Σύγκρουση δίχως φραγμούς με έπαθλο τις ψήφους των Δημοτών

36
ΛΑΜΠΡΟΥ (αριστερά), ΣΦΥΡΗΣ (δεξιά)

Με τίτλο «Κοινός συκοφάντης ο κ. Λάμπρου αναιρεί ακόμα και τον εαυτό του σε συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου», σε ανάρτησή του στο προφίλ που διατηρεί στο Face Book, ο Δήμαρχος Ερμιονίδας Δημήτρης Σφυρής επιτίθεται κατά του Δημοτικού Συμβούλου και επικεφαλής της δημοτικής παράταξης ΠΡΟ.ΣΥ.ΕΡ., Τάσου Λάμπρου. Παραθέτει δε και ένα βίντεο, τραβηγμένο με κινητό τηλέφωνο (διάρκειας λίγων δευτερολέπτων) προκειμένου να τεκμηριώσει το γεμάτο με σκληρούς χαρακτηρισμούς κείμενο που ακολουθεί. Ένα κείμενο που αναφέρει (μεταξύ άλλων) για τον αντίπαλό του ότι, «είναι κοινός συκοφάντης και αναξιόπιστος… μοναδικός του στόχος είναι η παραπλάνηση των Δημοτών με οποιοδήποτε τίμημα».

Στην ανάρτηση αυτή, απάντησε σήμερα, με δημόσια ανακοίνωσή του ο Τάσος Λάμπρου επαναλαμβάνοντας τις κατηγορίες για ευθύνη του δημάρχου Δημήτρη Σφυρή, ο οποίος δεν προστάτεψε ως όφειλε τα μέλη της διοίκησης του ΚΔΑΠ, τα οποία τώρα αντιμετωπίζουν κατηγορίες ποινικού και διοικητικού περιεχομένου, για παράνομες και ρουσφετολογικές προσλήψεις, παρά τα ισχύοντα στις προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ.

Η όλη διαμάχη ξεκίνησε όταν, ο Τάσος Λάμπρου, ως επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης ΠΡΟ.ΣΥ.ΕΡ. έφερε στο φως, το αίτημα άσκησης ποινικής δίωξης, κατά των μελών του Δ.Σ. του ΚΔΑΠ, που υπέβαλε ο επιθεωρητής δημόσιας διοίκησης προς την Εισαγγελία Ναυπλίου. Η παρέμβαση του επιθεωρητή δημόσιας διοίκησης έγινε μετά από καταγγελία ενδιαφερόμενου πολίτη που έγινε κατά προκήρυξης πρόσληψης και της αδιαφορίας που επέδειξε η δημοτική αρχή να συμμορφωθεί με εντολές του ΑΣΕΠ.

Διαβάστε την ανάρτηση του Δημήτρη Σφυρή, την απάντηση του Τάσου Λάμπρου και την αρχική ανακοίνωση της ΠΡΟ.ΣΥ.ΕΡ. που έφερε στην δημοσιότητα την υπόθεση.

 

Εικόνα από το βίντεο που δημοσιοποίησε ο Δημ. Σφυρής

Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΣΦΥΡΗ (18 Ιανουαρίου στις 11:55 μ.μ.)

«Κοινός συκοφάντης ο κ. Λάμπρου αναιρεί ακόμα και τον εαυτό του σε συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου.

Ο κ. Λάμπρου με Δελτίο Τύπου στις 15/1/2918 κατηγορεί, συκοφαντεί και χαρακτηρίζει το Δήμαρχο και τα μέλη του Νομικού Προσώπου του Δήμου Ερμιονίδας για παράνομες και ρουσφετολογικές προσλήψεις στα ΚΔΑΠ Ερμιονίδας.

Όμως, μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο δεν απαντά και προσποιείται ότι αγνοεί τις συκοφαντίες και τους χαρακτηρισμούς του.

Αποδείχθηκε για άλλη μια φορά ότι είναι κοινός συκοφάντης και αναξιόπιστος. Αναιρεί τον εαυτό του και τα κείμενά του. Αποδεικνύει ότι άλλα λέει και άλλα γράφει. Μοναδικός του στόχος είναι η παραπλάνηση των δημοτών με οποιοδήποτε τίμημα.

Δημιουργούνται πολλά ερωτηματικά για το ρόλο, τις μεθόδους και τους σκοπούς που κινούνται εκτός ορίων δεοντολογίας, νομιμότητας και πολιτικής ηθικής».

 

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ του ΤΑΣΟΥ ΛΑΜΠΡΟΥ

«ΟΛΗ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΚΑΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΟ ΧΑΒΑ ΤΟΥ

Αγαπητοί συνδημότισσες και συνδημότες,

Ο Δήμαρχος Ερμιονίδας Δημήτρης Σφυρής απαντά με ανάρτησή του στο προσφιλές σε αυτόν facebook, στις σοβαρότατες καταγγελίες των παράνομων προσλήψεων στα ΚΔΑΠ του Δήμου Ερμιονίδας, εκτοξεύοντας εναντίον μου για μια ακόμα φορά ψεύδη, λάσπη, ύβρεις και συκοφαντίες, όπως συνηθίζει να κάνει για να κρύψει την ανικανότητά του και να καλύψει τα ακάλυπτα.

Προσπαθεί κατά την προσφιλή του τακτική να διαστρεβλώσει την αλήθεια και να θολώσει τα νερά, κάνοντας κοπτοραπτική και μοντάζ σε ένα δίωρο βίντεο συνεδρίασης Δημοτικού Συμβουλίου για το εν λόγω θέμα που εμείς αναδείξαμε, επιλέγοντας αποσπάσματα μόλις 15 δευτερολέπτων, τα οποία έχουν ληφθεί με «λήψη και επιμέλεια» της Αντιδημάρχου Ερμιονίδας Κυρίας Καλλιόπης Φωστίνη.

Αγαπητοί συνδημότισσες και συνδημότες,

Προκαλώ τον Δήμαρχο Ερμιονίδας, να αναρτήσει και να δώσει στην δημοσιότητα ολόκληρο το βίντεο της συζήτησης του εν λόγω θέματος στο Δημοτικό Συμβούλιο, με τις τοποθετήσεις όλων των Δημοτικών Συμβούλων, το οποίο είναι συνολικής διάρκειας δύο περίπου ωρών και το έχει αυτός στην κατοχή του.

Είμαι όμως σίγουρος ότι κάτι τέτοιο δεν θα το κάνει, διότι τότε θα κατανοήσουν οι πάντες ότι ο Δήμαρχος Ερμιονίδας ψεύδεται, συκοφαντεί και υποτιμά την νοημοσύνη των Δημοτών, των Δημοτικών Συμβούλων και των μελών του Δ.Σ. του Νομικού Προσώπου.

Ο Δήμαρχος Ερμιονίδας Δημήτρης Σφυρής, έθαψε και συγκάλυψε μία σοβαρότατη υπόθεση που σέρνεται από το Καλοκαίρι του 2017, όταν τότε ο ΑΣΕΠ ζήτησε εξηγήσεις για το θέμα και τον φάκελο της υπόθεσης από το Νομικό Πρόσωπο του Δήμου Ερμιονίδας και δεν δόθηκαν ποτέ και μία Έκθεση Επιθεώρησης του ΑΣΕΠ που έφτασε στον Δήμο Ερμιονίδας τον Δεκέμβριο του 2017, χωρίς να ενημερώσει τους Δημοτικούς Συμβούλους, τους Επικεφαλείς των Δημοτικών Παρατάξεων, τα μέλη του Δ.Σ. του Νομικού Προσώπου του Δήμου Ερμιονίδας και τους Δημότες και χωρίς να φέρει, ως όφειλε, το θέμα προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Έτσι φτάσαμε στο σημείο μέλη του Δ.Σ. του Νομικού Προσώπου που εμπλέκονται στην υπόθεση και αντιμετωπίζουν σήμερα ποινικές και πειθαρχικές ευθύνες και χρηματικό καταλογισμό, να μην γνώριζαν τίποτα και να ενημερωθούν από το δημοσίευμά μου.

Εγώ, με την ιδιότητά μου του Δημοτικού Συμβούλου της Αντιπολίτευσης και ως Επικεφαλής Δημοτικής Παράταξης, ήμουν υποχρεωμένος ένα τόσο σοβαρό θέμα να το δημοσιοποιήσω για να ενημερωθούν οι πάντες και να έρθει προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Πρέπει να καταλάβουν ο Δήμαρχος Ερμιονίδας και η «κλειστή» ομάδα που διοικούν τον Δήμο, ότι δεν μένει τίποτα κρυφό και όλα τα θέματα θα αναδεικνύονται και θα έρχονται προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Τώρα το ότι οι προσλήψεις στα ΚΔΑΠ του Δήμου Ερμιονίδας είναι παράνομες και μεροληπτικές και άρα ρουσφετολογικές, δεν το λέω εγώ.

Το λέει η  Έκθεση Επιθεώρησης του ΑΣΕΠ που συνέταξε ο Επιθεωρητής ΑΣΕΠ Αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου κύριος Γεώργιος Μποροδήμος, η οποία αναφέρει μέσα επί λέξει, ότι η Πρόεδρος του Νομικού Προσώπου όφειλε να συντάξει Πρόσκληση Ενδιαφέροντος για την Πρόσληψη στα ΚΔΑΠ του Δήμου Ερμιονίδας με σαφή κριτήρια επιλογής αξιολόγησης υποψηφίων όπως:

α). Τίτλοι σπουδών και συναφείς μεταπτυχιακοί τίτλοι και τρόπο αξιολόγησης αυτών.
β). Προϋπηρεσία και μοριοδότηση του χρόνου αυτής.
γ). Να μην περιλάβει ως κριτήρια αξιολόγησης των υποψηφίων «τις συστατικές επιστολές, την ακεραιότητα του χαρακτήρα τους, το ενδιαφέρον για το αντικείμενο, την άνεση ενασχόλησης με άτομα παιδικής ηλικίας, την πρωτοβουλία, την υπευθυνότητα, την ευθυκρισία, την διοικητική και οργανωτική ικανότητα, την προσαρμοστικότητα, την συνεργασιμότητα και την ανεπτυγμένη αίσθηση του συλλογικού πνεύματος», που είναι κριτήρια αόριστα, ρευστά και επιδεχόμενα ερμηνειών για μεροληπτική στάση υπέρ ή κατά των υποψηφίων.
δ). Να μην περιλάβει στου υποψηφίους την πρόσληψη διοικητικών υπαλλήλων.
ε). Να καθορίσει λεπτομερώς το περιεχόμενο των συνεντεύξεων και τον τρόπο διενέργειάς τους με την τήρηση πρακτικών.
στ). να παράσχει επαρκή χρόνο για την δημοσιότητα της πρόσκλησης 

Για του λόγω το αληθές, παραθέτω αποσπάσματα της εν λόγω Έκθεσης Επιθεώρησης, όπου υπογραμμίζω με κόκκινες γραμμές τους λόγους για τους οποίους κρίνονται παράνομες οι προσλήψεις στα ΚΔΑΠ του Δήμου Ερμιονίδας, από τον Επιθεωρητή του ΑΣΕΠ:

Για όλα τα παραπάνω είχε από την πρώτη στιγμή γνώση ο Δήμαρχος Ερμιονίδας, ως πολιτικός προϊστάμενος του Δήμου, και θα έπρεπε να είχε λάβει, πριν την σύνταξη της Πρόσκλησης Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος, σαφέστατες οδηγίες από τον ΑΣΕΠ και τελική έγκρισή της, όπως γίνεται για όλες τις προκηρύξεις για πρόσληψη μόνιμου και εποχιακού προσωπικού.

Όποιος καταστρατηγεί τις αντικειμενικές διατάξεις περί πρόσληψης προσωπικού και δεν σέβεται τον ΑΣΕΠ, παρανομεί και έχει σοβαρότατες συνέπειες.

Ο Δήμαρχος Ερμιονίδας έπρεπε να προστατέψει τα μέλη του Δ.Σ. του Νομικού Προσώπου από αυτή την μεγάλη περιπέτεια που αντιμετωπίζουν σήμερα όντας υπόλογοι για παράνομες προσλήψεις, αντιμετωπίζοντας ποινικές και πειθαρχικές ευθύνες και χρηματικό καταλογισμό.

Πρέπει επίσης οι Δημότες που είναι μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων των Νομικών Προσώπων του Δήμου Ερμιονίδας να είναι ενήμεροι για όλα τα θέματα που καλούνται να ψηφίσουν και να γνωρίζουν ότι η ψήφος τους σε κάποια θέματα μπορεί να έχει αρνητικές γι’ αυτούς συνέπειες, σε περιπτώσεις που δεν τηρείται η Νομιμότητα.

Ο Δήμαρχος Ερμιονίδας για μια ακόμα φορά, θέλοντας να καλύψει την ανικανότητά του, να δικαιολογηθεί στους συνεργάτες του και να μεταφέρει αλλού τις τεράστιες ευθύνες του, στρέφεται εναντίον μου με απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς, ύβρεις, λασπολογίες και απειλές, νομίζοντας ότι έτσι θα σταματήσω τις παρεμβάσεις μου και τον αντιπολιτευτικό έλεγχο που του ασκώ.

Αγαπητοί συνδημότισσες και συνδημότες,

Εγώ θα συνεχίσω απτόητος να ασκώ έλεγχο στην Δημοτική Αρχή και να συμβάλλω με την έρευνά μου και τις προτάσεις μου στην όσο το δυνατόν καλύτερη και αποδοτικότερη για τους Δημότες, λειτουργία του Δήμου.

Για το εν λόγω σοβαρότατο θέμα των παράνομων προσλήψεων στα ΚΔΑΠ του Δήμου Ερμιονίδας, δεσμεύομαι ότι θα σας ενημερώσω για οποιαδήποτε εξέλιξή του.

Όλοι οι Δημοτικοί Σύμβουλοι έχουμε ιερό καθήκον και υποχρέωση να υπηρετούμε το Δημόσιο Συμφέρον με Διαφάνεια, Νομιμότητα και Αξιοκρατία, σύμφωνα με την εντολή που λάβαμε από τους Δημότες της Ερμιονίδας.

Για τη Δημοτική Παράταξη

«Προοδευτική Συμμαχία Ερμιονίδας»

Ο επικεφαλής

Τάσος Γ. Λάμπρου

Δημ. Σύμβουλος Δήμου Ερμιονίδας

 

Η αρχική ανακοίνωση της ΠΡΟ.ΣΥ.ΕΡ. https://akromolio.gr/2018/01/%CE%AD%CE%BC%CF%80%CE%BB%CE%B5%CE%BE%CE%B1%CE%BD-%CE%AC%CF%83%CF%87%CE%B7%CE%BC%CE%B1-%CF%84%CE%B1-%CE%BC%CE%AD%CE%BB%CE%B7-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%B4-%CF%83-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%BA%CE%B4%CE%B1/