Εμφανίσθηκαν και στην Αργολίδα τα ψεύτικα κέρματα των 2 ευρώ

455

Το πρώτο κέρμα του Μαλάουι που ομοιάζει πάρα πολύ με το 2ευρω δόθηκε σε λαϊκατζή του Ναυπλίου. Τα κέρματα αυτά έχουν πλημμυρίσει την Αθήνα και είναι εκατοντάδες τα θύματα των επιτηδείων.

Αντιγράφουμε από το ΧΩΝΙ σχετικό ρεπορτάζ που δημοσιεύθηκε προ ημερών.

Το νόμισμα από το Μαλάουι. Δείτε προσεκτικά τα ρέστα που σας δίνουν αυτές τις μέρες γιατί γέμισε η αγορά με ψεύτικα νομίσματα.

«Είσαι ο 13ος πελάτης που μας δίνει τέτοιο ψεύτικο νόμισμα σήμερα», ήταν το σχόλιο που έκανε καταστηματάρχης σε αναγνώστρια της εφημερίδας Το ΧΩΝΙ το μεσημέρι της Πέμπτης.

Δώστε, λοιπόν, μεγάλη προσοχή γιατί οι καταγγελίες αυξάνονται επικίνδυνα τις τελευταίες ώρες για τη νέα απάτη επιτηδείων.

Η αγορά έχει γεμίσει με fake 2ευρα, τα οποία μπορεί να είναι πανομοιότυπα με τα κανονικά, αλλά ουσιαστικά πρόκειται για νόμισμα από το Μαλάουι με μηδενική αξία. Το νόμισμα από το Μαλάουι λέγεται Kwacha και αξίζει 0.00571265 ευρώ.

Γίνεται κατανοητό πως πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί με τα ρέστα που σας δίνουν αυτές τις μέρες, καθώς είναι πολύ εύκολο να ξεγελαστεί κάποιος από την ομοιότητα των δύο νομισμάτων.