Οδοιπορικό του Δημάρχου Άργους Μυκηνών, Δημήτρη Καμπόσου, στο συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης για την Μακεδονία

80
Με το Νίκο Λυγερό, στην εξέδρα, έχοντας ως φόντο τον κόσμο και τον στρατηλάτη
Με τον κεντρικό ομιλητή Φραγκούλη Φράγκο

Το δήλωσε δημόσια πριν από ένα μήνα: «Θα πάω στο συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης ως απλός Έλληνας να διαδηλώσω και εγώ για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας».

Τελικά πήγε με διπλή ιδιότητα. Αυτή του Πολίτη που διαδηλώνει για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας και αυτή του Δημάρχου που πήγε κατ’ εντολή του Δημοτικού Συμβουλίου για να μεταφέρει το Ψήφισμα που εγκρίθηκε και που καταγράφει τις ιστορικές μαρτυρίες για την Αργεία ρίζα καταγωγής της Μακεδονικής Δυναστείας του Μ. Αλεξάνδρου.

Ξεκίνησε τα ξημερώματα της 21ης Ιανουαρίου και έφτασε στον χώρο της εξέδρας των ομιλητών το μεσημέρι της Κυριακής.

Με τους Κρητικούς μπροστά στο άγαλμα του Μ. Αλεξάνδρου

Μπροστά από το άγαλμα του Μ. Αλεξάνδρου τον αναγνώρισε ένας Κρητίκαρος από την Επισκοπή και τον πήγε να τον γνωρίσει στην ομάδα των Κρητικών που ήταν εκεί με τα άλογά τους από την Παρασκευή το βράδυ. Τον καλωσόρισαν, φωτογραφήθηκαν μαζί του και τον κάλεσαν να τους επισκεφθεί στην μεγαλόνησο.

Οι απόγονοι των Μακεδονομάχων, με τους οποίους αντάμωσε μετά από λίγο, δεν τον γνώριζαν. Ο Νίκος Λυγερός ήταν αυτός που τους είπε «Να σας γνωρίσω τον Δήμαρχο του Άργους Μυκηνών Δημήτρη Καμπόσο».

Με τους απογόνους των Μακεδονομάχων

Γνώριζαν όμως την ιστορία του Άργους και όταν έμαθαν πως είναι ο Δήμαρχος του Δήμου Άργους Μυκηνών, κάλεσαν «το γιο των Δαναών», όπως είπαν, να φωτογραφηθεί μαζί τους μπροστά στο σύνθημα που έγραφε  «Η Μακεδονία είναι Ελλάδα»!

Λίγο πριν μπει στον περιφραγμένο χώρο γύρο από την εξέδρα, υπήρξε πρόβλημα, καθώς, οι εθελοντές δεν επέτρεπαν την είσοδο και δεν άφηναν να περάσει κανένας. Χρειάσθηκε να τους πει ποιος είναι και γιατί ήταν εκεί. Την εντολή εισόδου την έδωσε ένας νεαρός που έκανε το κουμάντο λέγοντας «τον γνωρίζω, πρέπει να περάσει μέσα». Όταν τον ρώτησα πως τον ήξερε μου απάντησε. «Τον γνωρίζω από το διαδίκτυο. Παρακολουθώ τις ομιλίες του. Είναι καθαρός και έχει κότσια. Είμαι τυχερός που τον γνώρισα από κοντά».

Χρειάσθηκαν μόλις 10 λεπτά για να γίνει πόλος έλξης των καναλιών της Μακεδονίας που έμαθαν για την παρουσία του. Το Σέρρες TV, το Καβάλα TV, το ΑΤΛΑΣ της Θεσσαλονίκης, και το κανάλι της Κοζάνης, ζήτησαν και του πήραν δηλώσεις.

Ο Δήμαρχος Βοΐων Κοζάνης, ο Δήμαρχος Δράμας και ένας ακόμη που δεν τον γνωρίζω, «έγιναν αυτοκόλλητοί του». Κοντά του έσπευσαν και μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής που του ζήτησαν να γραφτεί το όνομά του στο ειδικό βιβλίο προσωπικοτήτων που κρατούσαν.

 

Είναι εντυπωσιακό το πόσοι πολλοί άνθρωποι γνώριζαν τον Δημήτρη Καμπόσο και πόσο πρόθυμα έπαιρναν το Ψήφισμα, το διάβαζαν και το συζητούσαν. Μοιράσθηκαν εκατοντάδες ψηφίσματα και ο Δήμαρχος Άργους Μυκηνών βγήκε σε δεκάδες φωτογραφίες με διαδηλωτές που του το ζήτησαν, κρατώντας πάντοτε μια Ελληνική Σημαία.

Η αναφορά του κεντρικού ομιλητή Φράγκου Φραγκούλη στην παρουσία του Δημάρχου Άργους Μυκηνών αλλά και στα στοιχεία του ψηφίσματος, ήταν η δικαίωση της πρωτοβουλίας του Δημήτρη Καμπόσου. Ήταν, συγχρόνως, και επιβράβευση της ενωτικής  – πατριωτικής στάσης των Δημοτικών Συμβούλων της πλειοψηφίας που ενέκριναν ομόφωνα την έκδοσή ενός τέτοιου Ψηφίσματος.

Οι πέντε ώρες ορθοστασίας και συζητήσεων δεν τον κούρασαν. Επέστρεψε στην έδρα του και κατά την διάρκεια της επιστροφής το τηλέφωνό του άναψε κυριολεκτικά από τις συνομιλίες που είχε με τους συνεργάτες του δίνοντας οδηγίες και λύσεις για προβλήματα και ζητήματα των Δημοτών του.

Κρατώ σαν επίλογο τη φράση ενός Δημοτικού Συμβούλου του Δήμου Καλαμαριάς που είπε «…Να δω τώρα τι θα πει ο δικός μας Δήμαρχος όταν ακουστεί στο Δημοτικό Συμβούλιο πως ήταν παρών και με Ψήφισμα στο χέρι ο Δήμαρχος Άργους Μυκηνών ενώ ο δικός μας ήταν απών».