Ο αλαζών τ. υπουργός (Κίμων Κουλούρης) και το παλιόπαιδο των 500 ευρώ (αστυφύλακας Χ. Μιχαλάκης). Αναβλήθηκε η δίκη για 8η φορά

514
Κίμων Κουλούρης. Αγαπημένος υπουργός του Αντρέα Παπανδρέου

Ακόμα να δικαστεί ο Κίμων Κουλούρης: Πριν 6 χρόνια παραβίασε 4 κόκκινα φανάρια, έβρισε τους αστυνομικούς και παρέσυρε με το αυτοκίνητο τον έναν. Δεν τον έστειλαν αυτόφωρο αλλά σε τακτική δικάσιμο και…..

Έξι χρόνια έχουν περάσει από την «τρελή πορεία» της Μερσεντές του Κίμωνα Κουλούρη στη λεωφόρο Βουλιαγμένης, και η δίκη του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ δεν έχει γίνει ακόμη ούτε καν σε πρώτο βαθμό.

Ο  πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ όταν τελικά τον σταμάτησαν, έβρισε σκαιότατα τους αστυνομικούς που επιχείρησαν να τον ελέγξουν, παρέσυρε με το αυτοκίνητο και τραυμάτισε τον έναν από αυτούς.

Η εκδίκαση της υπόθεσης έχει αναβληθεί οκτώ φορές. Οι μάρτυρες, αγανακτισμένοι, δεν προσήλθαν στην τελευταία εκδίκαση. Έτσι η υπόθεση αναβλήθηκε εκ νέου για τις 12 του ερχόμενου Ιουνίου, με το νεαρό θύμα, ο οποίος σήμερα υπηρετεί στο ΑΤ Νέου Κόσμου, να κινδυνεύει να φτάσει στη… σύνταξη κι ακόμα να ταλαιπωρείται στα δικαστήρια.

Ο Κίμων Κουλούρη αντιμετωπίζει πέντε κατηγορίες πλημμεληματικού χαρακτήρα. Εξύβριση κατά συρροή, επικίνδυνη σωματική βλάβη, αντίσταση, διατάραξη της ασφάλειας των συγκοινωνιών και απόπειρα παράνομης βίας.

 

«Ο άνθρωπος λέει τα δικά του… ενώ τόσα χρόνια δεν επικοινώνησε με το παιδί μου, που το πάτησε με το αυτοκίνητο γιατί τόλμησε να του ζητήσει τα στοιχεία του. Στο δικαστήριο παραπονιόταν λέγοντάς μας τι θέλετε και με ταλαιπωρείτε τόσα χρόνια» ανέφερε στο Documento ο πατέρας του αστυνομικού, Θεόδωρος Μιχαλάκης, απόστρατος πλωτάρχης του Πολεμικού Ναυτικού…

 

Ο Κίμων Κουλούρης, ο οποίος εκείνο το βράδυ είχε συνεπιβάτιδα την ανήλικη τότε κόρη του, φέρεται να έχει υποστηρίξει ότι… δεν πρόσεξε τους κόκκινους σηματοδότες που παραβίασε και ότι δεν είχε καμιά πρόθεση να τραυματίσει τον αστυνομικό.

 

Οι μαρτυρίες τόσο του θύματος που παρίσταται ως πολιτική αγωγή κι εκείνο το βράδυ μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με κάκωση αριστερής ποδοκνημικής όσο και των συναδέλφων του καθώς και δύο πολιτών αυτοπτών μαρτύρων του περιστατικού, αλλά και το τετρασέλιδο κατηγορητήριο που αποδίδεται στον Κίμωνα Κουλούρη αναδεικνύουν την παραβατική συμπεριφορά ενός αλαζονικού δράστη.

