Ολική έκλειψη Σελήνης στις 31 Ιανουαρίου 2018

69
Θέκλα Μεταξά-Ερευνήτρια αστρολογίας

Γράφει η Θέκλα Μεταξά

Ερευνήτρια αστρολογίας

Κάθε φορά που εμείς οι αστρολόγοι ανακοινώνουμε ότι πρόκειται να γίνει έκλειψη Ηλίου ή Σελήνης, δημιουργείται μια ατμόσφαιρα πανικού στον κόσμο, που σπεύδει να αναβάλει ή να ακυρώσει κάποιες δραστηριότητες, με το φόβο ότι κάτι τρομερό θα μπορούσε να συμβεί και να καταστρέψει κάποια δουλειά που είναι προγραμματισμένη. Νομίζω ότι πριν αποφασίσουμε τι πρέπει και τι δεν πρέπει να αναβάλουμε ή να ακυρώσουμε όταν πρόκειται να γίνει μια έκλειψη, θα πρέπει πρώτα να γνωρίσουμε τι ακριβώς είναι αυτή η έκλειψη.

Οι εκλείψεις είναι δύο ειδών: οι Σεληνιακές και οι Ηλιακές. Οι παλιοί αστρολόγοι ονόμαζαν τη Σελήνη και τον Ήλιο «τα φώτα». Έκλειψη λοιπόν σημαίνει ότι κάποιο από τα «φώτα» στερείται το «φως» του.

Έκλειψη Ηλίου έχουμε όταν η Σελήνη παρεμβάλλεται ανάμεσα στον Ήλιο και τη Γη, εμποδίζοντας έτσι τις ακτίνες του Ήλιου να φτάσουν σε μας, με αποτέλεσμα να υπάρχει σκοτάδι για λίγη ώρα.

Έκλειψη Σελήνης έχουμε όταν η Γη παρεμβάλλεται ανάμεσα στον Ήλιο και τη Σελήνη, εμποδίζοντας έτσι το φως του Ήλιου να φτάσει σ’ αυτήν, και αυτό συμβαίνει πάντα πάνω σε Πανσέληνο.

Η συγκεκριμένη ολική έκλειψη Σελήνης, γίνεται στις 31 Ιανουαρίου, στις 3.30 μ.μ., με τη Σελήνη στο ζώδιο του Λέοντα, στο 2ο οίκο, και τον Ήλιο στον Υδροχόο, στον 8ο οίκο.

 

Σύμφωνα με τα γραπτά των παλιών αστρολόγων αν η έκλειψη γίνει  στο δεύτερο οίκο, θα επηρεάσει την περιουσία του λαού. Όχι πως δεν το περιμέναμε!!!!!

Μια έκλειψη στο στοιχείο της φωτιάς (στοιχείο του Λέοντα) δείχνει κινητοποίηση στρατού, πολέμους, αιματοχυσίες, κατάρρευση εξουσίας, δολοφονίες, ληστείες, εκκενώσεις πόλεων, ασθένειες με υψηλούς πυρετούς, και θανάτους ζώων.

Συγκεκριμένα, μια έκλειψη στο ζώδιο του ΛΕΟΝΤΑ δεν έχει  ευνοϊκές προοπτικές.  Ο Λέων μας υπόσχεται καταστροφή των ανθρώπων που βρίσκονται στην εξουσία, βιαιότητες, σκληρότητα, πολέμους, αντιπαραθέσεις ανάμεσα στους άρχοντες, προβλήματα για εκκλησιαστικά θέματα, πολέμους, αιματοχυσίες και συλλήψεις. Τα σπαρτά και τα φρούτα καταστρέφονται, ενώ γενικά επικρατεί η αρνητική ενέργεια.

Οι εκλείψεις του Ήλιου και της Σελήνης έχουν επίδραση πάνω στη ζωή των πόλεων και των κρατών, των ατόμων εξουσίας αλλά και των απλών ανθρώπων, φέρνουν ταραχές στον κόσμο και γενικά αναστέλλουν την ανάπτυξη σε όλους τους τομείς. Αν γίνει ηλιακή και σεληνιακή έκλειψη τον ίδιο μήνα (συμβαίνει συχνά), τότε η κακοτυχία και οι ατυχίες πολλαπλασιάζονται.

Την ώρα της έκλειψης, στις 11 μοίρες του Λέοντα, θα βρίσκεται εκεί κοντά ο απλανής αστέρας Giansar, στο Λ (ουρά) του αστερισμού του Δράκου. Ο αστερισμός του Δράκου, συμβολίζει εκείνο το δράκο της μυθολογίας, που φύλαγε τα χρυσά μήλα στον κήπο των Εσπερίδων. Κατ’ άλλους, συμβολίζει εκείνο το δράκο που οι γίγαντες έριξαν πάνω στη Θεά Αθηνά, κατά τον πόλεμο Θεών και γιγάντων, που τελείωσε με νίκη των Θεών. Ίσως δε να σχετίζεται και με τον Πύθωνα, το ερπετό που νίκησε ο Θεός Απόλλων μετά από σκληρή μάχη. ‘Η ακόμη και με εκείνο το δράκο, που ανήκε στο Θεό Άρη, και που κατάφερε να νικήσει ο Κάδμος, ο ιδρυτής της Θήβας στη Βοιωτία. Η Ελληνική μυθολογία είναι γεμάτη από ιστορίες που αφορούν το «Δράκο» και που όλες σχετίζονται με τον συγκεκριμένο αστερισμό, και τους αστέρες του.