Οριστικοποιήθηκε η συνεργασία Μπερλουσκόνι με τη Λέγκα του Βορρά

27

Όπως αναφέρουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, τις επόμενες ημέρες ο πρώην πρωθυπουργός Σίλβιο Μπερλουσκόνι, ο γραμματέας της Λέγκα του Βορρά Ματτέο Σαλβίνι και η επικεφαλής του πατριωτικού κόμματος «Αδέλφια της Ιταλίας», Τζόρτζια Μελόνι, αναμένεται να συναντηθούν, με στόχο τον ακριβή καθορισμό του προγράμματός τους, ενόψει των βουλευτικών εκλογών της 4ης Μαρτίου.

Τα κύρια σημεία στα οποία θα βασίζεται το εκλογικό αυτό πρόγραμμα, θα είναι η μείωση των φόρων με τον γνωστό ενιαίο φόρο Flat tax, (o oποίος και περιορίζει την δημόσια υγεία και πρόνοια), η καταπολέμηση της παράτυπης μετανάστευσης, η ενίσχυση της δημόσιας τάξης και η προσφορά κινήτρων στους εργοδότες για να κάνουν προσλήψεις, κυρίως εργαζομένων μέχρι τριάντα ετών.

«Οι δυνάμεις της κεντροδεξιάς είναι κοντά στο 40% και θα κερδίσουν τις εκλογές, χάρη στην καθοριστική συμβολή της Λέγκα», δήλωσε ο Σαλβίνι.

Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι, βάσει των μέχρι τώρα δεδομένων, δεν θα μπορεί να είναι υποψήφιος στις εκλογές, εξαιτίας καταδίκης του για φορολογική παράβαση, η οποία επιβεβαιώθηκε και από το Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας