Πως ο Νίκος Καζαντζάκης συνέβαλε στη δημιουργία του μοναδικό Μουσείο Τουρισμού στον κόσμο, που είναι αφιερωμένο στον Ελληνικό Τουρισμό

92

Η γοητευτική ιστορία του ελληνικού τουρισμού, παρουσιάζεται μέσα από τα εκθέματα του Μουσείου Τουρισμού “Η Απαρχή”.

Δύο γυναίκες με την υπερβολική επιμονή, τα 18 τελευταία χρόνια, πέτυχαν το ακατόρθωτο…… Να δημιουργήσουν το μοναδικό Μουσείο Τουρισμού στον κόσμο, αφιερωμένο στον Ελληνικό Τουρισμό.

Η Πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνίδων στο Τουρισμό Ειρήνη Βασιλοπούλου και η Γενική Γραμματέας του Συνδέσμου  Γεωργία Μπάρτζου, στην πολυετή προσπάθεια είχαν δίπλα τους, όπως οι ίδιες αναφέρουν, όλα τα μέλη του Συνδέσμου.

Στην ερώτηση “Γιατί όμως, ένα Μουσείο Τουρισμου στην Ελλάδα” απαντούν, στην  Έλενα Αγκυρίδη από την Travelling News:

” Ίσως διότι έχουμε κάποιες ευθύνες εμείς οι άνθρωποι σε  αυτή την μικρή διαδρομή του βίου μας. Άλλωστε, το λέει υπέροχα ο Καζαντζάκης στην Ασκητική του.

Το πρώτο σου χρέος, εκτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νοιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους.

Το δεύτερο, να φωτίσεις την ορμή τους και να συνεχίσεις το έργο τους.

Αυτό έκανε, κάνει και ευχόμαστε να συνεχίσει να κάνει στο μέλλον ο Σύνδεσμος Ελληνίδων στο Τουρισμό».

H ιδέα για την δημιουργία του Μουσείου Τουρισμού, γεννήθηκε από το Σύνδεσμο Ελληνίδων στον Τουρισμό, που ιδρύθηκε το 1997.

Στόχος της ίδρυσης του Μουσείου Τουρισμού είναι

α) να αξιοποιηθούν και να εκτεθούν με τον πλέον σύγχρονο και λειτουργικό τρόπο, τα ντοκουμέντα που συνέθεσαν την ανάπτυξη του ελληνικού τουρισμού τα τελευταία 60 χρόνια και

β) να αποτελέσει για την νέα γενιά, ερευνητές και φοιτητές, ε?να πόλο καταγραφής της εξέλιξης της τουριστικής βιομηχανίας.

Η μόνιμη έκθεση του Μουσείου Τουρισμού, παρουσιάζει αντιπροσωπευτικά εκθέματα, τοποθετημένα με θεματική σειρά, ώστε να διαγράφεται η ιστορική πορεία του ελληνικού τουρισμού, από τον περιηγητισμό και τον κρατικό σχεδιασμό, έως την ιδιωτική πρωτοβουλία.

Οι θεματικές του είναι

* Περιηγητισμός

* Η Συμβολή του EOT

* Τουριστική Προβολή

* Kαλλιτεχνικές Εκδηλώσεις

* Ταξιδιωτικά Γραφεία

* Ολυμπιακή Αεροπορία

* Eλληνική Ξενοδοχία

* Θαλάσσιος Τουρισμός

* Toυριστικές Εκδόσεις

 

Ανάμεσα στα εκθέματα θα βρείτε και το διάδημα των Προέδρων του Skal Αθήνας, μέλους του Διεθνούς Συνδέσμου Skal, με χαραγμένα πολύ γνωστά ονόματα του Ελληνικού Τουρισμού που υπήρξαν Πρόεδροι του, στην πολυετή πορεία του.

 

Το Μουσείο, νε το συμβολικό όνομα “η απαρχή” βρίσκεται στην οδό Δεινοκράτους 1–3, Κολωνάκι

Πληροφορίες για τις ώρες λειτουργίας του

στο Τηλ. +30 6989651594 και το info@tourismmuseum.gr