Ένας αγώνας πέρα από το ανθρώπινο δίκαιο.  Ένα άρθρο που δεν συνίσταται να το διαβάσουν «μη εθνικιστές»

148

Γράφει ο Πολύδωρος Ιππ. Δάκογλου

Ξεκινάω με μια φράση που διάβασα σε μια ανάρτηση της Σοφίας Παπά, με αφορμή το ξέσπασμα των Ελλήνων για το όνομα της Μακεδονίας…  «Οι Έλληνες βαδίζουμε πλέον στα “χνάρια” ενός αγώνα πέρα για πέρα δίκαιου», γράφει η γνωστή αγωνίστρια. Την επαναλαμβάνω και την παραφράζω… «Οι Έλληνες βαδίζουμε πλέον στα “χνάρια” ενός αγώνα πέρα από το ανθρώπινο δίκαιο».

Είμαστε ένας Λαός με αποστολή, υπέρ του ανθρώπινου είδους. Γι’ αυτό δεν έχουμε δικαίωμα να χαθούμε. Ούτε να συρρικνωθούμε. Ούτε να παρακμάσουμε. Γι’ αυτό και το ανθρώπινο δίκαιο οφείλει να υποχωρεί έναντι του πρωταρχικού ενστίκτου. Αυτού, της επιβίωσης! Ακόμη και της αυτοσυντήρησης!

Ο αγώνας για το όνομα της Μακεδονίας, είναι μια αφετηρία. Θα πρέπει να συνεχισθεί. Αδιάκοπα, ακούραστα, περιφερειακά, πολυεπίπεδα, ελικοειδώς. Μέχρι που, δίπλα στη Μακεδονία, να μπει στο προσκήνιο και ο σεβασμός στην ιστορία των Ελλήνων. Και αμέσως μετά, η ανάταξη και ανάδειξη της γλώσσας μας. Μέσα από αυτή θα προκύψουν τα νοήματα και οι αξίες τους αξιολογικού συστήματος του Ελληνισμού ανά τις χιλιετίες. Και στο τέλος… η επίγνωση της αποστολής και η αποδοχή της απ’ τους πολλούς.

Είναι ένας αγώνας, από αυτούς που τον ξεκινούν οι λίγοι και τον γεύονται οι πολλοί. Που δεν έχει χρονικό προσδιορισμό παρά μόνο προγραμματισμό στόχων. Που δεν είναι προσπάθεια της μιας στιγμής αλλά αφιέρωση της κάθε στιγμής. Που δεν γίνεται από μοναχικούς ανθρώπους αλλά από ξεχωριστούς ανθρώπους. Που δεν τρέφεται από χαρές αλλά ποτίζεται από τον πόνο και τα δάκρυα ψυχής των λίγων για να καρπίζει προς χάρη των πολλών και της αποστολής.

 

Αυτή τη χρονική περίοδο, το σύστημα βιάζεται να κλείσει τις εκκρεμότητές του και κάνει λάθη. Ένα από αυτά είναι η περιφρόνηση και η καταπίεση του Εθνικού αισθήματος των Ελλήνων, με αφορμή την υπόθεση του ονόματος των Σκοπίων.

Είναι μια ευκαιρία που μπορεί, σε συνδυασμό με την οικονομική κρίση, να ανοίξει τις φυγόκεντρες διαδικασίες στα κόμματα που υπηρετούν την εθνοαποδόμηση. Αρκεί, εμείς, να καταλάβουμε και να υπηρετήσουμε τη διαδικασία …παραμερίζοντας φιλοδοξίες και προσωπικές