωλεία! Ενδεικτικά, μερικές από αυτές τις γιορτές είναι η Independent Bookstore Day των Ηνωμένων Πολιτειών, το Books Are My Bag της Μεγάλης Βρετανίας, η Bookstore Day της Ολλανδίας, η Love Your Bookshop Day της Αυστραλίας, η Authors for Indies του Καναδά και η NZ Bookshop Day της Νέας Ζηλανδίας.

***
Για οποιαδήποτε επιπλέον πληροφορία παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας στο [email protected]

ΠΗΓΗ: ΕΔΩ