Διαβάσατε τα «Κόκκινα Δέντρα» της Βάλιας Καραμάνου;

119

Η Βάλια Καραμάνου, είναι μια ζωντανή απόδειξη της ύπαρξης του DNA και της κληρονομικής μεταβίβασης των ιδιοτήτων. Σίγουρα ο πατέρας της ο καταξιωμένος συγγραφέας, αείμνηστος Γιώργος Καραμάνος, θα είχε γίνει φανατικός αναγνώστης των βιβλίων της.

Ένας από τους πιο ποιοτικούς εκδοτικούς οίκους, η ΩΚΕΑΝΙΔΑ, είναι ο εκδότης του τελευταίου βιβλίου της Βάλιας Καραμάνου που έχει τίτλο «Κόκκινα Δέντρα».

Διαβάστε λίγα λόγια για το βιβλίο:

“Η Μάρθα, μια σαραντάχρονη  δικηγόρος, μετά την απόλυσή της μένει  άστεγη βιώνοντας παράλληλα  την προδοσία στον έρωτα, έναν αιφνίδιο θάνατο και την απώλεια του πατρικού αγροκτήματος στο Άργος. Περιπλανιέται για μέρες, ώσπου βρίσκει προσωρινά στέγη στο εγκαταλειμμένο σπίτι του σταθμάρχη σ’ έναν παλιό σταθμό τρένων και βοήθεια σ’ έναν ευγενικό άντρα, τον Μηνά. Στο έκρυθμο πολιτικά περιβάλλον του Ιουλίου του 2015 προσπαθεί να επιβιώσει δημιουργώντας έναν διαφορετικό τρόπο ζωής. Παράλληλα ένα αναπάντεχο εύρημα της αποκαλύπτει τη σκοτεινή ιστορία του σταθμού: ένα φλογερό ερωτικό τρίγωνο κι ένα ανεξιχνίαστο έγκλημα. Αυτές οι ανακαλύψεις δίνουν δύναμη στη Μάρθα να προστατέψει ό,τι αγαπά και να διεκδικήσει την ευτυχία. Και τότε τα δέντρα βάφονται κόκκινα…”

ΕΚΔΟΣΕΙΣ  ΩΚΕΑΝΙΔΑ (2017)