Οι 2 Δεσμοί της Σελήνης. Το κεφάλι του Δράκου και η ουρά του Δράκου!

190
Θέκλα Μεταξά-Ερευνήτρια αστρολογίας

γράφει η Θέκλα Μεταξά

Δεσμούς της Σελήνης ονομάζουμε τα σημεία όπου η τροχιά της Σελήνης τέμνει την τροχιά του Ήλιου. Οι δεσμοί είναι δύο, ο Βόρειος και ο Νότιος. Ο Βόρειος είναι γνωστός και ως το κεφάλι του Δράκου, και ο Νότιος ως η ουρά του Δράκου.

Το κεφάλι του Δράκου είναι αρσενικό, έχει τη φύση του Δία και της Αφροδίτης, και θεωρείται ευνοϊκό. Οι αρχαίοι έλεγαν ότι αν κάνει συζυγία με ευνοϊκούς πλανήτες είναι ευνοϊκό, αν κάνει συζυγία με δυσμενείς, γίνεται κακότυχο.

Η ουρά του Δράκου είναι θηλυκού γένους από τη φύση της, και σε αντίθεση με το κεφάλι. Γίνεται δυσμενής όταν κάνει συζυγία με ευνοϊκούς πλανήτες, και ευνοϊκή με τους δυσμενείς. Αυτή είναι η μόνιμη άποψη όλων των Αρχαίων, δεν γνωρίζουμε όμως τι συνετέλεσε στη διαμόρφωση αυτής της θεωρίας. Στην πράξη, συνήθως ο Βόρειος Δεσμός μαζί με δυσμενείς πλανήτες μετριάζει τη δυσμένειά τους και με ευνοϊκούς αυξάνει το καλό που συμβολίζουν.

Για την Ουρά του Δράκου έχουμε παρατηρήσει, ότι διπλασιάζει ή τριπλασιάζει τη δυσμένεια των δυσμενών πλανητών, όταν βρίσκεται μαζί τους, και όταν κάνει συζυγία με τους ευνοϊκούς που είναι δείκτες σε μια ερώτηση, ακόμη και αν το θέμα δείχνει ότι θα εξελιχθεί καλά, πάντα παρουσιάζονται εμπόδια, αγώνες, και διενέξεις. Μόνο όταν οι δείκτες της ερώτησης είναι καλά τοποθετημένοι και δυνατοί σε γωνιακούς οίκους, μπορεί να αποφύγουμε την καταστροφή, διαφορετικά θα δούμε την υπόθεση να καταλήγει στο πουθενά.

Είναι γνωστό από τα πανάρχαια χρόνια ότι όλες οι δραστηριότητες πηγαίνουν καλά, όταν γίνονται στη γέμιση της Σελήνης, και ότι πρέπει να αποφεύγουμε τις μέρες της χάσης όταν πρόκειται για σοβαρές δουλειές.

Στις 31 Ιανουαρίου, στις 3.30 το απόγευμα, έχουμε μια ολική έκλειψη Σελήνης, όπως έχουμε ήδη αναφέρει. Εκείνη τη στιγμή ο Βόρειος Δεσμός της Σελήνης θα βρίσκεται στο ζώδιο του Λέοντα, και ο Νότιος στο ζώδιο του Υδροχόου. Σύμφωνα με την Αστρολογία, ο Νότιος Δεσμός, συμβολίζει εμπειρίες που αποκτήσαμε από προηγούμενες ενσαρκώσεις, και ο Βόρειος Δεσμός, συμβολίζει όλα εκείνα που πρέπει να κάνουμε σήμερα, για να εξοφλήσουμε τα χρέη του παρελθόντος, και να προχωρήσουμε πνευματικά και ψυχικά σε ανώτερο επίπεδο.

Μια μικρή ενημέρωση σχετικά με το νόημα του αστερισμού του Υδροχόου και του αστερισμού του Λέοντα, θα μας βοηθήσει να καταλάβουμε καλύτερα και το νόημα αυτής της έκλειψης. Ο Υδροχόος λοιπόν, σύμφωνα με την Ελληνική Παράδοση,  σχετίζεται με το Δία, ο οποίος ελέγχει και τον καιρό, και κατά τη μυθολογία, έφερε κατακλυσμό, προκαλώντας νεροποντές με τους κεραυνούς του. Αυτό συνέβη κάποια εποχή πολύ παλιά, που η κακία και η διαφθορά των ανθρώπων είχε φτάσει σε επικίνδυνο σημείο. Από τον κατακλυσμό σώθηκε μόνο η οικογένεια του Δευκαλίωνα, ο οποίος αποτελούσε μοναδικό παράδειγμα ηθικής και αρετής.

Ο αστερισμός του Λέοντα σχετίζεται με τον 5ο άθλο του Ηρακλή, ο οποίος κατάφερε να σκοτώσει το λέοντα της Νεμέας, που κατατρομοκρατούσε τους χωρικούς και κατέστρεφε τις σοδιές τους. Η μάχη ήταν σκληρή, αλλά ο Ηρακλής νίκησε, έγδαρε το λιοντάρι, φόρεσε το δέρμα του κι έτσι απέδειξε στον Ευρυσθέα ότι ο άθλος είχε επιτευχθεί.

Αφού λοιπόν η Ελλάδα έχει επιβιώσει μέσα από κατακλυσμούς, είναι δυνατόν τώρα, να την τρομοκρατήσει ένας Λέων;

 

* η Θέκλα Μεταξά

είναι Ερευνήτρια Αστρολογίας.