 

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ «οδηγώντας αυτοκίνητο επί της λεωφόρου Βουλιαγμένης με κατεύθυνση από Αρδηττό προς Γλυφάδα, δεν ακινητοποίησε το όχημά του σε αρκετή απόσταση από τους κόκκινους σηματοδότες στη συμβολή των οδών Σπύρου Μερκούρη και Μιχαλακοπούλου καθώς και στη συμβολή της λεωφόρου Β. Κωνσταντίνου και της οδού Σπύρου Μερκούρη. Προσπέρασε με μεγάλη ταχύτητα αν και γνώριζε ότι διαταράσσεται η ασφάλεια της συγκοινωνίας και δημιουργείται η δυνατότητα προκλήσεως κινδύνου για ανθρώπους αποδεχόμενος το αποτέλεσμα των πράξεών του, και συγκεκριμένα τη δημιουργία δυνατότητας προκλήσεως κινδύνου στην ανήλικη κόρη του συνοδηγό του οχήματος του αλλά και στους οδηγούς και πεζούς που κινούνταν στις κάθετους οδούς και τους οποίους προσπέρασε κινούμενος με μεγάλη ταχύτητα».

 

Όταν οι αστυνομικοί-ειδικοί φρουροί επιχείρησαν να τον ελέγξουν, ποιος είδε τον Κίμωνα Κουλούρη και δεν… τα πήρε.

Αρχικά φέρεται να τους προειδοποίησε «δεν ξέρετε μάλλον ποιος είμαι» κι όταν του ζήτησαν τα χαρτιά του «αρνήθηκε να τα δώσει λέγοντας ότι δεν τα έχει μαζί του». Όσο για τους τρεις αστυνομικούς που απάρτιζαν την ομάδα που περικύκλωσε το αυτοκίνητο, ο πρώην υπουργός φέρεται να τους «στόλισε» με απαξιωτικές φράσεις, όπως:

«Είστε απαράδεκτοι και ανάγωγοι, παλιόπαιδα των πεντακοσίων ευρώ, χοντροί, τεμπέληδες, δεν έχετε παιδεία και ανατροφή». Στη συνέχεια άρχισε να παίρνει διάφορα τηλέφωνα.

 

Ο εκ των αστυνομικών Χ. Μιχαλάκης δεν υπέστη μόνο τη λεκτική επίθεση, καθώς όταν του ζήτησε να τους ακολουθήσει στο τμήμα για τα νόμιμα «του προξένησε με πρόθεση σωματική κάκωση, με τρόπο που μπορούσε να του προκαλέσει βαριά σωματική βλάβη».

 

«Συγκεκριμένα, οδηγώντας το αυτοκίνητό του κατάφερε με την εμπρός κίνηση χτύπημα στο αριστερό πόδι, με αποτέλεσμα να υποστεί κάκωση αριστερής ποδοκνημικής συνεπεία τραυματισμού, γνωρίζοντας επίσης και αποδεχόμενος με βάση το μέσο που χρησιμοποίησε (αυτοκίνητο) και την εξ αυτού του λόγου σφοδρότητα του χτυπήματος ότι με τον τρόπο αυτό μπορούσε να προκαλέσει στον εγκαλούντα βαριά σωματική βλάβη με τη μορφή αχρήστευσης ή ουσιώδους και μακροχρόνιας δυσχέρανσης της λειτουργίας του σώματός του, η οποία τελικά δεν επήλθε από τύχη και μόνο».

Η προσπάθειά του Κουλούρη να αποχωρήσει «δεν ολοκληρώθηκε, καθώς οι αστυνομικοί βρίσκονταν μπροστά από το αυτοκίνητό του και τον εμπόδισαν να διαφύγει αλλά και επειδή προσέτρεξαν δύο διερχόμενοι πολίτες που χτύπησαν το τζάμι του συνοδηγού φωνάζοντας του: “Τι κάνεις; Προσπαθείς να τους σκοτώσεις; Τη δουλειά τους προσπαθούν να κάνουν”».

Αμέσως μετά, όπως αναφέρει στην κατάθεσή του το θύμα, ο κ. Κουλούρης κατέβηκε από το αυτοκίνητο, ζήτησε συγγνώμη και τον ρώτησε εάν είχε σπάσει το πόδι του.

Πηγή: documentonews.gr